https://i.hizliresim.com/ljf8ftu.jpg
Printable View
Sanayi ihracatında çarklar 2 sektörde rekora döndü
Türkiye'nin sanayi ihracatı geçen ay 15 milyar doları aşarken, sanayi grubu bünyesindeki sektörlerden demir ve demir dışı metaller ile çimento, cam, seramik ve toprak ürünleri aylık bazda ihracat rekoruna imza attı.
Burhan Sansarlıoğlu ... |10.03.2022
Demir ve demir dışı metaller sektörünün ihracatı şubatta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 49,4 artarak 1 milyar 244,8 milyon dolara, çimento, cam, seramik ve toprak ürünleri sektörünün dış satımı ise yüzde 30,3 yükselişle 429,9 milyon dolara ulaştı.
Çimento cam seramik ve toprak ürünleri sektörü ise şubatta ABD'ye 134,7 milyon dolar tutarında dış satım yaptı. Sektör, bu ülkenin ardından İsrail'e 83,4 milyon dolar, Almanya'ya 48,2 milyon dolar, Birleşik Krallık'a 37,8 milyon dolar, İtalya'ya 33,8 milyon dolar tutarında ihracat gerçekleştirdi.
aa.com.tr/tr/ekonomi/sanayi-ihracatinda-carklar-2-sektorde-rekora-dondu.
https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/san...e-rekora-dondu.
Sabah/finans..
https://i.hizliresim.com/cpv2r49.png
iyi trade fırsatları verdi.
Ticari alacakları tahsil etmeye başladığı zaman daha fazla temettü verecektir.
Rusya piyasalarından çıkan Batı ve Arap yatırımcıların BİST e de yöneleceklerini düşünüyorum. Tabi seçici olacaklardır. ABD , İsrail, BAE, İngiltere eksenine doğru kaydığımız belli.. bu arada Doğu ülkeleri ile de düşman olmadan dengeli götürürsek bu dönemi, BİST için güzel olabilir…
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1010489
Şirketimiz, Sürdürülebilirlik İlkeleri Uyum Çerçevesi'ne uyum kapsamında, Uluslararası Gözetim ve Denetim şirketi DQS GmbH tarafından 08 Mart 2022 tarihinde gerçekleştirilen denetim sonucunda, 09 Mart 2025 tarihlerine kadar 3 yıl geçerli olacak, "ISO 50001 Enerji Yönetimi Sistemi Sertifikası" almaya hak kazanmıştır.
Küresel enerji yönetim sistemleri standardı olan ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi (EYS) Sertifikası, enerji yönetim sisteminin kurulması, uygulanması, sürdürülmesi ve iyileştirilmesi için ihtiyaçları belirleyerek, Şirketlerin enerji kullanımlarını kavramalarına, çevresel etkilerin azaltılmasında alacakları kararlara yön vermelerine ve bunun sonucunda yapılacak iyileştirmelerin sağlanmasına yardımcı olmaktadır.Bu şekilde, Şİrketimiz enerji konusundaki duyarlılığını da ortaya koymaktadır.
Kamuoyunun
bilgilerine sunulur
mart ayı da bitmek üzere. ilk çeyrek karını kestirebilecek var mı?
İlk çeyrek karını tahmin etmek çok zor. 2021/4 kolaydı çünkü döviz yükseldi, enerji fiyatları da normal seyrediyordu. 2022 ilk çeyrekte döviz yüksek , ihracat çok iyi ancak enerji fiyatları da arttı. Maliyetlerin yüzde kaçını enerji fiyatları oluşturuyor ( aşağı yukarı ben bildiğim halde) ne kadar etkileyecek gerçekten tahmin etmek çok çok zor.. yalnız ihracat oranı en yüksek şirketlerden biri. Ayrıca temettü verimi nedeniyle güven verdi. Gelecekteki fiyat hareketini tahmin etmek imkansız gibi. Yatırım tavsiyesi değildir. Herkes araştırmasını kendi yapıp kararlarını sadece kendini dinleyerek versin…
Enerji maliyetleri önceki faaliyet raporunda yüzde 30-35 idi.
Şirket elektriğini kendisi üretiyor diye biliyorum. Doğalgaz maliyetleri TL olarak ise yüzde 150 arttı desek bile ihracat gelirleri de yüzde 100 den fazla artmış olması lazım.
Bu durumda bir miktar tolore edecektir ancak tam hesaplamak çok zor gerçekten.
Ancak tahminime göre yine güzel bir bilanço gelecektir.
Sadece kur farkı geliri 38 milyon (vergisi hariç). Kur korumasına geçtilerse vergisiz +faiz geliri de alırlar.
yeni bir gün ve hisseye merhaba
Benim 2022/3 aylık net kar tahminim 105 Milyon TL
Bazı hisselerin bulunduğu pazar lar değişti.
Ege Seramik , Yıldız Pazar a alınmış sanırım.
https://www.borsagundem.com/haber/bi...ikladi/1650093
Borsa İstanbul, 1 Nisan 2022 tarihinden itibaren hisselerin işlem göreceği pazara ilişkin değerlendirmesini tamamladı.
Ege Seramik 1.Nisan.dan itibaren Yıldız Pazar.da
Arkadaşlar merhaba 28 Şubat'ta ünlü ile turkish arasında piyasada olmayan yaklaşık 29 milyon lot el değiştirmiş ortaklar arası satış mi yoksa firmanın satışı mi olacak .
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Üretim maliyetleri detayları.
https://i.hizliresim.com/lmlheep.jpg
Bütün maliyetler içinde doğalgaz, motorin, LPG tüketimi yüzde 22 ..
Personel gideri yüzde 15 ini oluşturuyor toplam maliyet içindeki oran olarak.
Satış cirosunun ise yüzde 68 i ihracattan geliyor diye hatırlıyorum yanlış hatırlamıyorsam.. döviz artışı ile doğalgaz fiyat artışı , personel maaş artış oranı dikkate alındığında karlılığı nasıl etkileyecek ilk çeyrek bilançoda ortaya çıkacak…
faaliyet raporu sayfa 33 .
https://i.hizliresim.com/rhjrj03.png
Ben de aşağı yukarı maliyetlerin yüzde 30 unun enerji kullanımı olduğunu tahmin ediyordum. Yukarıdaki tabloya göre 675 milyon satış maliyetlerinin 152 milyon u enerji tüketimi gözüktüğü için yüzde 22 gibi gözüküyor Ege Seramik te yazdım. Her şirketin maliyetleri yüzdesel olarak farklı olabilir. Modern tesisler daha az enerji tüketirken eski teknoloji tesisler daha fazla enerji tüketebiliyor. Her evde örneğin buzdolabı var ama hepsinin enerji tüketimi farklı. Bu gibi basit yüzlerce örnek verilebilir. Sonuçta doğalgaz fiyatı artışı bir şekilde maliyetleri artıracak. Karlılık ne olacak onu ilk çeyrek bilançoda görürüz.
Ege seramik maliyet kalemlerinde doğalgaza yüzde 150, personel ve diğer maliyetlere yüzde 40 uygulayarak yaklaşık bir hesap
yapılabilir.
Ciro için ise dolar bazında yüzde 12 ilave ederek hesaplama mümkün.
30 Marttan sonra daha yaklaşık bir hesap yapmaya çalışırız.
Ya da son çeyrek 112 milyon net faaliyet karından hareketle kar hesaplayabiliriz.
Buna kur arışında 20 milyon ilave edersek 132 milyon buluruz.
Ocak şubat sektör ihracatı kasım aralığa göre yüzde 5 azalma var galiba.
Yaklaşık 125 Milyon çeyreklik kar bekliyorum. (Bir önceki tahminimde mahçup olmamak için iskonto yaparak 105 milyon demiştim.)
135 milyon TL/ilk çeyrek..
geçen yıl tek çeyrekde kullandığı kur avantajını bu yıl dolu dolu 4 çeyrek yaşayacaktır.
hem çeyreklik hemde yıl sonu olarak satış niktarı aynıda kalsa
kar artışı yıllıkda çok daha iyi gelme ihtimali var..
tabi bir aksilik yaşamazsak
ama satış ve kar ne kadar iyi olsada bir türlü borsa fiyatına yansıtamıyor
artık onuda yaşamamızın zamanı geldide geçiyor diye düşünüyorum..
abi bence.
Rus FSK şirketi, inşaat malzemesi temini için Türk şirketlerle görüşüyor - Sputnik
Rus FSK şirketi, Türkiye ve Çin'den şirketlerle, konut inşaatı için malzeme temini için görüşmeler yürüttüğü açıklamasında bulundu.
Şirketin açıklamasında, daha önce Fransa, Almanya, İtalya, Belçika ve Çekya'dan birinci sınıf projeler için alınan mühendislik ekipmanı ve kaplama malzemeleri konusunda sıkıntı yaşandığı belirtildi.
Açıklamada, "Projelerimizde açıklanan seviyede inşaat gerçekleştirmemizi sağlayacak muadil firmalar seçtik. Dünyanın önde gelen markalarının üretiminin yoğun hale geldiği Türkiye ve Çin'le işbirliği yapmak, yüksek kaliteyi korumamızı ve çalışma tempomuzu aynı seviyede tutmamızı sağlayacak" ifadeleri kullanıldı.
Türk ve Çinli partnerlerle görüşmeler yürüttüğünü bildiren şirket, üretimini Rusya'da yerel hale getirmiş olan yabancı partnerlerle çalışmaya devam ettiği açıklamasında da bulundu.
Sputnik internet sitesinde yayınlanan habere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:
https://tr.sputniknews.com/20220321/...054914523.html
matriks,21.3.2022/13,56
son üç seanstır borsa yaklaşık %+4'e yakın yükseldi. bizimkinde tık yok
bugün kıpraştı. 19.70 üstü kalışlarda yürürü devam eder, sıkıntı çıkartmaz
Bugün bir tavan yakışır artık...
temettü olayı şirketlere sadece itibar değil bereket de kazandırıyor...
gelecek üç haneli güzel dönem karlarının da istikrarlı olduğu anlaşılacak olursa, onyıllardır kıvranıp duran bir işletmenin resmen yeniden doğuşuna tanıklık etmiş olacağız...
Egeser'in maliyetler içinde enerji maliyeti (doğalgaz) %35 ler civarında olmalı.
Maşallah Egeser 20.70 lerde.
Şimdi birileri çıkar 30-40 TL olmalıydı der.
Bunu eleştiren gitsin UŞAK SERAMİĞE baksın.
Adi ve ahlaksızlığın kitabı nasıl yazılır daha iyi anlar.
Şirket hem yatırım yapıyor hemde kazancını yatırımcısı ile paylaşıyor.
En son bedelli sermaye artımını 20 yıl önce yapmış.
Yatırım Tavsiyesi Değildir.
1. çeyreğe dair bazı bilanço dair bazı tahminler yapılmış
bir kaç kelam da ben edeyim.
1) FED'in clay,ceramic üfe endeksi
https://i.hizliresim.com/337xt90.png
2021 4.çeyreğe göre yaklaşık %5 yukarıda. Bu durumu ABD de tüfeye ve haliyle seramik fiyatlarına da yansıyacaktır.
2) ABD de tekrar canlanan konut başlangıçları
Geçen haftalarda 16 yılın en yüksek konut başlangıcı datası geldi.
bu yüksek talep seramiğe, ABD'ye çimento ihraç eden firmalara fayda sağlayacaktır.
İspat ( TİM raporuna 2022 OCAK ,ŞUBAT ayı totaline göre ABD'ye YAPILAN TOPRAK grubunda ( çimento seramik cam ve toprak grubu ) %72 lik bir artış var ve artış DOLAR BAZINDA
Hasılatın %43 ü ege seramik america INC aracılığıyla Amerika'ya
Sanırım tahtacı tercihen düşük tuttuğu hisse fiyatını temmettü tarihi yaklaşırken diğer yorumlarımda da bahsettiğim şekilde yukarı çekmeye başladı.
Sabredenleri tebrik ediyorum.
Uzun vadeci sabırlı yatırımcının kazandığını günlük tradecilerin kazanması mümkün değildir.
Bir kez daha görmüş teyit etmiş olduk
QUAGR 11 Milyon M2 (Yüzde 100 Kapasite artırıyor).
Bu önemli bir haber ayrıca QUAGR kar marjı yüksek
ve QUAGR daha çok Granit üretiyor.
Egeser duvar karosu üretiminden Granit üretim satışına yöneliyor.
Yani kar marjı ve yurtdışı satış artıyor.
Hisse 22.00 gördü. Yolu açık olsun.
Şirket hakkında yukarıda verilen bilgilerin hiçbirini araştırmadan
sürekli olumsuz yazanlar kuyruğunu sıkıştırmış köşede bekliyor olmalı.
Yatırımcı ilişkilerini birçok firmanın söylemediği bilgileri paylaşıyor.
Burada açıkça olmasa da paylaşımlarımın temeli genelde yatırımcı ilişkilerle yapmış
olduğum görüşmelerdi.
Yatırım Tavsiyesi Değildir.
Senin gibilerde yüz olmaz.
14 TL Egeserleri satan ben değilim (neden diplerde sattın).
Bence sende ne Egeser vardı nede Alka (boşa at)
Ben en az 15-20 kağıda yorum yapıyorum.
Uşakta portföyün %7-8.
Madem Uşak takibinde birazda o şirkete birşeyler yaz.
Ama beni takip ediyorsa sadece daha önce dediklerimi derim.
Bizim gibiler sayesinde insanlar bilgi sahibi oluyor, kazanıyor.
Sağolsunlar takdir de ediyorlar. Ne oldu SIFATSIZ
Kimse birbirini kırmasın. Herkes birbirine hayırlı bol kazanç dilesin. Birbirimizin zararı ile atışmak yerine herkes birbirine faydalı olmaya çalışsın…