Bu iddayı ortaya atanda art niyet ararım ben. Daha doğrusu diyelim aklına geldi böyle bir ihtimal yazdın.
Tamam. Ama hala ısrar etmek niye?
Printable View
Bu iddayı ortaya atanda art niyet ararım ben. Daha doğrusu diyelim aklına geldi böyle bir ihtimal yazdın.
Tamam. Ama hala ısrar etmek niye?
Ha aklıma gelmişken ev ödevi yapmayı severim ben.çok çalışkanımdır��
Neyse yav vazgeçtim. Birazda 10 milyon lot alacak olanlar çalışsın.
Herkesin bir hedefi var bu hissede. Amaci var. Kimisi tetikci belli gruplarin tetikcisi. Kimisi de gecmisteki yasanmisliklardan dolayi intikam pesinde. Kimiside kendi forumu canlansin pesinde. Ama ister olumlu ister olumsuz yazin, ister davasini geri cekenlere sattiniz deyin ister gormedik iftira atmayin deyin, ne derseniz deyin, hepiniz su anda bu hissenin reklamini yapiyorsunuz hic kimse farkinda degil mi bunun? Reklamin iyisi kotusu yoktur. Yeni yonetim kapta vaad ettiklerini hayata gecirdikce hissenin potansiyelini herkes KABUL EDIYOR ASLINDA. KAPTA GOZALTI PAZARINDAN YAKIN IZLEME PAZARINDAN CIKMAK ICIN BANKAYLA GORUSMELERE BASLADIK DIYEN , SU ANA KADAR PERSONEL E OLAN BORCLARI, VERGI BORCLARINI , OTEL UST KULLANIM BEDELLERINI ODEYEN KI BU BEDELLER 50 milyon tl ediyor, 50 milyon tl arsa fabrika satan ve kalan tekstil tasinmazlarini satmak isteyen bir holding. Gecen yila gore gelirlerini artiran bir holding. ASLA TATASI KAPALI MEMSA ILE MUKAYESE EDILEMEZ BIR HOLDINGTEN BAHSEDIYORUZ. GOZALTI PAZARINDA OLUPTA BU KADAR POTANSIYELI OLAN BIR HISSE VAR MI? Birisi cikmis demiski gozaltina giripte cikabilen kac hisse var? Falan filan. E be kardesim e be kardesim. 12 ayligi bi bekle bakalim. Gör bak 12 😲 ayliga holdingin gercek degerini bi gor bakalim. Banka borcunu yapilandirmasi bile biloncoda cok buyuk bir kar yazmasina vesile olabilecekken , niye bu kadar saldiriyorsunuz? Son 1 yilin kap haberlerini okuyun. Volborun bos muhabbetlerini okuyun o da lazim ama bu volbor ocaktan sonra burada hic yazamayacak duruma gelecek....o kadar iddialiyim. Bir adet volbor iste nolcak:)
PLK-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şirketin şu an tek sorunu vadesi geçmiş banka borçları eğer bu borçlar da yapılandırılırsa başka bir sıkıntısı yok zaten bu borçlarda mal varlığıyla kıyaslandığında şirket için büyük bir sorun teşkil etmez. Turizm sektöründeki canlanma ve devlet teşvikleri olsun ellerindeki otellerin ve diğer gayri menkullerin değerinin dört beş yıl önceye göre kat kat artması aslında şirketin ne kadar büyük bir potansiyelinin olduğunu gösterir fakat forumlarda bunlar yazılmıyor sadece gereksiz konular yazılıyor amaç elinde hissesi olanların moralini bozmak, hisseye yeni yatırımcı girmesini engellemek bunun amacının bu olduğu açıkça belli. Borsadaki şirketlerin hepsinin borcu var borcu olmayan yok ki şimdi bugün şirket areal bank borcunu yapılandırdık diye kapa haber düşse ne olacak bu olumsuz yazılardan etkilenip satan yada almak isteyip de vaz geçenler hissenin arkasında bakacak. Y.T.D.
4 YILDIR
hep bir sonra ki bilanço beklendi
ve
her bilanço hüsranın dan sonra bir sonra ki
beklemeye devam
bu arada endeks e bir bakın
çok giden hisselere değil sadece endeks e yada dolar a bakın
sonra karar verin
SAYIN
KEZBN HİSSELERİNE OLUMLU YÖNDE BAKAN KÜÇÜK YATIRIMCILAR
BU FORUMUN TÜM ESKİ KEZBN TOPİKLERİNİ OKUMADAN ve ARACI KURUMUNUZA SORMADAN DANIŞMADAN
KESİNLİKLE KEZBN ve BENZERİ gözaltı pazarı YADA yakın izleme pazarı NA DAHİL HİSSELERE BULAŞMAYIN
BUNLARIN TAMAMI BIST ve SPK TARAFINDAN KÖTÜ VE BERBAT EKONOMİK TEMELLERDE HİSSELERDİR
O NEDEN İLE BU PAZARDA İŞLEM GÖRMEKTEDİRLER
BUNLARIN TAMAMI NEREDE İSE İFLAS IN EŞİĞİNDEDİR
BİLGİLERİNİZE
Bu hissede 3. yılımdayım. 5 yıl kalacağım diye girmiştim. 2 yılım daha var. beklemeyeyim mi? Sizce bir sıkıntı olabilir mi? girerken 5 yıl tavsiyesi almıştım. Sizin fikriniz nedir. Gerçi bilanço falan önemsemiyorum. sadece 5 yılı göze almıştım. Ne de olsa 2 yıl daha var. 2 yıl da hissenin durumu iyi olabilir de. Neden böyle yazıp beni etki altında bıraktınız şimdi. Bildiğiniz bir şey mi var. Açık konuşurmusunuz lütfen?
Yanlış anlamayın sizi yadırgamıyorum. Sürekli aynı şeyleri yazdığınızı görüyorum. Bildiğiniz bir şey varsa lütfen söyleyiniz. Sizin yazdıklarınız zaten bilgimiz dahilinde ve bunları bilerek buradayız ama siz sürekli aynı şeyleri yazıyorsunuz ve ben de soruyorum varsa bir bildiğiniz lütfen açıklayın. Benim kararımı etkilemek için habire ne diye her yazdığınızda aynı şeyi yazıyorsunuz? Bunu biliyoruz zaten arkadaşım. Bilmediğimiz bir şeyi söyle de bizi uyaracaksan daha samimi uyar. Lütfen...
Volpor pasa , millet bu hissenin gozalti pazarinda oldugunu bilmiyor mu? Biliyor. Peki adam 2 tlden aldigini 36 kurustan satsin mi? Bu hissede kalanlarin cogu zaten gozaltindan onceyken aldi. Yok sen yeni almak isteyenlere almayin dikkatli olun diyosan, oda komik bi durum , neden komik? Bu bu hisse d grubu. Zaten yenilerden bulasanin ya parasi coktur yada bisey biliyodur , bisey bilmeside cok cok zor. Hisse gozaltini gectim brut takasta ve internet yasagida var zaten. Almak isteyen usenir almaz. Volborcuk tamam gozalti pazarinda satalim hisseleri maliyet 2 tl. Satalim 36 kurustan , ok. Peki canim kardesim biz satinca sen mutlu olacakmisin? Senin bu isten karin ne? Alan ben zararda olan ben satan ben olayim. Tamam len senin icin 1 lot saticam. Sirf sen mutlu ol diye, adam almis 5 yil once 2 tlye , sen gozalti pazarinda diye hatirlattigin icin satacak mi? Senin bu yaptigin isguzarlik. Ya vaktin bol stres atiyon burda yada .....................................
Öyle ya bu ülkede doğru söyleyen herkes doktor durumunda ve kendi haline bırakılmalı. Adam şapka çıkartılacak yorum yapmış. Verdiler gazı yok bu sene otellere daha çok müşteri gelmiş, yok şu borçlar ödenmiş, yok Z.T. Arel Bankası ile borç için görüşüyormuş bir sürü haber. Arkasından yatırımcılara dava geri çektirmeler. Bu arada hisseyi 0.42, 0,43 TL’den verdiler. Bir sürü iyi haber kağıt geri geldi. Ama borsa kötü değil mi endeks de geri geldi. Bu hikaye böyle devam eder. Asla YTD.
Bu arada tesadüf bu ya, gün aşırı gelen iyi haberler de birden bire kesildi. Bekleyin biraz daha düşsün sattıklarını alıp bize vermeye yakın başlar haber trafiği. O da hep bildik şeyler yeni haber yok.
Kervan psikolojini mi bozdu senin. Benim psikolojimi buradaki yorumcular bozuyor yoksa beklemekten falan psikolojim bozuk değil. Kendiniz ile çelişkilisiniz. Siz kimsiniz Allahaşkına. yatırımcı mısınız yatırımcıyaıpsikolojik olarak etkilemeye çalışanlarmısınız. Yatırımcı isen beklemeyi bileceksin. Beklemeyi bilmiyorsan ne diye hayıflanırsın ki. Bu hisse beklemeyi bilenlerin hissesi. Bunu anlamadın mı?
Ben sizin gibi beklemiyorum Melike Hanım. 0,41 den sattım daha aşağılardan yerine koymayı bekliyorum. Kendi işime gelir diye kimseye sat da demiyorum. Çünkü buradan satılmaz, doğru davranış almak. Ancak böyle yapılırsa güzel haberlerle 0,42, 0,43 lerden malı satanların alttan yerine koymasını önleyebilirsiniz. Tekrar oralara gelirken onlardan önce siz satacaksınız ki zararınızı çıkarın. Sizi o haberlerle besleyip daha da yukarı gidecek havası yaratıp aynı oyunu defalarca oynar bunlar. Bu yorumum kendi pozisyonuma zarar verir ama önemli değil nasıl olsa çoğunluk her zamanki gibi davranmaya devam edecek.
Umarım herkes bir an önce zararını çıkarır.
:) Bence yorumunuz takdire şayan. Sizin gibi davrananlar illa ki vardır . Ancak bunu dürüstçe yazanına hiç denk gelmedim. Bence bu yorumunuz milleti aldatmaya çalışanlara hem ders niteliğinde hem de örnek teşkil edecek bir yorumdur. Üstelik alıp satmak yasak değilken. Bunu sizin gibi dürüstçe yazanına ben hiç şahit olmadım. Açık sözlü ve iyi niyet dolu yorumunuz için tşkler
Kesinlikle kabul etmiyorum cin cin ali ben 18 kurustan özellikle sana al dedimm hatta sana en az 19 kere soyledimmm al diye sen iyi borsacisin yaaaa 😀😀😀😀😀gitin 50 kuruştan aldinnnn ben napa bilirimmm cin cin ali arada sirada kucük sözu dinleyecennn cin cin ali 😀😀😀😀😀😀😀😀
Bakın adam gibi patron nasıl olur :
SASA, 50 MILYON TL`YE KADAR HISSE GERI ALIMI YAPILMASINI KARARLASTIRDI
22.11.2017 08:41:47
KAMUOYU AYDINLATMA PLATFORMU`NDA (KAP) YAYINLANAN ACIKLAMA ASAGIDA BULUNUYOR: SIRKETIMIZIN 21 KASIM 2017 TARIHINDE YAPMIS OLDUGU YONETIM KURULU TOPLANTISINDA PIYASALARDA MEYDANA GELEN DALGALANMALARIN SASA POLYESTER SANAYI A.S. HISSESINDE OLUSTURDUGU FIYAT NEDENIYLE, SASA POLYESTER SANAYI A.S. OLARAK AZAMI 50.000.000 TL`YE KADAR SASA HISSESI GERI ALIMI YAPILMASI KARARLASTIRILMISTIR. SERMAYE PIYASASI KURULU`NUN GERI ALINAN PAYLAR ILE ILGILI OLARAK 21 TEMMUZ 2016 VE 25 TEMMUZ 2016`DA YAPTIGI DUYURULAR CERCEVESINDE SASA HISSELERININ SASA POLYESTER SANAYI A.S. TARAFINDAN BORSA`DAN SATIN ALINMASINA SIRKET IC KAYNAKLARINDAN KARSILANMAK UZERE GERI ALIM ICIN AYRILACAK AZAMI FON TUTARININ 50.000.000 TL OLMASINA , GERI ALINACAK AZAMI PAY SAYISININ ISE BU TUTARI GECMEYECEK SEKILDE BELIRLENMESINE KARAR VERILMISTIR.
Tamam bizimki geri alım yapamaz durumundan dolayı
Ama..
Piyasa tarafından olumlu görülecek bir şeyler yap
Çok mu zor
Hayır
Ama
Adam gibi patron lazım
Kervansaray holding te davalar neden geri cekildi yonetimle anlastinizmi arkadaslar ozelden de yazabilirsiniz bizde anel.telekomda zor durumdayiz.ayni isi fesih davasi acacz acaba bazi kisiler satismi yapti yoksa herkes mutabikmi saygilar
ALE-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Diger koyde safin biri, bedelli sermaye artirimi hesabi yapmis. Sen bu hesabi yapinca millet bedelli var diye korkup hisse satacak oyle mi? Vay be... hisselerin yuzde 70 patronda kervanda ustelik gozaltinda bedelli yapacak, bunu yazan bilmiyo mu , bedellu olursa en fazla parayi patron koyacak? Komedi mi yapiyo algi mi yapiyo :)
Şöyle bir hesap yapayım dedim, kesinlikle çok haklısınız. Hesap patron tarafından yapılınca büyük bir rakam çıkıyor. Bunu öyle yapacağına hisseyi yükseltip piyasadaki tüm lotu toplaması patron için daha az maliyetli. Peki birileri bu hesabı yapmadan neden böyle bir algı için uğraştalar. Çok saçma gerçekten de. YTD
Zaten dedigin gibi olacak:)
Baska bir aciklamasi yok, yok bedelli yapacak diyo biri digeri kot disi kalacak diyo
Herkes saldiriyo kervana...millet satsin 37 kurustan alalim diye. Korkutan korkutana. Cok tirstik bizde afedersiniz altimiza ettik eyvah kot disi kalicaz eyvah ufukta bedelli yapacaklar:)
Aynen. 1000 lota 500 tl bedelli çıkarmışlar diğer köyde.
Şimdi zt nin payını hesaplayalım.payı yüzde 75.yaklaşık 439 milyon lot.
Sıfırlar karışmasın ha:))
1 milyon lota 500 bin tl.(500 000)
439 milyon lota 500 000x439= 219 500 000 tl
Kısaca 220 milyon tl koyacak zt.
Bu kadar para rıza da bile yoktur:))
Ağada hiç yoktur:))
Danışıklı dövüşü bırakın. Biz hisseyi düşürmek istiyoruz ağamız lot alacak deyin.
Cevap vermeye değmez aslında ama ufak bir şey söyleyeyim. Öncelikle bunu söyleyen arkadaşlar suç işliyor. İkincisi de benim bildiğim bedelli yapacaksa fiyat 1 TL üstünde olması gerekiyor. Bu gereksiz ya da yanlışlıkla bilgi sızdıran arkadaşlar hissenin 1 TL üzerine çıkacağını biliyor da herkesi bedelli ile korkutarak 1 TL civarı sattırmaya mı zorluyor? İnsan oğlu işte herkesin aklına herşey gelebiliyor. Ytd
D6503 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Gozalti pazarinda bedelli arttirim sadece imtiyazli pay sahibine yada onun gosterecegi birine tahsisli sekilde yapilabilir.aksi halde yatirimcilari bedelli artirirma gozalti pazarinda.sokma mumkunati yoktur.hic kimse korkmasin bole bi.ihtimal yuzde 0 cunku yakin izleme pazarinda bedelli arttirimi patron yani tahsisli arttirim seklinde yapabilir.kucuk yatirimciya yakin izleme pazarinda bedelliye sokma izni.spk tarafindan verilmiyor.
kendi hayali dusuncelerim ve fikirlerim olup asla yatirim tavsiyesi deildir.
Diğer tarafta tartışılan sermaye azaltımı ve eş zamanlı sermaye arttırımıdır... moderator bildiği kadarıyla örnek fiyatlarla neyin nasıl olabileceğini örneklemiş... fena mı oldu... bilgi sahibi olduk... bunun gözaltı pazarında olamayacağını da burada bir arkadaş sebebiyle yazmış... şimdi biz neyi bekliyoruz... alman bankasına borcun ödenip gözaltı pazarından çıkmayı... peki bir yolu bulunup banka borcu ödenmeden dahi olsa gözaltı pazarından çıkmayı başarırsa ( ky yi spk ya karşı kullanarak ) ardından bu olasılıkları bi şekilde değerlendirirse diye tartışılmış ne var bunda bukadar sert eleştirilecek anlamadım... Diğer tarafın moderatörünün yaptığı örnek hesap gayet açıklayıcı ve faydalıydı... yarın öbür gün birşekilde karşımıza çıkarsa neyin ne olacağı gayet net anlatmış insan... teşekkür ederim kendisine
SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Spk yakin izleme pazarinda bedelliye.izin vermis olsa ilk ziplicaklar memsa olurdu.yuzde 100 halka acik imtiyazlilar patronda esem ziplardi oda yuzde 90 larda halka acik batip giden sirketler hep yuzde yuz halka acik oluyo cunku sirketi batirmadan once patron hisselerini satar.gozalti pazarinda bedelli.sermaye arttirirmi sadece tahsisli olarak kisilere izin verilir.ky yi bedelli arttirima sokmak yasaktir.ornegini bulamazsiniz.
kendi hayali dusuncelerim ve fikirlerim olup asla yatirim tavsiyesi deildir.
Spk nin kervan icin gozalti pazarinda bu sartlarda bedelli yapacagini zannetmiyorum. Ayrica brko nun gozaltina alinma sebebiyle kervanin gozalti pazarina alinma sebebi farkli. Brko benim icin istisnadir ve istisnalar kaideleri bozmaz. Bu sartlarda patronlar yuzde 30 halka aciklikla bence zaten bedelli yapmaz,spkda izin vermez.
Gozaltinda bedelli olur mu olur ama kervana izin verirler mi? Bu sartlarda hayir. Brkonun bilancosuyla kervanin bilancosunu karsilastirin, bagimsiz denetim firmasinin gorusleri nasil? Seffaflik noktasinda brko , kervandan daha iyi noktada. Demek istedigim bu.
Sorun surda beyler, sirket kap aciklamalarinda banka ile anlascam diyo, yapilandirma yapicam diyo, gozaltindan cikmak icin ugrasacam diyo, sirketin bedelli yapicam diye aciklamasi yok, kredi ve ortak bulabilir. Patronda 400 milyon lot varken nasil bedelli yapacak? Hic gundemde bedelli yokken birilerinin israrla bedelli yapacaklar demesinin nedeni sizce nedir? Soru basit. Ben buna ayar oluyorum. Biraz aklinizi kullanin, zeynepte 400 milyon lot var bedelli yapsa , bedelli icin en fazla parayi kim kasaya koymus oluyor? Bu bedelli iddiasinda olan diger taraftaki kisilerin amaci korkutup elinizdeki mali ucuza kapmak. Deseler ya areal bank borcu halledilirse 12-aylik iyi gelirse gozaltindan cikabilir bu hisse. Yakin izleme pazarinda mal varligi en fazla olan hisse hilding hangisi? Bunun cevabini niye vermiyolar? Bunlarin bedelli muhabbetine ortak olmaniz eger ky iseniz sizide kafaliyolar demektir bence
gözaltı pazarından çıkış kolay değil.
spk brüt takastan çıkarırsa bu hisseye nasıl yansır? bunu konuşmak lazım.