Düşük abicim düşük, faiz oranları enflasyona göre çok düşük , düz mevduatlar 60 olsa var ya görürsün o zaman üvey evladı, borsa tepetaklak gelir...
Printable View
ABD ve avrupa bile faizi kendilerince çok yüksek bir seviyeye çıkarmalarına rağmen faiz sebepli kalıcı sağlam bir düşüş gelmedi.
Bizim ligimizden merval de çok ciddi faiz artışı gelmesine rağmen yüzde 100 ralli yaptı. (şimdi düzeltmelerde)
Bizde de faiz artar borsa düşer çöker düşüncesini bırakmak lazım.
Ariston abi bu sohbet odalarını çok ciddiye almıyor musun? Bunlar kendini dev aynasında gören, kendini aslan zanneden kedicikler. Her söylenene inanma, avcı hikayesi gibi, piyasalarda 3-5 milyonu olan, üstüne 5 sene önce çulsusken kazandığı para ile kendisini kral zanneden çok tip var.
Bana sorsan hiç dinleme diyeceğim de, sende bağımlılık olmuş biraz...günde ortalama 3-4 saat harcıyorsun bu odalarda, öyle gözüküyor.
Tepetaklak Gelmez.
Nedenini anlatırım ama çok uzun yazıyorsun deniyor.
Ayrıca ısrarından vazgeçmezsin de.
2022 başından beri borsa çökecek çok pahalı balon diyip duran birisin..Boşver yani.
Borsa en fazla olacak olan düzeltmedir.
Haaa borsayı düşürecek şey mesela kallavi vergidir..
Var mı o yönde bi çalışma falan..
Her şeye vergi koyan hükümetimiz neden 1500 den 8500 e gelmiş borsamıza vergi DÜŞÜNMÜYOR bile..
???
Söylenenleri ayıklayabilmek lazım.
Ben çocukken harçlığımı çöplerden çıkarırdım, ne işe yarar ne işe yaramaz doğal bir seleksiyon var.
Normalde şimdiye dünya hurda ve geri dönüşüm imparatoru olmam lazımdı.
Seans odası radyo yayını gibi düşün, önemli bir şey olunca biri hemen söylüyor.
Klasik iktisat ekonomi teorileri ile para piyasalarına bakma devri geçeli çok oluyor.
Artık para kimde mal kimde..Fiyat onun istediği şekilde .
300fk lı şirket art arda 4 tavan çekebilirken senin 6 fk lı kağıdın 0.25 eksi kapatıyor günü ..
2 senedir dilimde tüy bitti eski kuralları unutun diye yazmaktan.
Ariston abi bazan sohbet odalarında ben aldım gitmiyor yada aldığım düşüyor tarzı yazılara denk gelince tamam diyorum sistemde bi anormallik olmalı deyip hemen ters poz açıyorum. Normalde sistem herkesi kazandırma prensibiyle çalışıyor ama bi anormallik oluştuğunda o gün çoğu kişi zarara uğruyor
Borsa ile ilgilenen insanların özellikleri benzer ve malsef aynı yönde hareket ediyoruz, az kişi karşı tarafta ama imkanları geniş.
Onlar gibi düşünmek zor. Kendin gibi düşünüp ters hareket yapabiiyorsan ne ala, o da bir tutar iki tutar sonra yine kaybedersin.
Bana göre en iyi yöntem momentuma katılmak ama o sırada ekran filan donuyor. Dün Tüpraş ve Eregl de para kazanacağım ekranlar dondu, aracı kurum da sat tuşu çalışmıyor, yanlış tutar girdiniz vs ilk defa karşılştığım mesajlar çıkıyor, başka bir sürü şey oldu ancak komisyonları çıkarabildim.
Kaderin üstünde kader vardır deniyor, alay edildiğimi düşünüyorum ve tüm gariplikler hafızamda ben de hesap soracağım.