Teşekkür ederim Sn.Yaşar... Bu zor zamanlarda milletten zati çıka çıka 100 kg altın çıkmış... Ona da kızdım... (30 Ton beklenirken)
Devlet uyanık; millet daha da uyanmış...
Printable View
Aklıma bir fıkra geldi..tekrar kaleme aldım..
Timur'un savaşta çok faydalı olan bir fili varmış..savaş bittiğinde Timur fili şehre salmış..dilediği gibi gezsin , dolaşsın kimse karışmasın diye de emir vermiş..tabi fil şehrin sokaklarında dolaşıyor..zaman zaman kırıp döküyormuş, ama kimse cesaret edip bir şeyler söyliyemiyormuş..neyse bir gün fil şehrin çarşısında dolaşırken içeride değerli eşyaların olduğu bir dükkana dalmış..başlamış hortumunu sallamaya..tabi dükkan sahibi ne yapacağını şaşırmış garibim, biliyor Timur'u.. fazla ses edemediği için file kısık bir sesle durmadan ''kışt kışt'' diyormuş..bunu dışarıdan geçmekte olan birisi görmüş ve dükkana yanaşmış..dükkan sahibinin hali malum, başlamış gülmeye ve eklemiş:
Yaw demiş senin ''kışt kışt'' dediğin fil ne top sesleri dinledi..senin ''kışt'' demenle mi korkup gidecek o?
O hesap, çok top sesi dinledi bu millet..bir şey olmaz..:yes:
Yastık altında 1000 tondan daha aşağı bir altın hesabı duymadım ben...:)
4,500 tona kadar çıkar atmasyon tahminler ve dolar karşılıkları...
Galatasaray'ın, Fenerbahçe'nin, Beşiktaş'ın kulüp başına 25 milyon taraftarı vardır. bu 80 milyon nüfuslu ülkede..:)
Fenerbahçe 1.000.000 üye için yola çıkmıştı. 23.000 üyede kalmıştı en son. Toplanan para maaşı çıkarmaz oldu...
Böyledir bu ülkede tahmin ve beklentiler ile gerçekler...
en iyi kalite çanta 20 kgdan fazla sürekli taşımaz
tekerlekli bavul gerek
20kg --> ≃1 litre
çantanın içi min 10 lt -- > 9lt ölü hacim
altın gümüş farketmez bu hacim ağırlık çarpanıyla
20 kg lık 2 bond çantayla --> 40kg --> antremanlılar için vücut ağırlığı 10% hamlar için 5%
ahalinin servetini korumak için koşarak kaçmasını izlemek
komik görüntüler oluşturur.
altınlar gümüşler suriyede kurtarmadı :he:
libya şu bu
en güvenli liman
en güvenli yatırım gemisi
huzur ve dengedir :yes:
Bu ülkede demokrasi uzun zamandır askıda.
Belki muti, kurallara uyan vatandaşa dokunmuyor ama fiilen durum bu.
Yabancı, hemen her konuda böyle kategorize ediyor ülkemizi.
Hukuka duyulan güven ve verilen itibar, hukuçularının da itiraf ettiği gibi en alt kertede.
Sıkıyönetim o kadar uzadı ve yöneticilerin kaldırma niyeti de ufukta görülmüyor.
Hemen dibimizde savaş var.
3 milyonun epey üstünde mülteci ülkemizde fink atıyor.
Bu savaşa bir şekilde girecektik, bugün fiilen başka bir ülkenin topraklarında ordumuz.,
Ülkenin önemli bir bölümünde yıllardır ayrılıkçı bir terör örgütüyle boğuşmaktayız.
O bölgenin önemli yerleşim merkezlerinden bir kaçı yakılıp yıkıldı bu kargaşada...
Dış borcumuz malum.,
Dış açık kronik bir hastalık ve yıllık 35-40 milyar dolar sadece ihracatımızı aşan ithalat için gereksinmemiz var.
Kısa vadeli borç (önümüzdeki bir yıl içinde ödememiz gereken) ve dış açık kabaca 200 milyar dolar.
Durum böyle iken bir de stratejik ortak olarak yöneticilerimizin ifade ettiği, ABD ile papaz oluyoruz.
Bırakın iki ülkenin sporcu ve turizm trafiğini, sadece 12.000 lisans ve doktora öğrencimiz var ABD de.
Gelseler gidemezler...
Böyle giderse basketbol ligimiz tehlikede.
Bu durumda dolar kuru 3,70, BİST 100 hala 100.000'nin üzerinde...
Başarı valla. :)