Edirne en son 1. Balkan harbinde isgal edilmişti, yine mi gelmiş Bulgar dölleri gidip kurtaralım.:kahkah:
Printable View
Hazine ve Maliye Bakanı :
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...d00e62cc9b.jpg
O geçen haftaymıştır bugün aldım 5 lt ayçiçek yağı 145 tl
İki tane alayım dedim vermediler, reyonda çok az kalmıştı marketler yok satıyor, niye elinizde yok mu stokta dedim abi dedi haftaya 155 tl olur o yüzden müşteriyi mağdur etmemek için iki dene veremeyiz dedi. Ararın bak 155 i dedim sustu.
Abi gözünün çapanı siliyim onların yerine siz yeter yeter deseniz, çilemiz bitse. onlar yetel yetel demiycek heralde
finans sektöründe kontrol kelimesinin gecmesinın nedemek olacagını kestiremeyen
zavallılar yazarlık ve yöneticilik yapıyor bu ülkede
diyecek birşey bulamıyorum
Ekonominin en sevdiğim yönü matematiğe dayanması.Hesaba kitaba baktığın zaman üç aşağı beş yukarı olacaklar belli oluyor.Eğer olmuyorsa doğal akışa ters bizim anlamadığımız araçlar kullanılmıştır.Misal bronson krizinde dolar patladığında kura bastılar,nasıl olduğunu çok sonra anladık ,tek başına yüzde 24 faiz bile yetmemiş el altından 128 milyar dolar satılmış.Şu anda şu son çıkışta eksi rezervde 6 milyar dolar yakıldı elbet sonuç sıfır.Dolar borçlusun elinde dolar yok,elinde sınırsız basabildiğin bir para birimi ile al takke ver külah elinde olmıyan ve borçlu olduğun bir para birimi düşsün istiyorsun,ucuza dolar bulalım ki o dolarla ihtiyaçlarımızı ucuza karşılıyalım refahımız devam etsin.Bu olmaz mümkün değil,matematik bunun olmıyacağını bize söylüyor.Dolar falan düşemez.Ha gizli bir anlaşma yapılır başka işler döner o zaman başka.Berat ın yaptıklarını sonradan öğrendik.