Originally Posted by
snob77
Bu aşamaya gelmiş olmamız,bundan sonraki aşamalar konusunda anlaşılmış olduğunun göstergesidir.Muhtemelen sonbaharda tüm partilerin(milliyetçi partiler hariç) katılımı ile TBMM 'de büyük bir katılım ile yeni bir anayasa kabul edilecektir.
Parlementer sistem şeklinde (ya da benzer) bir yönetim sistemi kabul edileceği için,toplumsal tepkiler ve anketlerin ne dediğine bakılmayacaktır kanımca.Çünkü % 51 dediğimiz sistem değişecektir.Halkın istemediği bir şeyi yaparak hadi buyrun %51 istiyorum sizden demek akla mantığa uygun rasyonel bir davranış değil zaten.
İktidar cephesinin ısrarla bu cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden vazgeçmeyeceğiz çıkışları,anamuhalafet partisine alan açmak için yapılmış çıkışlardır benim okumamda.İktidar hadi buyrun anayasa yapalım diyecek.Muhalefet ise bir şartla diyecek,parlementer sisteme geçiş yapacaksak diyecek.Muhalefetin alacağı cevap ise evet olacaktır.
Aylar önceden yazdım burada ,yeni anayasa,genel af sonra seçim ana başlıklar arada ise bir çok garnitür mevcut olacaktır.
Bu aşamadan sonra bu süreçten dönüş yok,hiç kimse yolun sonunu bilmeden dönüşü olmaya bir yola girmez.Çünkü siyasetin doğası bunu gerektirir.