İzmirde 1 tane burgan var biz boyle yuksek oranlari bulamiyoruz.
Printable View
İzmirde 1 tane burgan var biz boyle yuksek oranlari bulamiyoruz.
Vakıfbank 500+ temdit 15.50 ile bağlandı. vade 45 gün.
Vize olayı olmasaydı da vadesi dolmuş mevduatlara ilk temdit de böyle oranlarını vereceklerini hiç sanmıyordum zaten. Son günlerdeki araştırmalarım neticesinde yıl sonu yaklaştıkça oran düşürmeye başladılar. Bugün en son MT bir arkadaş ile iki kez görüştüm 650+ miktara 15.10 üzerine çıkamadı. İki gün önce de aynı oranı vermişti; ki başka bir şube 15.00 demişti.
Oran alırken MT sinin çok büyük önemi olduğuna inanıyorum. Çünkü Genel Md'lük ile yazışma şekli çok önemli. Kuş yuvadan uçacak şeklinde mesaj atarsa verebileceleri en yüksek oranı alabiliyorsunuz. MT si ile arayı iyi tutmak her zaman için iyidir.
Ben genelde bir banka ile uzun vadeli olarak çalışıyorsam hep aynı MT sine giderim. Diğerler elemanlar boş olup, benim MT si dolu bile olsa onu beklerim. Çünkü bankada ilk hesap açtırdığımda MT si uzun bir konuşma yaparım. Kendimi tanıtırım. Piyasayı iyi kokladığım izleminini örnekler vererek sağlarım. Ekenomiyi takip ettiğimi belirtir günlük olaylardan bahsederim. Yani MT sinin beni her hali ile tanımasını sağlarım. Temdit günlerinde piyasanın tüm oranlarını alırım. Hatta bankada işlem yaparken bir kaç bankanın MT si telefon ile araması da durumu daha da güzelleştirir. Blöf değil, ilk gelen müşterisine verdiği oranı vermez ise hemen gideceğim mesajını hep canlı tutarım. Bankadan alabileceğiniz en iyi oran almanın bence şartları bunlar. Eskiler bilir de yeni arkadaşlara tavsiyem olsun.
Bugün bir arkadaş ile sohbet ederken konu inşaattan açıldı. Dedi ki çimento ve demir fiyatlarına zam beklendiği için mal bulunamıyormuş. ben onun yalancısıyım. Gerçekten böyle bir durum var mı bilmiyorum. Eğer yüksek dolar kuru ile ithalat yapıldı ise bunun maliyetlere yansıması enflasyon üzerinde olumsuz etki yapabilir. Mevsim kış. Fiyatlar yükselmeye devam edebilir. Geçen hafta 6 tl ye aldığım domates 8 tl olmuş. Hem de izmir gibi bir yerde. Şehir merkezinden yarım saat sonra köydesin. Her taraf tarla, sera dolu.