Hisse uzerinde her gun ayni dumeni ceviriyorlar, bizim ki satiyor.
Dur be kardesim, 15 TL. olunca satarsin.
Printable View
Hisse uzerinde her gun ayni dumeni ceviriyorlar, bizim ki satiyor.
Dur be kardesim, 15 TL. olunca satarsin.
Bolunme'den sonra 2.90 TL.oldugunda, bazi can arkadaslarimizi aradik, alin dedik.
Iki ay oldu.
Dun 8.40 'i gordu.
Sabredin biraz.
Ulusal Faktoringde 2.11.2023 de İstanbul portfoy kap bildirimi ile % 5 i geçtiğini bildirdi bizde % 10 nu geçtiler buda bizde 3 adet yatırım fonun hareket ettiğini gösteriyor bizde % 5 i 12.5 Milyon lot eder bu oranı gectimi fonun bildirim yapması lazim fonlar 30 Milyon adet te hala bir kap atılmadı bu haftada alımlarına devam ettiler gün içinde fonlar eksi 432 000 lottu akşam itibari ile günü artı 532 000 lot ile kapattılar bu tahtanın spekleri artık yatırım fonları eski tahtacı nin bir donu kalmıştır onu da yakında alırlar, yatırım tavsiyesi deildir...
Yatirim fonlari yine 674 000 artıda fonlar kağıtta baskıya devam ediyor toplanan lotlar düşük hisse fiyatlarında aktarılıyor onlar hissenin çıkmasını istemiyor daha dokulenleri toplama derdindeler zaten dikkat edilirse hep mal alisa gelenlere yani kendi alımlarına aşağı yönde basıyor her türlü aracı kurumlardan işlem yapiyolar yoksa hisse toplanırken hiç çıkarmadan yapması ve her gün devre kestirmesi hisse nin sığ olması kredili işlemlerle hisse alınmasını istemiyor fonlar bunu baskilamak için yapıyorlar hisse toplanıyor fakat cezalar hep düşüşlerde verildi çıkarken hiç ce za almadık düşerken aldik, günü çoğunlukla hep en alt seviyeden kapatmak artık adedi oldu , yatırım tavsiyesi deildir...
Çok beyin fakiri bir tahtacısı var... çıkart işte çıkarken dökülsün millet.düşerken neden dölülsün adamlar.
Tahtacı mal bulamıyor. Biraz fiyatı arttır kuzum belki verirler
Ulusal Faktoring de yabancı ortak satisı vardi yaklaşık 10 Milyon Lot fonlar oraya adapte 5 ve 6 Milyon lotlari kaldı sanırım ondan sonra belki beraber hareket edebilirler yatırım tavsiyesi deildir..
Birilerinde mal kalmayınca sirket ortaklarından Jack Suzas 5 Milyon Lot hisseyi borsada işlem gören tipe dönüştürmek için başvurmuş, Yatırım fonları 9 ustu basıp gidecekti birileri böyle kivranmayip pes dicekti baskı için birilerinden yardım istiyorlar, yatırım tavsiyesi deildir...
Ben bu tahtayı hiç anlamadım anlamiyorumda son 4 ile 6 ay arasında nasıl 30 milyon çekiliyor anlamadım, bu hisse 2022 de iki üç twitter ci üfleyerek bölünmeden hali ile 2 tl den 8 e götürdüler sonra ce za aldılar ona göre piyasadan yatırım fonları 30 milyon çekiyor kağıt zorla 7.85 lerde akıl alcak gibi deil bilancolar geçen seneye göre dört kat fazla geliyor faktoring sirketleri zorla PD ler 1 ile 2 arasında gidip geliyor benim maliyetim fonlarinkinde aşağıda olduğu icin ben sene sonu kari beklicem bu fiyatlarda tutarlarsada 7 ile 8 arasında yine alirim yaririm tavsiyesi deildir...
0,31 dolar zirve direncinden geri geldi ki bu gayet normaldi. Buralarda ne kadar tutabilirler bilmem ama 0,31 dolar zirvesini geçip önce 0,50 dolar ve sonra da yıllık karın gelme döneminde 1 dolar olmasını bekliyorum. Beklentimdir, yatırım tavsiyesi değildir.
Ben bu hisse ye girdiğimde beklentilerim 1.Bilancoya göre 3.2 TL 2.Bilancoya göre 7.59 TL 3.Bilancoya göre 16 TL 4.Bilancoya göre 30 TL olması gerekiyordu uc bilanco beklediğim gibi geldi dördüncüsü de beklediğim gibi gelicek burda sıkıntı tahtacida mal kalmadi eli nakitte ama sattıklarını geri koyacak ama mal yok piyasada o lotu koyamıyor yerine o 5 Milyon lotu tek kalem koysunlar anında kaparlar , Ulusal faktoda yatırım fonları ortak satışını biliyorlardı ısrarla orda mal satmadilar ortak satisi bitince ikiside iki kat gidecekler satanın malını alır fonlar yatırım tavsiyesi deildir..
Özet Bilgi
Kayıtlı Sermaye Tavanı Artırımı
Yapılan Açıklama Güncelleme mi ?
Hayır
Yapılan Açıklama Düzeltme mi ?
Hayır
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı ?
Hayır
Yönetim Kurulu Karar Tarihi
15.11.2023
İlgili İşlem
Kayıtlı Sermaye Tavanı Artırımı
Mevcut Kayıtlı Sermaye Tavanı (TL)
400.000.000
Yeni Kayıtlı Sermaye Tavanı (TL)
1.250.000.000
Kayıtlı Sermaye Tavanı İçin Son Geçerlilik Tarihi (Yeni)
31.12.2027
Tadil Edilecek Ana Sözleşme Madde No
6
SPK Başvuru Tarihi
16.11.2023
Ek Açıklamalar
Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 15.11.2023 tarih ve 2023/40 sayılı kararı ile; Sermaye Piyasası Kanunu'nun 18'nci maddesi hükmü ve Sermaye Piyasası Kurulu'nun, II.18-1 sayılı Kayıtlı Sermaye Sistemi Tebliği çerçevesinde yapılan değerlendirme neticesinde; mevcut kayıtlı sermaye tavanımıza henüz ulaşılmamış olsa da, Şirketimiz hedeflerine ulaşması için yeterli olmadığına, 2023 – 2027 yılları için Şirketimiz mevcut 400.000.000.- TL (Dört Yüz Milyon Türk Lirası) kayıtlı sermaye tavanının 1.250.000.000.- TL (Bir Milyar İki Yüz Elli Milyon Türk Lirası)'na artırılmasına, bu çerçevede Şirketimiz esas sözleşmesinin 6'ncı maddesinin ekteki şekilde tadiline uygun görüşleri için Sermaye Piyasası Kurulu'na başvurulmasına karar verilmiştir.
Eklenen Dökümanlar
EK: 1
tadil_metni.pdf
Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulu‘nun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliğinde yer alan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını, bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.
Mevcut kayıtlı sermaye baya yükseliyor
Bu bir hazirligin işareti olabilir
Bana göre kayıtlı sermaye tavanı 1.250.000.000 TL seviyesi az çünkü zaten yıl sonu özsermaye bu rakamı geçicecek bence 4.000.000.000 TL kayıtlı olmalı idi bunu ilerde kısa sürede revize edeceklerdir diye düşünüyorum ama şirket temettü vermeyi düşünüyorsa bu ve önümüzdeki yıllarda bilemem ödenmiş 253 Milyon bu yıl sonu 700 ile 800 Milyon gelme si yuksek ihtimal seneye de aynı oranda büyürse geçen sene 2022 12 de sanırım 206 Milyondu kar 2024 de de faktoring 2 kat artar varlık ta 2 kat aratarsa 2 Milyar ile 3 Milyar Tl civarı kar 2024 yıl sonu olma ihtimali yüksek gibi görünüyor durum konjektör aksilik olmaz ise yatırım tavsiyesi deildir...
Kar marjlarını diğer faktoringlere göre iyi arttırdı. Aynı zamanda varlık yönetim şirketi, buna göre fiyatlanmasi gerekiyor. Çok oylandı buralarda, yatırım fonları farkli oranlarda almış. Fintable sitesinde mevcut veriler.
Sayın Bay Tomi https://fintables.com/sirketler/LIDFA burada ücretsiz açıktı kapatmışlar. Aklımda kalan en az 8 yatırım fonu vardı. Bunlar isbankasi, garanti, yapikredi ve rota yatırım fonları idi. Ellerinde yüzde bir ile yüzde dört arasında miktarlar vardı. En büyük fonun büyüklüğü 2 milyar TL idi. 800 milyon ile 2 milyarlık fonlar vardı.
Hisse Degerlemesi ""Tacirler Yatirim lidfa için tavsiyesini 15.57 TL hedef fiat ile al olarak olarak baslatti hisseyi araştırma kapsamına dahil etti " yatırım tavsiyesi deildir..
HİSSE DEĞERLENDİRMESİ
Tacirler Yatırım, Türk Traktör'ü model portföyünden çıkarırken, Lider Faktoring'i model portföyüne ekledi
20/11/2023 10:06:49
Olumlu gelişme, bu karlılık yatırım fonlarının ilgisi artar.
Deli dana formasyonu ile yolumuza devam ediyoruz. Varlık tarafı ciddi doping etkisi yapıyor. Diğer faktoringlerden daha olumlu görünüyoruz.
Tacirler Menkul'ün danışmanı olan Mehmet Aşçıoğlu Bey yaklaşık 6 aydır 2023 ve 2024'ün faktoring şirketlerinin yılı olacağını ve Lider Faktoring'in de sektörün iyi şirketlerinden olduğunu belirtiyordu düzenli olarak yaptıkları youtube programlarında her sorulduğunda. O yüzden bugün model portföye almaları şaşırtmadı beni. Bazı insanlar geçen hafta malı toplayıp bu hafta önerdiler gibi boş yorumlarda bulunmuş twitter'da.
Tacirlerin raporu yukari yönlü revize etmesi gerecek bu faiz ortamında yatırım tavsiyesi deildir..
İlgili Şirketler
[DAPGM, KIMMR, LIDFA, TLMAN]
İlgili Fonlar
[]
BISTECH Pay Piyasası Alım Satım Sistemi Duyurusu
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
-
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında DAPGM.E, KIMMR.E, LIDFA.E ve TLMAN.E payları 27/11/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 26/12/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar kredili işlemlere konu edilemeyecektir.
Not: VBTS kapsamında getirilen tedbirler, payın işlem gördüğü pazarın/platformun işlem kuralları, pazar değişimi veya diğer nedenlerle uygulanan işlem esaslarından ayrı olarak değerlendirilir. Buna göre VBTS tedbirleri diğer düzenlemeler veya kararlarla uygulamaya alınan işlem esaslarının geçerlilik süresinden ayrı olarak tedbir süresinin sonuna kadar uygulanmaya devam eder.
Ben bu kağıda girdiğimde yılbaşında kar artışı 4.06 idi yıl sonuna yaklaşık 800 Milyon gelir diyordum ben bunu derken bu faiz ler yok tu biz bunu düşük faizlerle yaptık karları bu sefer kafa da soru 2024 de bu faiz ortamında kar min 4 kat gelirse 2024 de 3 milyar 200 milyon TL gozukurmu ? Veya 5 kat artış olurmu kafada deli sorular olma ihtimali olmamama ihtimalinden yüksek diye dusunuyorum 2024 ilk çeyreği sabırsızlıkla beklemeye başlıyorum yatırım tavsiyesi deildir...
Sermaye 300 Milyon, 9 aylik kar 406 Milyon.
Bugun ku hisse fiyati 10 TL.
F/K orani 5.86. Bu demektir ki, koydugun tum parayi 5.86 yilda geri alirsin.
Pd/Dd orani 3.17 , Bu demektir ki bugun alirsan 1 TL. degere 3.17 TL. odersin.
Herkes bu bilgilere gore karar verecek.
Lidfa, bankalar disinda en yuksek musteriye sahip faktoring sirketidir.
Musterilerin cogunlugu KOBI'lerdir.
Bu musteriler gereken teminati yatirmis ciddi takip edilen sirketlerdir. Bunlarin cogu gecmiste bankalardan dersini almis firmalardir.
O nedenle, Lidfa, teminati yatirmis sirketlere, 90 gunluk cek icin, son 3 yillik bilanconu getir filan demez.
Fatura ya da cek degerini ayni gun oder.
O nedenle kolay rekabet edilebilecek bir sirket degildir.
Turkiye'nin cesitli bolgelerine yayilmis 26 ofisi ve yetismis uzman kadrolari vardir.
Bazi kafalar basmadigi icin tefeci tabirini kullanir, aslinda gercek tefeciler bankalardir.
Bazi arkadasler hatirlayacaktir, POLTK 15 TL. filandi, ben bu hisse 45 TL. olur dedim, yok artik dedilerdi.
POLTK bugun 14.550 TL.
O nedenle bu hisse icin su kadari gorur demek istemiyorum, ancak iki dir yaziyorum, hisseni satma kardesim, sabirli ol.
Sn.Mehmet ASCIOGLU youtube da zaten gerekeni soyledi.
Hisseni satma.
Son gelen aciga satma yasagini iyi anla, SPK yonetimi, donecek dolaplara engel olmak icin o yasagi koydu.
Sabirli ol, bu hisse satilacak bir hisse degil.
Tacirler 3 4 günde %50 portföy düşürüyor. Jack amca 2.700.000 Satıyor. Amaç ne acaba. Tacirler kime hiznet ediyor
Dün meclise sunulan kanun teklifi taslağında banka ve finansal kuruluşların enflasyon muhasebesine tabi tutulmayacağı belirtiliyordu. Faktoring şirketleri de yararlanacaktır.
11 TL üstü ayrı bir evren.
https://www.tradingview.com/x/ySHP73yi/
milleti terste bıraktı.sabır kalmadı millette.ne oyunlar dönüyo acaba
Birisi defter değeri düşsede şirket değeri yükseldiği için dengeliyor demiş. Nekadar haklı acaba?