bjkas de dünden taban bekliyordum tabana yakın geziniyo ama olmuyor
Printable View
Bu akboy tayfası da hep böyle..içikicinin, genelev çalışanlarının, ateistin vs her kesimden insanın maaşını ödediği ayasofya imamı, her türlü konuşacak..her türlü lafı edecek...o zaman demokrasi, özgürlük vır vır.
Ama emekli asker konuşunca...kıyameti kopar..yok o, yok bu.
Şu islamcı tayfada biraz utanma duygusu olsa..çıkar derler ki, imamın maaşını neden gayri müslim, ateist vs ödesin der....müslümanım diyen, caminin, imamın verigisini de ödeyecek...aslında ülkede adil bir düzen olsa böyle olur..ama işine gelince, bu imamlar, bu hocalar devletin imamı...işlerine gelince, bu düzeni kuran, diyaneti mevcut şekliyle hayata geçiren kurucuya ileri geri konuşmalar.
Bir müslüman olarak, camileri, hocaları fonlamak gönül rizası ile olmalı..herkes paşa paşa din vergisini ödemeli...mesela ben gider, seve seve din vergimi öderim.
Hem imamı, hocası her türlü toplum kesimine hakaret edecek...hem de onların vergileriyle aldığı maaşı lüp lüp yiyecek..yok öyle.
Not: çok sevdiklerim var...çocukken dinimi öğrenmemde çok yardımı olan hocamı hala arar, hatırını sorarım...ama gerçek bir din adamıdır, sahte hocalardan değil.
zaten başımıza ne deldiyse, dinci, sönürücü tyfadan geldi.
benim orta vadeli hisse alımımda en başta dikkat ettiğim endekstir.endeks uygun olduktan sonra çok saçma bir hisse değilse yine de kazanırsın.şuanda orta vade endeks uygun olsa 4 bankaya dalardım...
en mükemmel hisseler bile sert endeks düşüşünde düşüyor.bence orta vade en büyük risk abd borsalarıdır. sp için 4300 uzun zamandır verilen max. hedefti..
bunlar orta vade hisse içindir...VOB dediğin zaten en fazla 2 günlüktür..orada kimse bir şey diyemez.
arkadaş şu halka arz sms reklam mesaj mail bombardımanından midemiz bulandı artık. bir de 3 ayrı kurumda hesabım var hepsinden geliyor maşallah. her gün 3-5 şirket halka arz oluyor sanırsam. herkes birbirine çakma yarışında. yeni halka arz bir önceki halka arz edilen hisseyi tabana yapıştırıyor. mesela tiriliçe bugün taban olmuş :)
hatta şirket adı değiştirip bugün tavan olan var. yeni halka arz diye itelediler galiba millete. derhl diye bir şey çıkmış ama yeni arz değil bu. derlüks deri firması deri değiştirmiş.
ne olacak bu işin sonu acaba. zaten çöptük, iyice çöplüğe dönüp nasıl toparlayacağız :)
bak CAHO başgan diyor ki, sadece vobdan bahset...
onu dinlemek lazım..
içimizdeki bürütüse cevap vermeyeceğim..:)
..
Unutmayalım, devleti, ve onun ceberrüt temsilcilerini karşısına alma cesaretini gösterip...camide içki içilmedi diyen, gerçek din adamları, aydın hocalar da var...sürülmeyi, pek çok mağduriyeti göze alıp, doğrudan yana durdular..geçek bir müslüman gibi.
şu an müslümanlık taslayanların çoğusu, süslüman...para, pul için her şeyi yapan tayfa...her türlü lükse evet diyip, pudra şekerini çekip, sağa sola milliyetçilik, din satışı yaparlar..tüccar zaten bunlar...para eden her şeyi satarlar.
almanya'da kilise vergisi var. abd'de kilise cemaati kiliseyi finanse ediyor. öyle devasa bütçeli diyanet kurumları yok.
https://www.cnnturk.com/ekonomi/alma...rkezi%20mevcut.