TL faizi düşerse YP talebi oluşur ve yine kur yükselir...
Not: 10 yıllık gösterge faizde 2 haftada 50 baz puan yükseldi (%10.88)
CDS 3 haftada 24 baz puanlık (CDS : 182 → 206) yükseldi. Mevduat düşüşünü bu göstergeler maalesef desteklemiyor.
Printable View
TL faizi düşerse YP talebi oluşur ve yine kur yükselir...
Not: 10 yıllık gösterge faizde 2 haftada 50 baz puan yükseldi (%10.88)
CDS 3 haftada 24 baz puanlık (CDS : 182 → 206) yükseldi. Mevduat düşüşünü bu göstergeler maalesef desteklemiyor.
Adamlar salak zaten param değerlenmesin diye dünyanın en düşük faizlerinden birini veriyorlar..
Şöyle verceksin dünyanın en yüksek reel faizlerini..içerisi dolar avro dolacak..ithalat patlıyacak vb.vb..gerisine gerek yok sanırım..büyümede rekorlar kıracaksın..
Bu İsviçre'nin hiç kafası çalışmıyor, hiç..:)
Bugün oran alan var mı arkadaşlar?
Galaxy S8 cihazımdan gönderildi
Kısa vadeli eurobond fiyatlarına baktım.
9 ay 1 hafta sonrasına vadeli Ak Finansal Kiralama (Akbank iştiraki) eurobond faizi mevduat karşılığı olarak %4.44
23 ay vadeli Halkbank eurobond faizi mevduat karşılığı olarak %5.1379
Benim gönlümde ki efsane Albaraka eurobond'un (2025 vadeli) faizi ise %10.50'den (mevduat karşılığı %12.06), %8.50'ye (mevduat karşılığı %9.77'ye) düşmüş.
* 100k usd lik alımda Albaraka hariç hiçbirinde vergi dilimine girmezsiniz. Albaraka'da da birkaç yüz tl'lik vergi ancak çıkar.
Sn Ahme, ING özel bankacılığı aradım (ana merkez numarasını), bizim oran verme durumumuz yok dedi, şube ile görüşün. Şubeyi aradım 350K USD için, çok net şekilde yüzde 4 ün üzerine oran yok denildi, verebileceğim oran 3,25 gerisi için genel müdürlüğe yazmamız lazım denildi.
Böylelikle ING bankasını vadeli döviz mevduatında elemiş oldum, yüzde 5 almadığım sürece, borsa işlemlerim dolayısı ile günlükte limitlerine kadar devam.
4,5 nasıl vermişler size şaşırdım.