Kordsayı satsalar da kurtuksak tıpkı diğerleri gibi.. Sasa, yünsa vs
Robot Süpürgemden hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Kordsayı satsalar da kurtuksak tıpkı diğerleri gibi.. Sasa, yünsa vs
Sabancıdan kurtulan fezada astronot oluyor.
Yunsaya bak hisse bir yılda ne hale geldi.
Portföye eklemeyi düşünüyordum,tavan tavan giden hisseyi de eklemek istemedim, hiç mi düzeltme yapmaz bir hisse.
Kordsa her şeyi harika ama fiyat yok işte. 5 yıl oldu arada bir ay değişim yapıp tekrar aldım.
Kasım 2018 de 9 tl idi bugün 90 tl.
Bence çekilen kahra değmez. Temettü de yok.
Yani kötü değil ama kords gibi vizyonu olan bir şirketin bu fiyatta olması da ilginç.
Arkadaşım portföyümdeki hisseleri sorunca söyledim kordsu anlattım kendi de araştırdı çok beğenmiş.
Ama dedim ki bak böyle bir sıkıntı var aslolan fiyattır kanser eder :)
Yani kime anlatsam a çok iyiymiş diyor ama fiyat yerinde sayıyor.
Beynelmilel bir şirket sürekli büyüyen yeni fikirler kovalayan bir sürü şey sayılır ama fiyat gitmeyince her şey anlamsız.
Ben kesinlikle satmam o hatayı başka hisselerde bir kaç sefer yaptım ve hala kendime kızıyorum. Elime para geçerse yeni hisse alırım ama asla elimdekini satmam, şirket güzel varsın olsun bir 5 yıl bekledim bir 5 yıl daha beklerim.
Alana da Allah sabır versin :)
Hocam kayıtlı sermaye kısmına otkar forumunda da bir arkadaşla anlaşamamıştık :)
siz de aynı şekilde düşünüyorsunuz herhalde.
Yani istediğiniz şey bedelsiz anladığım kadarıyla.
Bence bunun hiç bir önemi yok hatta şu anki hali daha iyi bile olabilir.
Misal yunsa daha düşük bir sermayeye sahip ama beşe katladı bellki de daha fazla. Bunun gibi bir çok örnek.
Düşük sermayeli ve yüksek kâr elde eden şirketlerin daha hızlı hareket edeceğini düşünüyorum, dolaşımda ki lot azlığından dolayı.
Bunun aksi durumlarda var tabi misal thy gibi, ama genel olarak baktığımda hızlı hareket eden hisselerin ortak özellikleri arasında düşük sermayeye veya hisse sayısına artık adına ne denirse sahip olmalarının artı bir faktör olduğunu düşünüyorum naçizane fikrim.
Kords ne yaparsa yapsın o fiyat gitmez artık kabullendik :)
Şirketin de pek umrunda değil bence.
Yok üstadım bedelli veya Bedelsiz peşinde değilim. Sermeye oranlı hisse senedi piyasada az olduğu durumlarda dediğiniz gibi "talep olduğunda" hisse fiyatının yukarı sürülmesini kolaylaştırır. Ancak şöyle bir ikilem var. Bu işi bilen tayfa ki tabiri balina, spek mpek vs adına her ne pl dersen derinlik arıyor. Hisse sayısı az olan şirketlerde yabancı bile ortaklığa tedirgin yaklaşır. Şirket şunu yapabilir: sermayeyi arttır gücünü kanıtla. De ki ben bu işte Dünya liderlerinden biriyim. Hem üretimim hemde Arge vs ile süreklilik arz ediyorum, büyüyorum kazanıyorum. Halka da %10 hisse aç. Bak ne oluyor.
Ama bu arkadaşlarda kontrol takıntısı var. Aman bişey olmasın. Katma değeri yüksek ileri teknoloji ürün yada baz malzeme üretiyorsun ama fiyatın hiç öyle demiyor.
Sabancıdan kurtulan kendine geliyor. Burda şunu sormak lazım bunu sabancı neden yapmıyor veya yapamıyor.
Borsayı görüyoruz. Gidenler, uçanlar atmosfer dışına çıkanlar... Sırf güveniyorum diye burda çakılı kalmak zor iş. Evet bende satmıyorum ve satmayı düşünüyorum ancak gördüklerimiz insana acaba dedirtiyor...
Ucuz kaldı. Kar artarsa gidecek. 3. Çeyrek herkes iyi bekliyor.ama bu bilançoda belki iyi gelir az ihtimalde olsa :)
Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
O konuda haklısınız sayın Hancı.
Yani anlamak güç.
Yunsa hala gidiyor düzeltme falan da yapmadan.
İşin ilginci cimsa mesela kordsla aynı anda girip çimento yatırımından vazgeçip sadece kords'u tutma kararı almıştım.
O bile 20x'e yakın yaptı beş yılda. Kords sürünüyor.
Evet daha iyi bilanço gelmesi lazım kârlar çok büküldü.
Ama ne karlarin bükülmesi ne Sabancı üniversitesine yapılan bana göre yıllık karına göre çok düşük bağış miktarı yeterli bir sebep değil.
Piyasa da bu şirkete bir türlü beklenen ilgiyi göstermiyor.
Yani bu şirketin vizyon olarak kontrolmatikten aksa'dan bir eksiği mi var.
Fiyatı 250 tl olsa kim ne diyebilir şu ortamda.
Benim satmama sebebim ise daha önce yaşadığım pişmanlıklarım.
Zaten uzun vade ve karşıt yatırımcıyım, emeklilik için topluyorum,aldığım karar topladığım nakitlerle yeni hisse almak eldekini satmamak, ha bu karar ilahi kural değil tabi.
Ama sadece kords değil elimdeki hisselerin hepsi yordu.
Yapacak bir şey yok.
Bilanço yaklaştıkça forumda canlanmış, paylaşımlar için teşekkürler emeğinize sağlık. Ytd