teşekkürler inş tavan olur
Printable View
teşekkürler inş tavan olur
nedir bu keriz silkme operasyonu mu KORDS üstatları bizi aydınlatın :)
Üstad değilim ama... "Binen inmiyor ki kardeşim." Sen de en son 10 da inerim diye binmiştin, hala inmedin hocam. :kmk:
Adam da sinirleniyor haliyle.
Hatta "tahtayı yapan!" arkadaş geldi bi ara burada uyardı dinlemediniz adamı. Alex miydi, Carlos ' muydu?
Kızdı herif tabii... :cool:
indirecek limana yanaştırsınlar biz de inelim abi. daha yola çıkalı ne oldu :)
Ama Asap adamın Asabinı çok bozdun belli ki. Sana ve yaptıklarına çok taktı. Yahu madem para var madem güç var boz tekniği o zaman niye bozmadi madem, oksurup gitti. Ytd.
Git twitterda görün dimi, oraya daha çok bakiyorlardir. Ne işin var kiyti koselerde.
Sn fredim hisseden cikmaniza rağmen aklınız burada kalmış gibi. Çoğu yatırımcı algısı psikoloji ile hareket eder düşüncesinden yola çıkarak. hissenin yukselmış olmasından dolayı bilançonun gelmesiyle beklentinin bittiği düşünülür ve aşağı salar algısı verir, kısa vade düşündüğünüz için burada kaç kademe yükseldiği önemli değildir ki sattiniz veya yukarı çıkmaya devam ederse zaten dahada çıkmaz algısı dogurur. Tabi tam tersi durumlarda olabilir. Saygı duyuyorum.
Gelelim ben zihniyetlilere yukarıda saydığım varyasyonlari pek kaile almıyorum ozellikle hedef belirledigim hisselerimde kaile almıyorum desem daha dogru olur. Sebebi hem ortam ve piyasada oluşan negatif pozitif düşüncelerden kendimi arındırmiş oluyorum ve diger yanci hisselerde trade yaparak kenara nakit yaratıp büyuk duzeltmelerde lot arttırımı sagliyorum ana hisselerime. Tabi başarılı olunabilirse olunmasada bu sene temettüyle idare edicez diyorum. Tabi yatırım tavsiyesi olmadan. Herşey nasip.
Evet ama o %5 yaptıktan sonra yine aşağı hergün %5-10 yapabilir. O risk hep var ve fredim yarın %5 alttan alacağına sevinirken daha aşağı dususleri hem nakit hem psikolojik olarak absorme edemez ve inandığı hisseye daha çok girmeye devam eder. Sonrası psikoloji ilé son bulur. Ytd
Dostum; "yükselen hissede en doğru kelamı elbette uzuncu etmiştir" ona lafımız yok.
Ama temel matematik bilimi:
Sattığından daha aşağıdan alırsa, aynı fiyata lot arttırmış olur mu? Olur.
Maliyet düşürmüş olur mu? Olur!
Stoplamak zorunda bile kalsa daha az kaybeder mi? Eder!
Bütün anlatmak istediğim bu en başından beri.
Yahu hiç alakası yok :).. kulcude 16 ay bekledim düşüşte aradan 1 yıl geçti yine 10 ay bekledim. Bunda da 9 lardan 58x düşüşte yine kelamlar hiç eksik olmadı. Tabi genel resme bakınca hep yükselen trent onda haklısın.
Oradaki soylemim düşüşte %5 den sonrasiydi kastettiğim. Bekle ve gör modu daha rahat anlamında alttan alan için. Kirdiysam affola.
Benim satma nedenim tamamen bazı kullandığım bazı indikatörler ile alakalı elbette 10 numara hisse ayrıca karı cebe alayım dedim benim için fiyat önemli değil trend önemlidir hep bu strateji ile süregeldim çok şükür de herşeyimi borsa sayesinde elde ettim benim için 11.14 pahalı 11.25 ucuzdur örneğin 😅
herkes bilanço sonrası düşeceğini söylüyor. ben yine bir karşıt düşünceye kapıldım. sanki büyükler toplarken boşuna toplamıyor gibi. yolculuk devam etse güzel olur.
Not:tamamen şahsi düşüncem. yatırım tavsiyesi değildir.
Bilanço p.tesi gelir diyerek Yarın tarihi zirvede kapattırırlarsa şaşırmam.
Benim grafik trend zayıflasa da bozulmaya pek niyeti yok diyor halen. Ama %-10 vurursa benim grafik çöp olur. o yüzden kısmet diyorum...
https://i.hizliresim.com/Y6nyB2.png
Gerek twitterda gerek burada bi
lanco sonrasi acayip salacak seklinde bir algi var pek cok kiside. Ben de bu algiya kapilip vedalasmistim. Sanki terse dusurecekler gibi gelmeye basladi. Tamamen hissiyat[emoji41]
LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
sağolasın ASAP dostum ancak burada hiçbir şey belli olmuyor bakma biz yazıyoruz öyle iyi kötü. Biz de para falan kazanmış değiliz aslında. millet 4-5 katı yürür o zaman mutlu olalım. ama Kordsa'da bu iş yıllar alıyor. yani uzuncu kısacı farketmez, burada kolay değil para kazanmak
Hocam bu hissiyat elinde hisse olmadığı içinde oluyor. Ama suan elinde hisse olsa tam tersini düşünürsün. Acayip salacak algısını da insanın kendi dürtüleri hem ortam hem diğer hayal ettiğin hisseler süsler. Aklında bulunduğun almak istediğin ve çok ucuzladigini düşündüğün hisse bu salgını arttırır ve elinde çok yükselmiş dediğin hisseyi sattirir. Kararları twitter ve forumları okumadan kendi kararlarinizla degerlendirmeniz daha dogru olur. Ytd.
Borsada "nedenlerle, sonuçlar hep iç içe ve etkileşim halinde" bence hocam. Bu nedenle "çoğunluk ne yapıyorsa tersi doğrudur" gibi kalıp yargılar var. Yeter sayıda yatırımcı(lot) sattı ise yukarı, yok yeter sayıda yatırımcı mallandı ise aşağı gibi...
Hatta ben tahta sahiplerinin kağıdın ortalama yatırımcısının nelere tepki verdiğini gözlemlediğini düşünüyorum.
Atıyorum X kağıtta ortalamalara göre hareket eden çoksa ona göre, pivot-direnç vb ye göre hareket eden çoksa ona göre, kanal takibi yapan çoğunlukta ise ona göre, X indikatör belirleyici ise ona göre vb... Bi tek uzunculara çare yok.
Onlarla da yaşamayı öğreniyorlar herhalde :kahkah:
Hocam haklisin. Beni biraz da hissenin gecmis hareketleri korkuttu. Bilirsin hisselerin bir karakteristigi vardir ve gecmis hareketlerini tekrarlamaya meyillidirler. Bilanco sonrasi, daha once gordugu zirvesini gecerse dalarim. Su an stratejim bu.
LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sn. endoplazmik de benim gibi hissetmiş. Madalyonun diğer tarafında durum daha rahat olmalı. Biz hissedeyken 1 haftada son 4 aylık kazanımları da geri verebiliriz. Hissede olmayanlar,fiyat düşerse alım için fırsat bulur, düşmezse tehlike geçti diyerek yine alım yapabilir.
Biz hissede olduğumuz için %50 ihtimale kalıyoruz. Ya yola devam ya da geri çekilmenin tarif edilemez acısı...
Bu da psikolojimizi içeren bir yorum olsun.
Burada farklı anlaşılmak değil husus. Sizin yaptiklarinizi belki ben 2 veya 3 yanci hissede yapmaya çalışıyorum. Süreç 1 ya da 2 ay oluyor ya da kar durumuna göre daha kısa. Ama hedeflediğim hisselerde her nedense bu duygu farklı. İlginç bir durum. Çünkü o kadar riskli atmosfer yaşadı ki ulkemiz ve bu süreçte bu hisselerin içindeydim ve hiçbir zaman cikmayi düşünmedim aksine daha çok aldım. Ytd.