Emlak yatırım olarak görüldüğü için sermaye birikmedi.
Temettü sepeti bile ev yatırımını gecer.
Emlak yatırımı kötüdür ekonomileri batırır.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Printable View
yatırım
a. 1. Yatırma işi. 2. ekon. Parayı, gelir getirici, taşınır veya taşınmaz bir mala yatırma, mevduat, plasman. 3. ekon. Millî ekonominin veya bir ticaret kuruluşunun üretim ve hizmet gücünü artırıcı nitelikte olan aktif değerlerine yapılan yeni eklemeler, envestisman. 4. mec. Bir çıkar veya kazanç sağlamak için yapılan davranış. Tdk sözlük....
emlak devlet açısından olmayabilir ama şahıs açısından yatırımdır aksini iddia edenle tartışmam bile.
keşke stabil bir ekonomi olsa (faiz ve döviz) ve devlet her şeye müdahale etmese (gümrük vergisi, teşvik tutarları vb.) biz de adam gibi hisselere yatırım yapabilsek ama bunlar olmadığı için en alt ihtiyaç katmanına yatırım yapmak zorunda kalıyoruz.
Forumda dünyanın yuvarlak olduğunu, 40 tane bilimsel kanıtla anlatsan, ''bırak tatavayı kardeşim, madem yuvarlak biz niye üstünden düşmüyoruz'' diyecek adamlar var :)
Yatırım
parayı, gelir getirici taşınır ya da taşınmaz bir mala yatırma.
Evet forumda öyle insanlar çok
Emlakta değer kazandıgını düşünen bir yatırımcı başka yerlerde emlağa göre daha az kazanmışsa veya kazanıyorsa o onun beceriksizliğidir.
Nokta
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kesinlikle katılıyorum. Yaptığım her türlü hesaplamada 15-20 yıl ve üzeri bekleme sürelerinde ne altın ne döviz nede gayrimenkul hisse senetlerini geçemiyor. 2-3 yıllık dalgalanmalara aldanmamak gerekir. Evet 2018-2020 de ev alan dipten almış oldu, eğer 2022-2023te fiyatlar yüksekken bunu satabilirse trade etmiş kazanmış olacak. Yok evi alıp 2030 u kadar satmazsa bizde o günleri görürsek
ereğlinin fersah fersah gerisinde kaldığını göreceğiz.
Ancak bunu bilmeme rağmen gayrimenkul ve döviz ve altından bende vazgeçemiyorum. Sanırım bizim ülkeye has davranış şekillerinden kaynaklı. Yinede borsa konusunda kendimi zorluyorum. En az bir ev parası kadar yatırımım olması için uğraşıyorum.
Satışlar düşüyor felan deniyor doğrudur ama takibimde bir kaç ev var fiyatları artıyor neyin beklentisi talepmi başladı kredi düşecek fiyatlar artar etkisimi