https://pbs.twimg.com/media/FGEaNt2W...g&name=900x900
Printable View
Benim aklımın mantığımın almadığı kısım da şudur: Bir konuşmada "biz Allah'a güveniyoruz. TUİK en güvenilir kurumdur." gibi anlam bakımından absürd bir ifade kullanılabiliyor.
Yani, "biz milletimize güveniyoruz. TUİK en güvenilir kurumdur." dense anlaşılabilir. Milletimizin aklıyla dalga geçebiliriz, milletimize algı oyunu yapabiliriz, yerler, yemezlerse de yargı zaten bize bir şey yapmaz." diye düşünebilirler.
Ancak, Allah'la (haşa) dalga geçer gibi ifadeler kullanılır mı, Allah her şeyi bilip görmüyor mu, cezası çetin değil mi, cezalandırmak için (Kur'an-ı Kerim'de bahsettiği gibi) mühlet veriyor olamaz mı? İnsan Allah'a güveniyoruz deyip çalışanların, emeklilerin vb. kişilerin hakkının yenmesine neden olacak şekilde gaflete düşecek kadar nefsine ve dünyaya önem verir mi?
İnsan hırsları, ilişkileri ve davranışlarının mantıklı bir altyapıya dayandığının açıklanması zor olan bir devirdeyiz.
SPK saçma sapan düzenlemeler yapıyor borsada,çoğu hisseye yasak geliyor buda ky zarar ettiriyor,ileride bu ky'ı çok ararsınız mal kakalamak için:seyt:...Bırakın bu sistemi ne yaparlarsa yapsınlar,millet borsaya girdiyse herşeyi göze almıştır:ss:
Benzine 77 , Motorine 31 kuruş daha zam gelmesi bekleniyor
Erdoğan: (düşük faiz) bu işi bu düzlemde devam ettireceğiz
erdoğan: (avrupa konseyi'nin kavala açıklaması) yok sayıyoruz
Erdoğan: Döviz rezervi 124 milyar dolar seviyesinde, daha da artacak
Erdoğan: (Kur manipülasyonu) Devlet Denetleme Kurumu bu işin arkasında kimlerin olduğu konusunda araştırma yapıyor, yapacak, buralardan kimler çıkacak onları da görme fırsatımız olacak
Erdoğan: "(Stokçular) Hem ellerindekine el koyacağız hem de cezai müeyyideleri yüksek tutacağız. Kim olursa olsun, her alanda stokçuluk yapanın tepesindeyiz."
üç doz pfızer laboratuvar testlerinde omıkronu etkisizleştirdi
Yiyin, efendiler yiyin; bu doyumsuz sofra sizin,
Doyuncaya, tıksırıncaya, çatlayıncaya kadar yiyin!
Verir zavallı memleket, verir ne varsa; malını,
Varlığını, hayatını, umudunu, hayalini,
Tüm olanca rahatını, olanca gönül balını,
Hemen yutun, düşünmeyin haramını, helalini.
Yiyin, efendiler yiyin; bu doyumsuz sofra sizin,
Bu harmanın gelir sonu, kapıştırın giderayak!
Yarın bakarsınız söner bugün çatırdayan ocak!
Bugün ki mideler sağlam, bugün ki çorbalar sıcak;
Atıştırın, tıkıştırın, kapış kapış, çanak çanak.
Yiyin, efendiler yiyin; bu cümbüşlü sofra sizin;
Fakir asla yemesin, zaten bu durumda pahalı yiyecekler tüketmek hayal.!
Bazı şeyler asla değişmiyor.!
Epgis : Akaryakıt Ürünlerinde Fiyat Artışı
09/12/2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere;
Benzinde 77
Motorinde 31 KRŞ/LT
Pompa satış fiyatlarına yansıyacak şekilde artış olmuştur.
Dün,Bir yerde tesadüfen tabelasını görüp, Tarım kredi kooperatifi marketine girdim.. Mahalle pazarın da 4-5 TL ye satılan domates,T.K.K.de 6.99 TL.. Normal market de satılan bir koli yumurta 30-34 TL civarında,T.KK markette 37 TL..Tam yağli peynir 58 TL.. Sızma zeytinyağı fiyatları ,litrelik 40-50 TL..
Bunları gördükten sonra,içimden geçen tüm duaları (!) ,Ülkeyi bu hale getirenlere ettim..
Erdoğan: Salgınla birlikte yeniden yapılanan küresel ekonomik sistemde yıldızı parlayan ülkelerin en başında Türkiye var
Erdoğan: Döviz, altın ve TL cinsinden tasarrufu bulunanların da bu büyük atılıma katılmaları halinde ülkemiz çok daha kısa sürede dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında girebilecek seviyeye ulaşacaktır
Erdoğan: Bizim karşı çıktığımız ve mücadele ettiğimiz tek şey sömürüdür.*Bankada, yastık altında, kasasında parası, özellikle de dövizi bulunan bireylere ve kurumlara çağrı yapmak istiyorum
Erdoğan: Herkesi yatırım, istihdam, üretim, ihracat temelleri üzerine inşa ettiğimiz yeni ekonomi politikamızın getirdiği fırsatları değerlendirmeye davet ediyorum. Fiyat ve kur artışlarının yol açtığı dalgalanma bir süre sonra mutlaka duracaktır
Erdoğan:Türkiye'nin asırlardır defalarca teşebbüs ettiği ancak her seferinde yarım kalan, hatta geriye giden büyük kalkınma hamlesinin önü inşallah bu defa kesilemeyecek
Erdoğan:
-Biz ne yaptığımızı nasıl yapacağımızı biliyoruz. Milletimizden bize güvenmesini ve sabırlı olmasını istiyoruz
-Geçmişte Türkiye başkalarının reçeteleriyle sıkıntılarını çözmeye çalışırken bu kez kendi hikayemizi yazıyoruz
Erdoğan: BAE ile başlattığımız yeni dönemi hızla daha ileriye taşımanın gayreti içindeyiz
Artık beğenmediğiniz ve ucuz kalmış hisselere tuvalet kağıdı deyimini kullanmayınız.
Tanesi 5 TL, 36 lısı 100 TL yi geçmiş.
79 Milletekili 1 yıldır hiçbir TBMM oturumuna katılımıyor.. -Basından-
69 AKP, 5 MHP, 1CHP ve Bağımsızlar...
İndi burada bazen borsa için bir şeyler karalasak dasa ! Kimsenin iplemediğinin farkındayım.
Bak burada bunu yazmıştık diyen fenomen de değilim.
Yazdıklarımla gururlanmam. Tek bildiğim 8 gün + yapan borsa ,hani şu günlerde kem küm yapanlara inat bir düzeltmeye gider. Burada sağlam duruş gerekir, düzeltir kendini. Bu borsaya can verir.K ÖTÜ BİR ŞEY DEĞİLDİR. Hala girmemiş olanlara fırsattır. SADECE BİST 30 için.
çok doğrusunuz..ancak pala son günlerde BİST USD YE GÖRE UCUZ kafasını satın alıyor..baksanıza döviz yükseliyor,2 ve 10
yıllık tr tahvilleri zıplamada ,yurtdışı düşse bile..
ne zaman düşeceğine ancak YETER ARTIK,BİST DOLARA GÖRE ESKİSİ GİBİ UCUZ DEĞİL nidalarını piyasadaki ve tv lerdeki YORUMCULAR dillendirmeye başlayınca pala karar verecek..
Benim son zamanlarda gördüğüm 8 gün + veya maksimum 14 gün + giden borsanın düzeltme yapacağı görüşüdür. Kaynak olarak SELÇUK GÖNENÇ leri verebilirim. Benim ifade etmeye çalıştığım bu olacaktır, ama önü açıktır, panik yapmayalım
Borsa hala ucuzdur, düzeltmeler alım için fırsattır. Köprüden önce son çıkış gibi. YİNELİYORUM BİST 30
Kimsenin de umursadığını sanmıyorum. ONUN İÇİN YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR gibi bir zırvalık yazmayacağım. Her koyun kendi bacağından asılır.
Kısaca şunu belirtmek isterim ,cazibeye kapılıp şu anlarda giriş yapmak sizi zarar ettirir, bir düzeltme olacaktır. Borsa sağlam hisse ve sabırla her zaman en iyi getiriyi sağlar, yeter ki zamanlamasını iyi yapın.