24 Ocak'ta Classfied Briefing varmis ABD'de. Koronanin oncekilerden cok daha aggresif yayildigini soylemis experler. Senatorler para babalarini haberi yetistirmis.
Printable View
24 Ocak'ta Classfied Briefing varmis ABD'de. Koronanin oncekilerden cok daha aggresif yayildigini soylemis experler. Senatorler para babalarini haberi yetistirmis.
E ne yapalimn yani. Ona placebo effect deniliyor. Kelle paca o bu bir ise yaramiyor belki, ama insanlairn moralini yuksek tutuyor.
Butun dunya birbirine bagli. Hacisi osu busu farketmezdi, bulasacakti sonucta.
Cin gorusune katiliyorum ozer. Adamlar bunu firsata cevirecekler muhtemelen bir sekilde, butun dunyanin kirilmasini bekleyecekler.
Doktor bu arada sen ne yapiyorsun? Nasil onlemler aliyorsunuz sizlere bulasmasin diye? Allah kolaylik versin ortak.
Piyasalar vaka sayilarinda somut gelismeleri gormeden tepki vermeyecek gibi. Isteyen istedigi kadar para pompalasin.
Altın bu krizde resmen patladı. 3-4 yıl önce bu krizi yine bu sitede tek anlatan kişi DEVİR hoca oldu. Eski yazılarından okunabilir. Son bir çıkış olacaktı, ama 125 değil daha fazlası bekleniyordu o fazla gelmedi. Altın İçin ise dünya onun yenilemeyecek bir şey olduğunu krizde görecek deniyordu ve şimdilik göründü. Kriz ne kadar sürecek belli değil. Biz ülke olarak Avrupa yada Çin olmayız diyemiyoruz. 3-4 hafta içinde çok şey netleşecek. Faiz beklentisi gibi anketler olurdu. Sağlık Bakanlığı bir şekilde potansiyeli söylemeli. Temiz şehir varsa bunlar açıklanmalı. Tecrit bölgesel uygulanmalı ki ticaret devam etsin. Sebze meyve nasıl ihraç edilecek. Hazır tüketim bitti. Sac sakal uzayacak berbere gitmek bile riskli. Tv lerde İtalya ve kayıp sayıları var, ülke kendisini nasıl koruyacak bunlara odaklanmak gerekir. Ev hapsi ticaret için zarar verici durumda. Ülke risk pirimi 2008 sınırlarına geldi . Biraz daha ciddiye almak gerekiyor.
6 Gün evden çıkmamıştık. Bu sabah erkenden migrosa gittik. şunu al bunu al diye sepet doldu.( ayıptır demesi gözüme yeni rakı ilişti. hadi abicim benide al der gibi bakıyor. kıyamadım yeni rakıya. 1 büyük aldım attım sepete.)
Asıl anlatmak istediğim işi olmayana asgari ücretle çalışana allah yardım etsin arkadaş. bu kriz döneminde. çok zor o kardeşlerimiz için.
Berk Doğan herkesin yedek akçesi olmalı.Asgari ücretli 2000 liralık telefon almamalıydı.Çevremde çoğu İphone kullanıyor nasıl batık şirketler kurtarılmamalıysa bütçesini iyi yönetemeyende kurtarılmamalı devletin imkanı varsa sosyal yardım yapar o ayrı.Benim söylediğim böyle bir dönemde zor duruma düşen şirket ve kişilerinde kendi kusuru vardır.
dünya böyle birşeye hazır değildi çok hazırlıksız yakalandı .bu kriz bambaşka bir kriz diğer krizleri mumla aratacak cinsten ne 2001-ne 2008 .umarım yanılırım.sonuçta bizde reel sektörde iş yapıyoruz. şu anki realite budur sn.TH ..yalnız makarna stoklanmıyor durumu iyi olan bazı arkadaşlar oksijen tüpü solunum ventilatörü filan alıyor evine ,olaki ilerde yoğun bakım ünitelerinde kapasite yetmez filan diye nasıl kullanacaksa..psikoloji bu insanlarda
Bu durumu değiştirecek tek şey etkili bir ilacın bulunması , veya virüsün hız kesmesi ..aşı filan hikaye uzun vade işler
Sağol ortağım, evde netflix video oyunları kitap, pc ... çocukları zor zaptediyorum. İş yerinde, ben başhekimim girişleri 1 kapıya indirdim. Triyaj odası yaptım her gelene ateş bakılıyor el dezenfektanı uygulanıyor öksürenlere maske verdiriyorum. Kapıya gögüs hast. Uzmanı koydum. Sıkıntılı hasta içeri girmeden planlama yapilip grip vs ise tedavi covid 19 şüphesi varsa tersiyer merkeze yönlediriliyor. Personel sayısını azalttım çocugu olan engelli vs izinli zaten digerlerine n95 ve koruyucu gözlük dağıttım. Gün aşırı kimyasal dezenfeksiyon ve sürekli temas yüzeylerini dezenfekte ettiriyorum. Maximum tedbir anlayacağın gerisi Allah a kalmış. Bu arada bugün yani cumartesi 18 00 a kadar eczanede çalışan personelin kimlik bilgilerinin sisteme girişini istedi devlet. Büyük ihtimal sokağa çıkma yasağı geliyor. Böylesi daha iyi, okullat tatil olduğunda yapılmalıydı.
İşin uzmanlarına göre olası bir aşının bu yılın son 3 ayından önce olması çok zor.
İlaç konusunda ise Trump ın çalışmaları hizlandirin talimatı verdiği yazıyor.İlaç asidan farklı olarak hastalaninca alınıyor.
Tabi kesin bir şey yok henüz. Gece gündüz çalışıyor laboratuarlarda bilim insanları. Elbet bir gün o haber gelecektir fakat asıl mesele o gelene kadar hem sağlık hem ekonomik yönden hasarın derinleşmesi. Bana göre de ilaç aşı vs.bulunana kadar insanların izole olarak salgını yavaslatmasi daha önce bitirir olayı.
Ama aşı ilaç her halükarda yine bulunmalı. Tam dünya kurtuldu derken aylar sonra tekrar dalga gelmesini artık dünya kaldıramaz tekrar bu şekilde.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Boşverin takmayın kafanıza bence o kadar.. şemsiye girmiş zaten. Artık kol keserek çıkmamız da çok zor. Çıkmak için en azından bir bacağı feda etmemiz lazım .. Sabretmeye devam. İnşallah düzelir her şey bir iki aya. Herşey çabuk unutuluyor . Şundan 20 gün önce Rus saldırısını , kapıların açılıp mültecilerin kapılara hücum etmesini deliler gibi konuşurken. Şimdi gündem bambaşka birleyen oldu ama bu da geçer. Gönül isterdi ki Halkbank’ı 7,4 dan satıp 4,70 sen geri alalım ama geçen 666 güzel bir şey söyledi . Biz her türlü ucuz diye çok daha önceden kafamızdaki hisseleri almış olacaktık zaten. Bu kadar düşüşü hangi birimiz ön görebilir di ki bu kadar.. Sabır sabır
Kapitalist sistem inegin sagilmasina bagli. Inek tirsti, sut vermiyor.
Adamlarin sistemi batacak yakinda!
en güçlü denilen kapitalist sistem de pazara bağlı.
pazar yoksa fişi çekiyor.
reklamlarla,korkuyla ,modayla ,tüketim hırsıyla ihtiyaç yarattığı devasal pazar insanı durdurunca sarsılıyor.
Haklısınız, hiç birisiyle mukayese edilemez, onlar siyasi oyunlardı, bu çok çok ama çok farklı bi şey.Alıntı:
Originally Posted by bahriy[B
Şahsen, genel durum iç açıcı görünmese de uzak olmayan bir sürede salginla ilgili olumlu bir gelişmenin yaşanacağı şeklinde.
Aidste bile günde 1 avuç hap alarak ta olsa neredeyse hasta insanı normal yaşam süresine kadar yaşatıyorlar artık ,ek hastalıkları yoksa.Bunda sorun aniden gelmesi ve zaman sorunu.
Virüsler bazı görüşlere göre yaşamın kaynağı ama yaşama da büyük tehdit .Bazı virüsler kansere bile neden olur.Rahim ağzı kanserinin tamamı, boğaz ,dil,penis ve ağız kanserlerinin de önemli bölümü bazi Hpv virüsünün neden olduğu kanserlerdir.Çapkınlık yapanlar daha dikkatli olsun, kondom bile bu virüsün bulaşmasına tam çare değil, kondomun olmadığı çevre vücut bölgelerinden geçebiliyor.
Vücuda giren Hpv virüsü hücre içine girerek kendini fotokopi gibi cogaltiyor.Kansere yol açabilen yukarıdaki bazı çeşitler bu esnada hücre Dna sının içine ederek bu hastalığa zemin hazırlıyor.
Bu anlattığım virüs çeşitleri Hpv virüsü olup şimdiki korona ile ilgisi yoktur,laf açılmışken bahsettim.
Kişisel düşüncelerim olup,yatırım tavsiyesi değildir.
Sayın doktorun yazılarını dikkatle okuyoruz. Zaman zaman bilgilendirmeleri bizim için büyük nimet. Teşekkür ediyoruz. Bu arada berberler kapandı, uçuş İçin kalan 46 ülke de kapatıldı. O halde bu rakam söylenenden fazla.
Azeri’de dolar bulunamıyormuş, muhtemelen orada bür develüasyon gelecek. En son 2-3 sene önce olmuştu. Para politikası tek elden yürütülen, ticaret tek elden yürütülen bir ülke. Azeri’de önce leydinin yani hanımefendinin sözü geçer. Yönetimde oldukça etkili ve güçlüdür.
Sayının zaten fazla olduğu çok açık, bunu kimse de gizlemiyor TEŞHİS konuldukça rakam açıklanıyor.
E beyan üzerinden dahilde işleme onayı bekliyorum Ankara’da memurlar 5 gündür kaçak. Beyzadelerin canı kıymetli. 657 memurlara virüs bulaşmayacak ama onların maaşını bizim gibi ticaret yapanlar ödüyor. Memurları göreve davet ediyorum özellikle şu benim belgemi çabuk onaylasınlar.
Tersine ben can değil canlarımın peşindeyim. Azeri Gürcü kapısı sadece kargoya açık. Bende sadece Ereğli’de 25 çalışan var, İstanbul 22, Antalya 60, Azeri’de 80. İşde bu canların hayata tutunması İçin çıkış noktası benim. O belge gelecek mal alacağım üretip göndereceğim az az hayat devam edecek, Şahan dostum. Adamlar o belgeye evden bile onay verebilir ama amaç devletin yanında olmak değil, ben bu adamları besleyen sistemi ayakta tutarak devletin yanındayım devletin memuru maskeyi takmış evde eşine uzak dur yaklaşma diyor.
O eskidenmiş dostum. Yeni sistemde devlette kimse insiyatif almıyor.iş en yukarıdakinin haberi olmadan yürümüyor.
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Zor zamanlar gercekten.
İthalat ve ihracat sistemini ekonomi Bakanlığı e devlet üzerinden yürüyemiyor. 1996 yılında ilk belgemi almıştım. 25 yıldır sistemi iyi bilirim, devleti Malasef çalışanları vuruyor. Devletin çıkardığı kolaylıkları çalışanlar yüzünden göremiyoruz. Bilgisayar elinde sen evdesin her şey senin istediğin gibi uzman incelemiş daire başkanı yada bölüm müdürü sadece e onay verecek. Hani mühür bile istemiyor sistem. Bu çok basit bir şey ya biraz zoru varsa ticaretle uğraşan diğer insanlarımız ne yapacak.
Abi 94-01-08 krizlerini görmeyen yaşamayan çok insan var. Yada unuttular. Abd de bir fon yada benzer şey dün temerrüt yemiş deniyor, Azeri’de manat verip dolar bulamıyorlar, bende her şey dolar, risk sıfır. Tam iş yapacağız devlet kapalı. Üstelik sacın ucuzlayacağını biliyordum, şimdi 100 dolar düşüğe sac aldım, kdv ödemeyeceğim ama devlet bir belgeye gelip onay vermiyor. Hayat devam etmek zorunda.
Türkiye.nin köklü özel havayolu şirketi Onur Air.corona virüsü sonrası yaşanan gelişmeler sonunda tüm uçuşlarını durdurma kararı aldı. 1800 personeline bir mektup gönderen Genel Müdür Teoman Tosun. Bizlerle kalmayı ve zorlukları müştereken göğüslemeyi istediğiniz sürece yollarımızı ayırmayacağız dedi.
İçişleri Bakanlığı: "Saat 24.00 itibariyle 65 yaş ve üstü ayrıca kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın ikametlerinden dışarı çıkmaları sınırlandırılmıştır"
O zaman reis de evden cikamayacak
Reisin bağlantıları var sarı kafa-putin o çıkar
Yav ne kadar büyütüldü bu italya yanarken çin neden düzeldi çin bu işi çözdü.ilacı hazır ve dayana bildiği kadar dayanıp ülkelerin çöküşünü izliyor bize ne olacak biz ne yapacağız
Çin çok güçlü, olayı görürgörmez anında müdehale etti. 7 günde hastane yapıldı. İlave olarak sayılar Çin’de gerçek dışı verildi, muhtemelen 50-100 kat. İtalya geç uyandı ve lakayıt yaklaştı. Bizde son 3 gündür kararlar kademeli alınıyor. Gerçek durum 10 günden önce anlaşılmaz. Pazartesi işe gideriz, haftaya bugün vaka 20 bin olursa yasak derinleşir.