Gumusu ve altini olanlar,öküzü koyunu arpasi olanın kapısında beklerler..
Printable View
Gumusu ve altini olanlar,öküzü koyunu arpasi olanın kapısında beklerler..
Bütün gıdalarda hareket başladı??
Hayırlı olsun.
Ulusoy Un: Söke Değirmencilik San.ve Tic. A.Ş. halka arzına ilişkin Sermaye Piyasası Kuruluna onay başvurusu yapılmıştır
Çok güzel, hem de çok. Kimsenin dikkatini çekmemiş ancak bence, bizim için de yol gösterici.
Doruk Un yıllık kapasitesi 350 bin tonmuş. Bizim ne kadar?
3.2 milyon ton. Bunun 1.1 milyon tonu Söke Un'dan geliyor.
Dorun un gelecek 5 yılda 1,1 milyat TL yatırım planlıyorsa biz ne kadar yatırım yaparız acaba?
Ulusoy Un yeni ceo ile, borsaya yeni kotasyonla stratejik adımlar atıyor.
Yatay ve dikey büyüme çok hızlanabilir. Haber akışı artacaktır.
Bunun ciroya ve karlara olan etkisi inanılmaz boyutta olabilir.
Günlük düşmüş, kalkmış önemli mi acaba?
Ağaçlara değil, ormana bakmayı, resmin genelini görmeyi becermek gerekiyor.
Uluun'un ne düşündüğünü ben şu an hayal bile edemiyorum.
Şirketin önü açık, bunu görüyor ve hissediyorum.
Boşluğu (GAP) kapatmaya niyetli...Ha gayret, 26.52'ye ne kaldı..
ULUUN'un tahtası çok sert. Ama patronun bilgi ve vizyonuna güveniyorum.
Söke alımına ilişkin olarak dergide söyledikleri, sonrasında yaptıkları hep planlı programlı. Geçmiş programlarda yaptığı konuşmalarda söylediği detaylar, zaman içinde birer birer hayata geçiyor, gerçekleşiyor.
Bundan sonrası için de güvenmek lazım. Sn. Mausolos'un dediği gibi Söke arzı sonrası ULUUN için bambaşka bir dönem başlayacak bence.
https://youtu.be/juojN8Wrh7c Tuncay bey bizi anlatmış detaylara inmiş hikayenin başlamasını anlatmış ben o zamanlar eşe dosta bas basbağırdım alın unutun hareketlerine bakmayın dedim de dedim
40. dakikadan 44'e kadar...
https://www.youtube.com/watch?v=omJvumrzEf0&t=2632s
bu linki iyi inceleyin altta yorumlarda patronun da yorumu var ilk parti olduğundan bahsediyorlar
https://www.linkedin.com/posts/wfp-s...member_desktop
Daha dikkat çekici olanı üstteki açıklama.
"Ukrayna'dan alınan tahıldan üretilen" diyor orada.
Demek ki bizim şirket tahıl koridorundan gelen buğdayları alıp işliyor.
Bu buğdayları da indirimli aldığına eminim..
Önümüzdeki çeyreklerde Söke'yle birlikte çok değişik karlar görebiliriz.
29 üzerinde işlem gördük ya la
Geç bile kaldığımızı düşünüyorum.
Saçma sapan şirketler katlayarak gitti, biz bayağı patinaj çektik.
Ha 7-8 liradan 20-27 bandına geldik mi geldik.
Ama mevcut karları yıllıklandırsak bile (ki ben daha fazlası olacağını düşünüyorum), yine de çoktan 35'lere atmalıydık.
Bu şirkette son 2 dönemdeki hem brüt hem net kar marjındaki fırlamanın sebebi nedir ? Kalıcı mı ?
Şirketimizin Samsun Tekkeköy'de bulunan 500 Ton/Gün kapasiteli merkez fabrikası 16.06.2022 tarihinde kaynakların verimli kullanılması amacıyla devre dışı bırakılmıştı. Artan talebin karşılanabilmesi amacıyla, ihtiyaç duyulan üretim kapasitesinin temini için ikinci bir planlama değişikliğine kadar merkez fabrikamız tekrar devreye alınarak üretime başlanmıştır. Üretim faaliyetlerine ilişkin olası planlama değişiklikleri söz konusu olduğunda bilgilendirme politikamız gereğince kamuoyu ile paylaşılacaktır.
Siparişlere yetişemiyoruz diyor özetle..
Buğday vadelileri de koptu..
Yaklaşık bir ay önce bu mesajı yazdığımda hisse 21 küsürdeydi ve teknik olarak toplama noktalarında olduğu gözüküyordu. Teknik önden gider haber arkadan gelir düsturunca haberler arka arkaya geldi ve bir ayda %50 primlendi. Analizini yapıp, alım ve satım noktalarını belirleyip sabırlı davranarak kimsenin ağzına bakmadan işlem yapmak en iyisi.
Yazdıklarım deli zırvası olup, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Herkes kendi kararını kendisi versin.
Günaydın hayırlı sabahlar
Evet, stok karı yazıyor. Özellikle Mayıs-Ağustos arasında (hasat döneminde) depoları ucuz fiyattan doldurdu. Zaten son bilançoda stok artışı görülüyordu. Şimdi fiyatlar yukarı gittikçe buradan stok karı yazacak.
Bu çeyrekte büyük bir sürpriz beklemiyorum ama 2022 Ç4 ve 2023 Ç1'de efsane karlar gelebilir.
un tarafında işler tıkırında galiba
Buğday fiyatlarında ciddi düşme filan yok.
Çıkış kanalının altına değdi, 892 USD,
İki-üç güne bu kanalın üst çizgisine değer, 960USD
Bugünkü temamız perakende.
HSBC, Türk perakende şirketlerinin fiyat hedeflerini yükseltti
HSBC;
Migros için fiyat hedefini 100 TL'den 150 TL'ye
BİM için fiyat hedefini 160 TL'den 190 TL'ye
Ülker için fiyat hedefini 22 TL'den 28 TL'ye
Şok Marketler için fiyat hedefini 28 TL'den 32 TL'ye
Mavi Giyim için fiyat hedefini 72 TL'den 100 TL'ye
Coca-Cola İçecek için fiyat hedefini 162 TL'den 220 TL'ye
Anadolu Efes için fiyat hedefini 41 TL'den 70 TL'ye
yükseltti.
Saat 12.30'da patron Ekotürk TV'ye çıkacakmış.
Hangi sıfatla çıkacak bilmiyorum ama. İnşallah Ulusoy Un olarak çıkar.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "(Tahıl koridoru)Türkiye ile Rusya'nın bu süreç içinde atacağı adımlar belli çevreleri rahatsız ederken öbür tarafta az gelişmiş ülkeleri de mutlu edecektir"
Kaynak : Anadolu Ajansı
Ha gayret, tabana az kaldı...
29.140'a kadar düşte boşluk kapansın bari, bir işe yarasın düştüğün...
Bugün ki satışa Tayyip le Putin’ un koridor anlaşma yapalım deyince mi oldu acaba
Yarında bu yönde haberleri realizasyon için kullanırlar.Bilanco iyi ise speklere gün doğdu.CPH1931 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Böyle bir şey olamaz. 500 lot sattım, kağıt hareketlendi...
BoFA kendi kendine takılıyor. Bir gün alıcı, bir gün satıcı. Bazen aynı günde en iyi alıcı veya en iyi satıcı.
Zaten tahtanın sahiplerinin 7-8 aracı kurumda hesabı var. O cepten o cebe..
Günlük bakan, işlem yapan büyük ihtimal çarpılır bu tahtada.
Orta-uzun vadede BIST'in en umut vaad eden şirketlerinden bence.