Tahtada müthiş bit baskı var yakında çıkar kokusu...
Printable View
Tahtada müthiş bit baskı var yakında çıkar kokusu...
Senenin son günü temettü verecek diye hatırlıyorum...
Bu hafta temettü aşkıyla 25-26 görür diyorum...
valla isterse 30 olsun satılık malım yok şu an...3 haneler görülmeden satmam...ayrıca dünya gıda programı 2021 de korkutucu boyutlarda kıtlık yaşanacagını söylüyor bence haklılar...aralık ayı bitti ülkede yagış yok işimiz çok zor vallahi...
Cuma günü tam silkeleme yaptı diyebilirmiyiz? Cuma günlük grafikte saat 14:15 den sonra kademe kademe düşüş trendine girdi tam olarak 23.70 i gösterdi ve son dakika alımlarla düşeni kırmış gözüküyor. Yarın iyi açar ve devam eder inşallah. Birde şu gıda enflasyonu beni korkutmaya başladı nasıl önüne geçeriz bilmiyorum 1 kg Pınar süt 7,75 olmuş ayçiçekyağı uçmuş , hacı Şakir sabun alayım dedim 5,00 zam gelmiş 18,50 olmuş Allah yardımcımız olsun.
En son 2 Aralıkta giriş yapmışım yine kağıda .. Beklediğim performansı yine göstermedi maalesef . Bugün ya da en geç yarın zıplayıp 25 üzerine atmaz ise temettü filan da dinlemeyecek bu demektir.Petun bu zaten ne yapsa şaşırmamak lazım ...
Memur zihniyetli adamlar için bu fiyat iyi bile...maaşa bağlanmış gibi her yıl benzer bilanço..büyümek,hasılat artırmak,yatırım yapmak yok doğru dürüst...banvit gibi bunu da yabancıya satsalar ancak o zaman beklenti değişir,hareket artar...geçen yılki hareket için 10 yıl bekleriz herhalde...
Kesinlikle doğru bir yorum .Pazar payı , mevcut kar seviyesi ,organizasyon vs . her bakımdan iyi durumdalar . Bir banvit muhabbeti olmalı ki , fiyat katlanabilsin. Gerçi bunlar satış da yapmazlar. Nasıl olsa akıyor gerek yok.. Temettüyle beraber vedalaşmak mantıklı olacak. Şu anda sıçrama yapmayı hak edecek bir kaç kağıt var 2021 de potansiyel olarak . Bunlara pozisyonlanacağım ben şahsen . Bol kazançlar
Temettülerimiz şimdiden bütün ortaklara hayırlı olsun
Temettü den ben bişey anlamıyorum.simdi benim 1000 lotum var diyelim bugün kapanış fiyatıyla 23.900tl ediyor yarın temettü verecek fiyat yaklaşık 0 .60dusecek 23.90 dan 23.30 a.benim 23.900olacak23.300 . temettü 600 TL topla 23.900.ee ne anladık bu işten.fiyat dusmemeliki temettü aldık diyelim.
Yukarıdaki yazım 22 Ağustos tarihli !! O tarihte bu herifler Nisan fiyatlarıyla YILI FİYATLADILAR ,GÖRÜN ARTIK diye belirtmiştim . İlginç ve bir o kadar üzücü olan ise, insan haklı çıkmaya bazen kahroluyor. Yeni yılda artık ne yaparsa yapsın ,allah bu tahtacıyı süründürsün inşallah ..Başka da söyleyecek bir sözüm yok !
Ödeme
Teklif Edilen
Nakit Kar Payı Hak Kullanım Tarihi (1)
Kesinleşen
Nakit Kar Payı Hak Kullanım Tarihi (2)
Ödeme Tarihi (3)
Kayıt Tarihi (4)
1. Taksit
14.10.2020
16.10.2020
15.10.2020
2. Taksit
31.12.2020
05.01.2021
04.01.2021
(1) Kar payının şirket tarafından ödeneceği ve payın kar payı hakkı bulunmadan işlem görmeye başlayacağı tarih (teklif edilen).
(2) Kar payının şirket tarafından ödeneceği ve payın kar payı hakkı bulunmadan işlem görmeye başlayacağı tarih (kesinleşen).
(3) Payları Borsa‘da işlem gören pay sahiplerinin hesaplarına giriş yapılacağı tarih.
(4) Borsada işlem gören tipteki payların hak sahiplerinin belirlendiği tarih.
Yukarıdaki alıntı KAP dan, sanki 4 ocakta elinde bulunduranlara 5 ocakta ödeme yapılacak gibi anladım ,,,:rtfm: :drunk:
Benim gibi bu hisseden 10. temettünü alsaydın, temettü konusunu daha iyi anlayabilirdin sevgili ortağım.
Temettü candır :)
Ha, bu arada tabi petun maalesef son 10 senedir enflasyon/döviz artışı kadar karını ve dolayısıyla temettü miktarını artıramadı. En büyük sorunu bu. Yoksa temettü vasıtasıyla pasif gelir elde etmek isteyen için pırlanta gibi.
YTD
gıda-kıtlık heryerde tavsiye ile konuşulur oldu sanırım tüm arkadaşlar farketmiştir.Ben türkiye ve ortadogu da sadece isminin bile bu sermayeden daha fazla :rules: para edebilecegini düşündüğüm yılların eskitemediği en eski güvenilir gıda şirketi :bravo: belki;
ben şöyle kenarda binip oturayım cam kenarı :party: ne olur olmaz pandemi vs yer bulamam yada söför doldu diye almaz duraktan vs. :rules::oleyo:
büyüdüm büyüdüm pınarla büyüdüm :party: ama temettü halen yatmadı :oleyo:
umarım güzel yolunda grafige uygun yol alırsın sarsmadan ; sakın mide bulandırma güzel kullan şöför şöför.
al-sat değildir.
patron mu tahtacımı birisi pis(c) çıktı.:vk:
şuraya bak buradan bile ele veriyor firma ailemizin çocugu gibi değilmiş aman...
büyüdüm büyüdüm derken samimi reklamlar vs...:vk: millete dagıtıyor mu kafamda deli sorular...:oleyo:
milleti 31.12.2020 kapanışa göre esir etti..temettü hikayesine ...milete sattırıyor belki...isminden utan:vk:
serbest piyasaymış paso kasa kazanıyor...nasıl serbest piyasa bu.
şu ana kadar izmir merkezli 2-3 aile şirketinin kagıdını aldım tesadüfmü bilemedim hiçbiri 3 kuruş kazandırmadı...
beklersen kazanırmışsın gibi söylemleri bu konjektörde uygulayacak olan babayigidin alnından öperim...marta kadar kim öle kim kala dünyada pandemi var dedik gıda kıtlıgı dedik saglam vs derken canavar çıktı içinden resmen:vk:
al-sat değildir.
Yakinda....olacaktir...y.t.d....
bu kadar baskının sebebi acaba bedelli bedelsiz olabilir mi...uluun açıkladı belki bu uyuz da açıklar kimbilir...patronlar umarım bu realiteye seyirci kalmaz da hisse de derinlik artar...
Bedelli artırımı hadi bir ölçüde şirketin mali durumunu düzelteceği için hisseye olumlu yansır(petun'un bedelli artışa ihtiyacı yok,olmaz yani), bedelsizden sonra artış tamamen psikolojik...değişen bir şey yok.hisssede artış için hasılat,kar artışı yeni yatırımlar gerekir...bizim patronlar memur zihniyetli her yıl benzer rakamlar.
2018 ve sonrasına baktığımda sermayesi 43 milyonlarda ama yıllıkta bundan fazla kar açıklamış...son yıllarda dahada artırmış..bakarsınız şubatta sermaye artırıverir..imkanı çokk..ister bedelsiz ister bedelli..her türlü uçar...35 ler sanki hedefte..geçen sene nisanda gördüğü 31 ler bu yıl muhtemelen görülür gibi...şirketin güzel yatırımlarla kendini büyütmesi gerekir..hem iş imkanı dogar hemde daha zengin ve güçlü bir şirket durumu oluşur...bakalım patronlara uyacak mı..??...y.t.d..
:whistling::whistling:
https://i.hizliresim.com/RJ6Faj.png
Mıymıntı :whistling:
https://i.hizliresim.com/Vnq0eV.png
uyusunda büyüsün ninni...
uyusunda büyüsün ninni...
Arkadaşlar bir soru soracağım; hisse fiyatı 23 tl olan bir hisse nasıl olur da 2 haftadır 5 kademeye sıkışır? yani bunu nasıl bir güç yapar? "yükselmeyen hisse düşer" derler bu hisse ne yükseliyor ne düşüyor. 1 liralık kağıtların günlük volatilitesi daha yüksek. Yani hayatımda ilk defa böyle bir şey görüyorum.
Bekle cevabı alacaksın yakında...y.t.d...:ok:
:whistling::whistling:
https://i.hizliresim.com/B6jZNg.png
mevzu üçgenmiş gibi 3 haftadır her alanda sıkıştı üçgen vs anlatıp duruyor bilen bilmeyen :vk:...tahtacı ve patronun ekmeğine yağ sürüyorlar...adam sırat köprüsü gibi ince ince dokudu şimdi de kerizlerden malı topluyor ucuzdan bence...
millet bir üçgendir ögrenmiş hep üçgen görüyorlar :wave: komedi keşke herşey üçgen olsa kutsal kase gibi:oleyo:
patron veya tahtacı endeks düşüşüne oynadı halen anlamadınız 3 haftadır ...:whistling:
bu patron veya tahtacıdan artı ya oynayan varsa kutlarım adamın kendi oyun bahçesi yedirmiyor...:yes: bence
endeks basit bir gaz salacak bu çakalda onu kullanacak endeksin önü bence açık gaz sonrası devam daha yolu var endeksin yukarıya bence.
al-sat değildir.
Hacim fazlaydı ele vermis demekki...keşke digerleri gibi cikisa oynasaydi neyse..onu bilemeyiz....bizler ky...sabredecez.rızık elbet gelir...y.t.d...
maşallah maşallah
Lot sayilan bir tahta.Patronu borsaci olanlardan
zarar yazan çimentolar ve benzerleri defter değerinin 20 katından bile fazla oluyorsa bu endekste gıda gibi en temel ihtiyaç olan ve karlarla sicili dolı petun hala defter değerinin 2 katı bile değil...bir gariplik var...mızrak çuvala sığmıyor..baskıyla nereye kadar bakalım..belkide Nisanda görürüz zirveler..geçen yıl 31 leri görmüştü nede olsa...kısmet..y.t.d..