tekrar geçmiş olsun, tez zamanda atlatırsınız inşallah.
Printable View
Hayırlı Kandiller olsun. Tavanlarimiz bol olsun
Imha edin artık şu kağıdı 😒
Öncelikle Hayırlı kandiller.
Sürecin sanılandan çok daha yakın olduğunu düşünüyorum. Paranın güvenli liman olarak görülen amerikan hazine bonoları ve dolara kaçtığı bir dönemde bir tanesi ile ev alınacak bir hissede günde 2 işlem olması bile bunun en güzel kanıtı çünkü alıcılarda artık tünelin sonundaki ışığın ayan beyan göründüğünü biliyorlar.
Aslında bu hisse 505 bin tl'den buralara bile düşmezdi ama öyle günlerden geçiyoruz ki kimileri için büyük çöküş, kimileri içinse büyük bir fırsat yaşanıyor süreçte. Kriz ortamlarında güvenli liman olacak denilen BTC ve Altın gibi ürünler bile çok ciddi düşüşler yaşadı BTC 10 bin dolardan 3700 dolara gibi keza altında bunların düşüş sebebi nasıl yabancı borsalardaki kaldıraçlı türev piyasalardaki patlayan marjinler ve nakit ihtiyacı ise.
Aynı durumun benzeri olarak Türkiye'de İşbankası Kurucunun dezavantajı ise tamamen Türkiye'deki aracı kurumların özsermaye yeterlilik oranları ile ilgili. Kredili olarak büyük düşüşe yakalanan yatırımcılar 500 binde bile satmadıkları bu altın hisseyi satmak zorunda kaldı ki inanın ağlayarak satanları biliyorum.
Şimdi ise düşerken %50 düşüşe izin veren sistem çıkarken %10'a sabitlenmiş olmasından dolayı ve BTC ile altın enstrümanları, gram ve satoshi yani düşük rakamlarla alınabilirken burada hisse değeri yüksek ve bölünemediğinden nazlı yükseliş sürecine girdi. Bu nedenledirki ISKUR işlem geçmediği günlerde bile adet değeri düşük olan İŞBTR işlemi ve sabit yükselişi oluyor.
Şahsım adına fark eder mi hayır zerre fark etmiyor. Alacak alındı satılacak satıldı bundan sonra ağır ağır çıkacaksın bu merdivenleri zaten gideceği yerin değil varılacak sonun önemi var. Meclisteki hareketliliklerden bankanın sanayi ve finans kısmının hisse değişimlerinden tahmin edilebileceği üzere çok da beklenmeyecek.
Sonuç olarak alabilene hayırlı olsun, sabırla bekleyenlerede tekkeyi bekleyen çorbayı içer demekten başka denilecek söz yok. Tarihimizde bu süreci Garanti ve Akbank'ta görmüştük 2sini kaçırmıştım 3.'sünü görmek nasip olacak. Devletimize milletimize yatırımcısına hayırlısı olması temennisiyle.
Yazdıklarım şahsi görüşümdür. Kesinlikle YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR!
Agzina sağlik. Sürec oyle bir noktadaki banka, mecliste bir hareket olmasi durumunda elleri tetikte holdinglesmeye gitmek zorundalar. Ersin ozince 2011de holdinglesmenin sunumunu yapti zaten, her turlu bankanin yararina bir durum ki hazine ortak oldgunda yeni bir sayfa ile karsilarina cikmak isteyeceklerdir. Meclis ve holdingleşme haberleri art arda gelecegini dusunuyorum. Cok yakiniz bu guzel haberlere. Bu haberlerden once 500 gorecegimizi dusunuyorum haberlerle birlikte tavan serileri baslayacaktir, bunun aksini soyleyebilen varsa buyursun tartisalim. Allahin izniyle guzel gunler yakin. 500 binken almak guc diyenler icin firsat oldugunu dusunuyorum.
Sürecin infaz yasasından sonra Meclis’e geleceği aşikar bir durum takvim bu yönde olacaktır YTD
Mayısta bitsin artık bu devir işi....
Bu imha işi belli olunca İşb.. İşkur'un arkasından el sallamaz inş.:(
Piyasa hareketli dün birden fazla kademeli alıcı vardı bugün fiyatıda yükselttiler ama ortalıkta satıcı yok galiba SPK ISKUR özelinde günlük %50 artışı onaylamazsa alım satım zor olabilir. Bakıp göreceğiz.
Alıcılarda pinti biraz tavan yazsa belki alır 1 tane
Satıcı ısrarla yok bu işin yaklaştığının habercisi...YTD
340000 tl gibi bir rakam şu zamanda alıcı ısrarla var satan kimse yok
Hayırlısıyla bu İŞ olacak inşallah
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kapanış seansında satıcılar bizi istiyorsan tavana yazacaksın, kız evi naz evi hakkını ver dedi. Er meydanına çıktılar niyeti ciddi olan yarın tavanı verir alır bu işin oluruda ederide budur. Beklentiye göre bedava fiyat. Çok naz aşık usandırır, yarın öbür gün bulamamak da var. Gözardı etmemek lazım.
Sonuçta sahibi belli olmayan, ederi kuruştan gelen maliyeti olmayan karşılığı olmayan bir sanal para 20 bin dolarlara çıktı 100 bin dolar olacak birkaç yıla beklentisi var.
-Neden diğerleri olmayacakda BTC olacak? diyorsun.
-Çünkü onun adedi belli diyorlar.
-Kaç adet diyorsun?
-21 milyon adedi geçemez diyorlar.
İyi güzel, e burada dünyada örneği kalmamış benzerlerinin hepsi son 10-20 yıl içinde milyon milyon dolarlarla imha edilmiş bir kurucu hisse örneği var. Kurucu hissede öyle eften püften banka değil hem kendisi Türkiye'nin en köklü ve eski bankalarından hem de en büyük ve en karlılarından.
Yetmiyor bu kurucunun parası ile kurulmuş sayısız sanayi kuruluşunda dolaylı hakkı var.
Gene yetmiyor yıllardır ödenmeyen hak edişleri var içeride. Söz konusu devlet olunca bunların hepsinin hakkı sorulacak ve aranacak en nihayetinde de alınacak.
Üstelik öyle 21 milyonda değil borsada işlem gören adedi birkaç yüz adet.
Büyük ihtimal son 1 yıldır alınıp satılan adedi aynı 50 tanedir elden ele geçiyor diğer hepsi kasada kitli yerinden kıpırdamıyor.
Eeeee o vakit biraz mantıklı düşününce bu hissenin ederi ne?
Bu hisse için üçe beşe bakılır mı?
Göreceğiz bakalım yakın gelecek bize neler gösterecek.
Müzik çalmaya devam ediyor bittiğinde ayakta kalan çok üzülecek, oturanlar çok şanslı olacak. Oturanlardan olmak ümidiyle.
İşbankasi şisecam topluyor. Sanayileri birlestiriyor. Sirada finansallarin birlesmesi var. Dunya yeni bir duzene girerken isbankasi guclu bir adim atarak holdinglesmeye gitmeli. Bozuk finansal yapi boylece duzeltilmek zorunda. Yani holdinglesme bir zorunluluk halini aldi. Bunun onundeki tek engel kurucu hisseler. Konunun meclise gelmeside eli kulaginda. Herzaman derim kirk gun kar yagar bir gun av olur. Av zamanı elinde hisse olmayanlar 100yilda bir gelecek firsati eliyle itmiş olacak. Allahin izniyle bu iş hallolacak sabirla bekliyoruz.
İyi gecler isbtr topiginde pek hareket yok o yuzden buraya yaziyorum. Yardimci olursaniz sevinirim. İskur icin olan beklentilerin isbtr icin de ayni oranda olumlu olmasi mi beklenmelidir. Yoksa kendi aralarinda da ucurumlar varmidir. Birde imha degilde hwpsini tek tip hisseye cevirip vermeleri ihtimalide varmidir. Varsa imha ya gore hayal kirikligi olabilirmi.
ISBTR ve ISATR için beklenti para ya da yeni oluşacak holding ya da finansal grup hisselerine çevrilmesi yönünde. Ama ISKUR'daki beklenti bunda yok kesin imha vs gibi. ISKUR'un durumu çok farklı dünyada benzeri kalmamış bir hisse bankanın kurucu hissesi ve direk karın yüzde 10'u hakkı var bankanın kurucusu ama ortağı değil. Bu nedenle diğer imtiyazlı hisselerden ayrılıyor. Benim şahsi görüşüm A ve B'ye bir bedel biçilip yeni hisseden verilir çünkü geçmişinde İşbankası sadece A imiş önce A'dan B sonra C oluşturulmuş yeni düzende ISHOL olur belki ve atıyorum 1 ISATR 100.000 1 ISBTR 10.000 ISHOL derler, diyebilirler. ISKUR ise tamamen farklı onda bu yapılamaz ancak imha edilir ve bedeli hakkınca ödenir ayrıca geriye dönük 30 yıllık ödenmeyen temettüleride ödenir. İmkanı olan ISKUR alabiliyorsa en azından bir tane almalıdır.
Sayın ms derebeyi Is kur imha edip de imtiyazlar siz durun demez isatr ve Isbtr hisselerini de imha eder yada iş c verebilir tabi bu bankanın karı düşünülerek verilir suanki fiyat üzerinden verilmez ve geriye dönük temeddu hepsine verilir 1993 yılından bu yana vermemiş hesabıma göre 2018 yılı karına göre Isbtr ye yıllık temeddu 42 bin tl olur iskur 210 bin IsATR ise 335 bin tl vermesi gerekiyor hazineye geçmesi durumunda devlet geriye dönük alır ve 17 yıllık verilir ama banka bunun yerine üç hisseyide imha eder daha karlı olur imha bedeli olarak da işkur 6 milyon IsATR 2 milyon Isbtr ise 640 bin olarak hesabim var kendi fikrim ve hesabimdir yatırım tavsiyesi değildir
Önümüzdeki 2 hafta çok kritik olabilir korona haricinde infaz yasasından başka bir gündem görünmüyor infaz yasası ağırlıklı olarak MHP’nin işbankası ise hükümetin çok istediği bir süreç infaz yasası geçtikten sonra bakalım neler göreceğiz
Sayın Aycan Bey;
Bence ikimizde aynı şeyi demişiz bende A ve B tipleri için hisse verileceğini düşünüyorum. Bankanın nakit kaynağı çok zorlanmasın diye A ve B'ye hisse vermeyi tercih ederler akabinde elbette A ve B kalmayacak imha değil takasla yok edilmiş olacak.
Mesele şu ki ISKUR'da bunu yapamazlar. Hissenin yapısı buna müsait değil ve işin içine devlet girerse hak vermemezlikde edemezler ki bence bu sürecin sonu yok nereye kadar haklarını vermeyecekler eninde sonunda bu haklar verilmek zorunda en iyisi bir an evvel olup bitmesi.
Eleştirmek için değil öğrenmek için soruyorum. Bu temettü ve imha bedellerini neye göre hesapladınız acaba? Çünkü temettüde A'nın alacağı Kurucudan fazla iken imhada bedeli 1/3'e düşmüş. Hesaplarken neleri gözönünde bulundurdunuz paylaşırsanız, sevinirim.
Tesekkurler cevaplar icin malum iskur almak cok kolay degil. Anlaşılan ilginç bir süreç olacak hissesi olanlar hakkini e iyi sekilde alirlar inşaallah..
Sayın mr derebeyi hesabı bana yatırım danışmanı yaptı onu aradım hesaplamayı bana mail atacak atınca paylaşırım
Arkadaşlar kurucu.ve imtiyazli hisseler 1987 yılında 62.2 milyarlık kara karşılık bir iskura 1.8 milyon isatr ye 3.3 milyon Isbtr ise 380 bin tl kar payi vermiş 2018 ları bankanin 6.8 milyar yaklaşık bir isatr 338 bin Isbtr 42 bin Ve işkur ise 210 bin kar payı dağıtması lazım ama dağıtmıyorlar hükümet bunu çözecek
CHP’nin İş Bankası’ndaki hisselerinin Hazine’ye devri ile ilgili tartışmaların ardından Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatı ile bu kez İş Bankası Yönetim Kurulu’na parti ile bağlantısı olmayan Maliye ve Hazine bürokrasisinde görev yapmış 4 yeni isim atandı.
CHP’nin İş Bankası’na görevlendirdiği yönetim kurulu üyeleri üç yıl görev yapıyor. Görevendirilecek isimler Kılıçdaroğlu tarafından belirlenerek, İş Bankası Yönetim Kurulu toplantısına Genel Başkan adına katılan Genel Başkan Yardımcısı tarafından öneriliyor. CHP’nin daha önce Yönetim Kurulu’na CHP eski milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, eski milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Müslim Sarı, eski Genel Başkan Murat Karayalçın ve Özcan Korkmaz görev alıyordu. Kılıçdaroğlu, ilk kez İş Bankası’na parti ile bağlantısı olmayan üyeler atadı. Kılıçdaroğlu, Rıdvan Selçuk, Fazlı Bulut, Durmuş Öztek ve Hakan Özyıldız’ı İş Bankası Yönetim Kurulu üyeliğine atadı. Kılıçdaroğlu’nun atadığı isimler, siyasetle doğrudan ilişkisi olmadığı gibi ekonomi yönetiminde liyakat sahibi. İş Bankası yönetim kurulu üyeliğine atan Rıdvan Selçuk, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda Bağ-Kur Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı; T.C. Kopenhag Büyükelçiliği’nde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Müşavirliği ve Maliye Bakanlığı’nda Bakanlık Müşavirliği, Vergi Konseyi üyeliği ve başkan vekilliği görevlerini yaptı. Fazlı Bulut ise Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni bitirdikten sonra Maliye Bakanlığı Hesap Uzmanları Kurulu’na girdi. Durmuş Öztez, Brüksel Büyükelçiliği’nde Maliye Başmüfettişliği, Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü gibi görevlerde bulundu. Hakan Özyıldız, Hazine Müsteşarlığı Banka ve Kambiyo Genel Müdürlüğü Şube Müdürlüğü, Hazine Müsteşarlığı Özel Danışmanlığı, BM nezninde Cenevre Daimi Temsilciliği Ekonomi ve Ticaret Müşavirliği, Kamu Finansmanı Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı ve Genel Müdür Vekilliği, Hazine KİT Genel Müdürlüğü ve Londra Büyükelçiliği Ekonomi Başmüşavirliği görevlerinde bulunmuştu. Özyıldız son olarak Hazine Müsteşar Yardımcılığı görevi yapmıştı.
Loading....
https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/...i-uye-41491133
ISKUR'da 10 tavana bedel haberler gelmeye başladı bile. Hükümetin hareketinin yakın olduğunu görenler Yönetim Kuruluna atananları artık partiden değil emekli kamu çalışanlarından seçmeye başladılar.
Bu o kadar önemli bir haberki demekki CHP'de artık konunun meclise geleceğinden ve bunun çok yakında olacağından emin ve kendini savunmak için yk üyelerini parti üyesi olmayan kişilerden gönderiyor. Bunca yıldır uygulanan partili temsilci yollanmasından birden vazgeçmelerinin başka bir sebebi olamaz. Geçen yılda bu konu basında ve AKP kanadında gündeme geldi o zaman bu değişiklikler hiç olmamıştı. İlk defa bu kadar ciddi bir endişe varki değişiklik yapıldı.
Arkadaşlar rica etsem bugünkü İŞBTR eşleşmeyi atabilirmisiniz
Sayfa ISKUR sayfası, bende ISKUR taşıyorum habere kendi açımdan bakıyorum. ISBTR nin ayrı sayfası var orada yazmıyorumki ISBTR taşıyanı etkileyeyim. Yoksa elbetteki bu haber tüm imtiyazlı işbankası hisselerini etkiler. Ama onların olacağı durum benim meselem değil. ISCTR'nin ne olacağıda benim derdim olmadığı gibi.
Virüs işi hal olmadan, devir için bisey beklemiyorum. Şahsi görüşümdür ytd.
374000 bir işlem gerçekleşti 👏🏻
Selamlar iyi akşamlar,
Bir müddettir kenardan izliyorum forumu aynı heyecanı paylaştığımız yeni ortaklar görüyorum, seviyeli konuşmalar ve paylaşımlar var ve gelişmeler konusunda da herkes yakın takipte, mutlu oluyorum. Sürecin sonuna yaklaşıldığını düşünmekte mutlu ediyor ve aynı zamanda da heyecanlandırıyor tabii. Buraları sessiz görüp kimse yok sanmayın herşey konuşuldu söylendi; eski yeni kanunu, yargıtayı, doktrini, vasiyeti, anayasası, hesabı kitabı, toplaması çarpması. Satan sattı toplayan topladı herkes pozisyonunu aldı pusuya yattı pür dikkat takipte, tek duyduğumuz kalbimizin sesi. Tik tak tik tak. Yoksa saatin sesi mi bu geriye doğru sayan :) Her neyse kurucu intifa senetlerimizin en kısa zamanda hak ettiği değeri bulması dileğiyle imha için saatlerimizi ayarlayalım kulelerde buluşalım :) Kalın sağlıcakla...
#ıskur #ısbtr #ısatr hakkında yazılarım var sitemde burdan faydalanabilirsiniz. Ayrıca beklentim devam ediyor iş bankasının chp hisselerinin hazineye devrine paralel imha yada temttü beklentim vardır. Süreci takip ediyorum ! DERIN HISSE YINE YORUMLADI