Vatandaşın bankalarda tuttuğu dolarları swapla dışarı verdiğimizden emin misiniz?
Printable View
Bu adamlar yeterince matematik bilmiyorlar. Bu sebeple detayda asıl sorunun ne olduğunu anlayamıyorlar.
Aynı hesabı bir de 1/2 altın 1/2 dolar faizi alarak hesaplasan zararın boyu daha da belirgin olur.
Ben bütün hesaplarımı gram altına göre yaparım ama 1/2 dolar 1/2 altın hesabına da itirazım yok.
Borsada en tutucu iki tane Eurobond fonu var İşbankasından IPV ve TDG. İsterseniz getiriyi hesaplarken direk bu fonların değer artışını kardan stopajı düşerek hesaplayın.
Hahaja video gönderdiğin adamla muhabbetim var sizin gibileri sazanlamak gazlamak için 3 5 konuşuyor neyse ya crash tüm hızıyla yolda sen devam et ben bölmeyeyimSM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dolaylı olarak evet...Geçen bir yazı okumuştum.
https://paraajansi.com.tr/herkes-kon...ilmenin/37593/
Alıntı:
Kötü senaryo, pandemi kuvvetlenerek devam eder, petrol ve hisse senetleri piyasaları çöker ve ikinci bir 1929 krizi yaşanır. ABD ekonomisi ve dolar çöker. Dolara yatırım yapan başka ülkelerin kötümser vatandaşları Türkiye gibi çok zarar ederler. Altın ve değerli madenler yükselir. Yeni bir dünya kurulur. Türkiye elinde ABD hazine tahvili olmayan, bol miktarda altını olan ve aslında vatandaşın topladığı doları bile swap ile geri satan bir ülke olarak, DEVLET olarak bu süreçten büyük bir darbe almayacaktır. DEVLET derken hükümet ayrı, devlet ayrı bir kavramdır bunun da herkes bilincinde sanırım. Yoksa yazdıklarımın siyasi olarak algılanması tüm anlam derinliğini bozacaktır. Devlet fiziki altınını da ülke içinde tutmakta ve bu tür ekonomik durumlarda ortaya çıkabilecek savaşlar için de yerli silah teknolojisini geliştirmeye çalışmaktadır. Birleşmiş Türk devletleri pazarı ve ordusunun temellerini ise Türk Kengeşi ile atmıştır. Tarım alanında ise ne kadar engellenmeye çalışılsa da ata tohumlarına ve yerli ırk hayvanlara, köylere geri dönüş başlamıştır. Kooperatif hareketleri içinde başarı hikayeleri de ortaya çıkmaktadır. Diğer taraftan gelecekteki kazançların satıldığı projeler ve doğaya zarar veren her türlü maden, enerji faaliyeti yanlış bana göre… Yani devlet kötü senaryolara karşı hazırlıksız değildir ama iyi çıkarsa tabii ki bahtımıza olacaktır.
Ben bu crashçi arkadaş kadar kötümser değilim. Türkiyede crash falan olmaz, sadece sürekli devalüasyon olur diyorum. Sebep ise çok basit? TCMB nin M1 para arzının diğer MB lerden çok daha hızlı artması.
Samimi olanlar, ahlaklı olanlar varsa BİMER ve CİMER e mesaj yazsınlar; TCMB M1 para arzını azaltsın ha o zaman düşük faiz versek bile döviz artmaz! Hem para bas hem faizi düşük tut hem de döviz artmasın! Böyle salaklık olmaz!
https://tradingeconomics.com/turkey/money-supply-m1
https://d3fy651gv2fhd3.cloudfront.ne...08&d1=19201018
1/2 Dolar faizi ve !/2 fiziki Altın en iyi getiriyi sağlayabilir. Ne zamana kadar 2022 sonuna kadar?
2022 sonunda 1/2 Dolar faizini ve 1/2 Altını bozup kelepir fiyatlardan gayrımenkul alacağım.
Bu benim kendi yatırım planım; tutmayabilir! 2015 ten beri bu planı hiç bozmadım! Pişman değilim.
Sn Diproyal,
Hesabınız için teşekkür ederim.
Çok güzel bir getiri.
Ben kirada duranlar için şahsen konutu tavsiye ederim.
Yatırım için 2. ev yerine bahsettiğiniz yol da kullanılabilir.
Ucuz TL ile borçlanıp, riski bankaya atmak şahsen bana daha basit geliyor
Ytd