Ek 26089
Anlık ekran
Printable View
Ek 26089
Anlık ekran
dolaşımdaki hisse sayısı az olan hisseler ne yapması gerekiyor bilen varmı arkadaşlar
Yıl sonuna kadar halka arz oranını % 5 in üzerine çıkarmak zorunda yoksa tek seans işlem görecek.
dolaşımdaki hisse sayısı az olan hisseler ne yapması gerekiyor bilen varmı arkadaşlar.yani hissesi satacaklar halka arz mi yapacaklar nasıl çoğalacaklar hisse sayılarını ...
Günaydın.KARATAHİR kardeşim KALKINMA'nın BEDELLİ açıkladığını biliyorsunuz diye düşünüyorum.Son 2 gündür tavan yapmasının temelinde bu var zaten.Tavanlar rekabet kurulunun bedelliye onay vermesine yakın günlerde biter ve geriye dönüş başlar.Büyük olasılıkla 50'li rakamlarda bölünür ve 20'li 25'li rakamlara iner .Hisse çoğalmasıda bu arada olur kanımca.Benimki Cahil bir borsacı açıklamasıdır nazara almasanızda olur.Kolay gelsin herkeze.
********in biri tavanı bozmaya kalkmış , 600bin kaptırmış . boşa cırmalar bence 70 den önce baskılamaya çalışan kıçının üstüne oturur.
Günaydın.3 gün süren tavan serisinden sonra dünkü inişler ve çıkışlar tavan serisinin bittiğini işaret ediyor gibi.Yüksek maliyetli olup uzun zamandır kağıdın çıkışını bekleyen özellikle küçük yatırımcı ortakların kağıttan çıkışlarıda dünkü hareketlere neden olmuş olabilir.Ben yinede bir iki tavan görebiliriz diye düşünenlerdenim.Hepinize sağlıklı ,şanslı gün ve günler diliyorum.
insan utanır yaaa .hiç olmazsa şu tarihi seviye 66,60 ı kırsaydık . gözümüz bir rekor görseydi. hep mi kötü yönde rekorlar yaşatacan . azcık insan ol.
bu gün şu ana kadar hisse yapımcısı cılk çıktı. oyalanıp duruyor çapına göre de işlem adedi fena degil bekliyoruz yönünü..........
Bugün artıya geçti. Akşama böyle kapatırsak, haftaya devam inşallah YT
arkadaşların çogu bedelli ve rüçan soruyor. hisseyi ne zaman alırsan al yalınızca bölündügü gün alırsan ruçan alamazsın çünki o gün bölünmüştur ve r dağıtılmış olur. bölündüğü günden önce alan herkes ruçanı hak eder. hisse 1 lota 0.8823 hisse veriyor örnek 70.lotun var 0.8823*70=61.07 lot alırsın tabi katılım payı olarak ta 62. tl ödersen.bu gün 61.00.tl almış olsan 70.* 61.00=4270 .tl hisseye ruçana da 62..tl öder toplam 4270+62=4332.tl 131.7 lotun olur yaklasık 33.tl hisse almış olursun hisse bu gün 68.35 kapadı yarın bölünmüş olsa hisse yaklaşık 37. tl açılır senin maliyetin 33. tl yani bölünmeden ne kadar önce alırsan kar marjın yükselir bölünmeye yakın alanlarda degişen fazla bir fark olmaz tabi o gün hisse tavan ve ya tavana yakın işlem yaparsa karın olur selamlar........
başka sitelerde bir rink attım yok ruçanlar serbest marjdan yok iki katı hepsi hikaye rucan eninde sonunda ana hisse ile birleşeçek birleşeçek hisseye niye fazla ödesin hisse 55. tl açıldı ruçanı almak istersen 1 tl ödersin satmak istersenda 54.tl satarsın 1 tl geriden gelir yüksek fiyat söyleyenler dedikodu. hikaye. masal. anlatır rucan devamlı ana hisseyi 1.tl geriden takip eder nokta
1 yıl sonra tekrar aldıgım hisseyi bir inceleyim dedim. 6. aylarda dünya bankasından kredi çekmiş (avro) birden çok arsa ev satmış satış yapamadıgı gayrımenkulleri de kiraya vermiş. bu yapılan satışlarda kar marjı baya yükselmiş yeni rotası ne olacak açaba.....
güven veriçi şekilde kademeleri alıyor tavan oldu. tavana geldi bakalım ne yapacak
hisse bedelli için karar aldı 1.ay içinde spk .başvuraçak spk.da 1.ay içinde onaylayaçak onaylandıktan sonra şirket bölünme gününü belirliyeçek bedelli için hesapta para bulundurmak yeterli şimdiden bazıları hesabında para oldugunu ne zaman alınacagını yazıyor parayı bölünecegi günden 1.gün önce yatırırsan yeterli boşa bekletme tavan hala çözmedi iyiye işaret çözmesi içinde bir durum yok emin ve saglam kademelerle geldi bol kazançlar
ruçan hayali kuranlar ruçan dedikodusuna bu gün bölünen bir hisse önceden yazdığım gibi noktayı koydu. hisseyi 1.kademe geriden takip eder diye yazmıştım öylede yapıyor birde eskiden ilk gün satamıyorduk sadece aracı kurumlar satıyordu o sistem devam ediyormu bilmiyorum ben aracı kuruma rıca ederdim kimi al sat işlemimi yapardı kimi yapmazdı ilk gün bliğiniz olsun.selamlar
son aylarda forumları takip ediyorum yatırımcıların çogu lep demeden leplebi diyor leblebinin ana maddesi ne diye sorarsan aval aval bakıyor. bedelli ve bedelsiz hakkında bir örnek yazıyorum kararı siz verin kalkınma 0.88 bedelli veriyor 1000 lotun var 75.15 den aldın 75150 tl ödedin 880 lot da 880.tl aldın 1880 lotun oldu .ödediğin para 76030.tl bu fiyattan bölündü desek hisse 4044 liradan işlem görür. maliyet düşürmüş olmazsın paran aynı fark lot miktarı. bu şekil bedelsiz vermiş olsaydı lot miktatın aynı kalır sadece ödedigin bedelli parası 880.tl cebinde kalır bölünme fiyatıda 40.44 yani o da aynı kısaca biri sadaka veriyor biri sadaka alıyor veren el alan el hangisi üstündür şimdik karar verin . cebinde kalan 880 tl unutma
arkadaşlar yok mu bu forumun bir pastacısı................sy cefaks bir pasta bekliyoruz
Günaydın.Aylarca tek başıma yazmaktan bayağı yorulmuşdum bu sayfada.Son günlerde yorumlarını yazan arkadaşların artmış olmasından bayağı memnunum.Buda gösteriyorki düşenin dostu olmuyor.Kağıt 10 güne yakındır tavanlarda ve artılarda gezdiğinden olsa gerek dostlar arttı.İnşallah bu güzel günler devam ederde sizleride buralarda görmeye devam ederiz arkadaşlar.kalın sağlıcakla.
bu gün çok çılgın işlemler yaptı kapanış da güzel. son dk. san saniye kapasa daha güzel olurdu ya olsun bu da teselli ikramiyesi oldu bedelli için bu gün 11 gün oldu tahminimce 20 günden önce başvuru olmaz bu hafta olmaz gibi
Günaydın.inişli günlere girdik herhalde.Bugün 2. defa devre kesilmek üzere.Bereket devre kesiciler var hemen dibe inecez.Hayırlısı.
Günaydın.BU seferde becerip 80'lerden çıkamadım.Bugün 2 gündür yapamadığını yapıp dibi göstereceler herhalde.Şakayla karışık 40'lı kademelere doğru iniyor yine.
Spek dostumuz bir aşağı bir yukarı kağıdın başını döndürdü.Öyle veya böyle topluyor gibi sanki.Kaçıncı defadır dönüyor diplerden.Yeşile dönersede şaşmam bugün.
günaydın.9 ekimde 44.80 TL olan kağıdı 20 ekimde 81.35 Tl ile zirveye çıkardıktan sonra bugün 26 ekimde 59.50'ye indirdiler. Her zaman söylemişimdir borsada spek ne derse o oluyor.Kamu kağıdıyla acımasızca oynayanlar diğer kağıtlarda neler yapıyorlar kimbilir.Allah hepsini nasıl biliyorsa öyle yapsın.
Sabahdan bu yana aşağı yukarı gidip geliyor kağıt.Spek aşağıdan topluyor yukardan küçük yatırımcıyı kazıklayıp duruyor.Hiçbir tekniği olmayan hareketler.
85 den almak yerine 65 e almak mantikli. Daha yolunun olduğu düşünülürse portföye 100 tane daha alınır sanki.
Arkadaşlar sizin ihlas ve katmerdeki bedellide "küçük yatırımcı nasıl zkilir - 101" dersinden sonra hala buradaki ve diğer bedellilerden beklentiniz mi var yoksa?
Şaka yapıyor olmalısınız?
Millet şeytan görmüş gibi kaçıyor bedellilerden görmüyor musunuz? Katmerde trene ilk binenlerden olmama rağmen sanırım bir kaç güne ben de eksi yazmaya başlayacağım. O kadar düşük maliyetim olmasına rağmen şuan maliyetimin etrafında geziniyor. Bugün de tabana sürerlerse eksi yazacağım artık.
birde burada asıl hikaye bedelli değil. halka açıklığın yüzde 5 nasıl çıkarılacağı konusu. meraktan ölüyorum ne iş çevirecekler diye.
Ortak meraklanacak bi durum yok.mevzu çok basit.fiyatı 100 tl yap olsun bitsin.halka açık hissenin toplam piyasa tutarı 750 miluon oldugu an başka hic kritere bakılmaksızın yıldız pazar.bu kadar basit ortak fazla aksiyona gerek yok.
KAP'a düşen kalkınmayla ilgili bildirinleri görüpte inceleyen arkadaşlar varsa yorumlarını alabilirmiyiz acaba.9 aylık bilanço fena değil galiba ama TEK FİAT uygulaması beni düşündürdü doğrusu. bilgilendiren arkadaşımız olursa sevinirim.
tek fiyatta al ve sat işlemi yakalamak çok zor aracı kurumlar ve balinalar te yi istedikleri fiyatta getirirler . saat başı işlem olur te yi tahmin etmen gerekir örnek hisse de te 3.50. açtı al için bu fiyatın üstünü yazanların sat içinde bu fiyatın altı yazanların işlemi geçekleşir. diğerleri al sat yapamaz. işini saglama almak isteyenler al için tavan sat içinde taban yazması gerek bu yapanların al satı işlemi te. fiyattan kesin gerçekleşir.
ÖNCELİKLE EN BÜYÜK BAYRAM HEPİMİZE KUTLU OLSUN.
Benim görüşüm bu kadar güzel bilanço geldikten sonra bu kağıdın bedelli onayına kadar sırtı yere gelmez dostlar.TEK FİAT uygulamasıda alsatçılara fazla imkan tanımayacağı vede kağıt sıkca devre kesmelerle karşılaşmayacağı için pek kötümser değilim DOĞRUSU.Uygulamanın ilk günlerinde aşağı çekilişler olabilir ama sonrasında mutlaka istenilen düzeye gelecektir.yinede temkini elden bırakmayıp iyi şeyler dileyelim iyi olsun.Sağlıkla kalın.
Tek fiyat iyidir tradecilere gelmez, hedef büyük zaman kısa. Spk onayı ardından bedelli tarihine kadar hisse roket. %5 acıklık oranını 7,5 milion olayı ile çözüp ana yıldız pazarada olması için gereken yapılacak. Kısaca elinde olanlar değerini bilin sakın malınızı kaptırmayın sonra pişman olursunuz. Ha bu arada ben sesli düşündüm kimseye yatırım tavsiyesi ile yazmıyorum. Her koyun kendi bacağından asılır. Beni ırgalamaz.
Ne Mutlu Türküm Diyene
Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun.