10 yıllık ustbond 1'in üstüne attı çünkü, ralli moduna geçti 3 gündür... %0.9'dan %1.1'e 2 günde geldi...
Printable View
sayın gökşen
2000 Ocak ayında 4 milyar usd lik stand-by anlaşması haberini alanlar ( Bugünkü gsyh ile yüzdesel olarak 16-17 miyar usd dengi).
üstelik para da tüm dünyada değil yalnız Türkiye de olunca bir alım çılgınlığı olmuştu..
Büyük para sahipleri o basılan paranın FEDi yönetenlerin canları istediğinde geri gideceğini bilir.
ezberlemek kötü,unutmamak iyidir.
açık pozisyon sayısında sınırlı bi artış olmuş 4K kadar, haftaya 420K olarak başlayan açık poz sayısı 490K oldu, bir haftada 70K artış, pot çok büyüdü.. sağlam bi pozisyon kapama (kar realizasyonu) görmeden dönüşten bahsedemeyiz
https://i.hizliresim.com/Ra2nwC.png
dün 670K poz artışı gören ekgyo bugün 450K poz kapamaya sahne olmuş, ciddi poz artışı yaşanan iki hisse dohol ve kozal.. tabii hisse vadelilerde poz artışı başka türlü değerlendirilir, bu ikisini pazartesi short için izlemek istiyorum..
Kendi adıma söyleyim 125 binden beri nakitte bekliyorum hisse alma için😊 lakin endex satış yiyecek diye diye 154 bin gayme oldu e şimdi burdan hisse naıl alam yaff viop olayi bambaşka gerçi bosgurt dayım gibi bende 2008 den beri hisse neti bilirim ne nikler geldi geçti hatta herif kılığina girenler bile var 😊 töbe yaa neyse bu hisselerin geri gelmeside bi o kadar haşin ve gaddar olacak ama neyi bahane ederek izlicez
Adamlar surdukce short acilip yeni mazotlar geliyor . elbet birgun duzeltme yapacak ama o zamanda suan shortta israrci olanlar olmayacak
Suan 1500 lerden 1250 lere dusus olsa hisse almaya cesaret edebilirmisiniz ? pandemi baslangici dususunde gozunu karartip mala girenler yada long acanlar hala mallari tutuyorlarsa keyifleri yerinde. Ama nakitte bekleyen birisi icin duzeltme gelse dahi acabalar cogalicaktir
Tesekkurler Sn Desperado onu gordumde baska birseyler varmi diye bakiniyuordum :)
En ufak gevşemede çiziyorlar