gsdde nin gemilerinde kar marjı daha düşük % 3.9 brüt kar marjı
GSDHO de %18...
Printable View
gsdde nin gemilerinde kar marjı daha düşük % 3.9 brüt kar marjı
GSDHO de %18...
E aslında çok akıllıca bir şey.Nasılsa bu dolar bir iki ay içinde 40 küsur olur.Navlunlar da düzelmeye devam ediyor,bankacılık hep kar,faktöringe de yeni sermaye ekliyerek daha büyük bir oyuncu olması sağlanıyor,faktöring zaten para basıyor daha da fazla kar eder.Aslında o kadar da kötü bir durum yok.Bilanço iyi gelmedi ama 6 dan 3.9 a düşen kağıt uzun süredir bu bilançoyu bence fiyatlamış.
handysize ın 2021 ve 2022 yılı içine alan 2 yılın ortalama fiyatı 1300 civarında 2023 de 9 aylık 520 civarında
40 olurmu dolar sanmam fakat diğer düşüncelere katılıyorum, aynı fikirde birini görmek mutlu etti :D . Tek düşündüren silopi elektrik zararlı bir şekilde ilerliyor azınlık haklarından vazgeçti temettü alacağız dediler silopi elektrik adına hiçbir bilgi paylaşılmıyor saçma saçma hareketler sonuç olarak patronun niyeti kötü gibi hissettim yoksa varlık ve nakit para vs. şirket çamurdaki altın gibi parlıyor.
ülkenin birkaç banka sahibi holdingiyken sen git bankayı sat yerine 4 dane vapur al vapurculuk yap.nasıl bi his miş .çocukken demek böyle bir isteğini yerine getirememiş oyuncak vapurla geçiştirseydi keşke dicez artık çok geç bari kadıköy beşiktaş hattlı vapur alsaymış holding para kazanırdı .bizim vapurcu turgut heryerde konuşuluyo koskoca gsdho yu ne hale getirdi hemde mutlak azınlık hisseyle halada öyle mutlak azınlık hisseyle giyim sanayi bankacı holding 4 vapurlu navlun işi bekleyen gariban holding oldu vapur hevesi ne hale getirdi .vapurcu turgut mücizeleri devam ediyo .kuzen öle böle liman işleri falan koskoca dev oldu .bu vapurculuğa devam banka olsaydı şimdi nin en az 10 misli olurdu .vapuur işi çıkacakta aylarca yol katedecekde para kazanacakda 4 tane vapur alt tarafı .sen git bankayı sat banka parasıyla vapur al .herkes bu nasıl iş hayret diyor. komedi gibi sonuç ortada .
Belkide mahtuma iş olsun aynen murat ülker gibi yurtdışına sermaye kaçırma operasyonu olamaz mı?
yargıya güven var mı? Yada gemiler için alınan kredi borçlarını gemileri kiralıyarak ödetiyor.
Silopiden bildiğim kadarı ile belli bir temettü alıyor. Yani yuzde 3-4 dolar bazında borç vermiş gibi.
Bence 2024 de anlaşma bitiyor. Eğer silopi borsaya açılmazsa O nakti geri alıp bankacılığa tekrar girmeli.
YTD
mumkun değil bankaya giremez . siyasi otarite izin vermez . 125 aldı silopiyi sattı 75 milyon dolara zaten sattığı fiyata alamaz alsa da para azaldı :( . geçen yıl 8 koskoca sekız yıl . silopi arzı yetısşir mi bilemiyorum ? daha başvuru yok ortada . ayrıca 405 mw gücünde olan santral hiç 405 üretim yapmadı
size link bırakıyorum
https://seffaflik.epias.com.tr/trans...i-uretim.xhtml
santral adına silopi tes yazın .
Belki pudra şekeri taşıyordur.. kuru yük leblebi filanSM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
sadece son alınan 2 gemi 50 milyon usd iken holdingin 138 milyon usd piyasa değerinden işlem görmesinin anlamlı bir tarafını göremiyorum..
Dolar artıyor,navlunlar artıyor,faktöring ve bankacılık para basıyor ve gesdhol sürünüyor,yani garp cephesinde yeni bir şey yok arkadaşlar,beklemeye devam,artık ne zaman tahtacının canı isterse o zaman :)))))))))))))
Bugünkü takas nasıl arkadaşlar.Kim almış kim satmış.
12 aylık da silopi değerlemesi daha yukske cıkacaktır . bakmayın sız 9 aylıkda 850 den 750 olmasına :) 3 ve 9 dıkkate alınmaz 6 ve 12 bagımsız denetım gorsunu vardır .
Önemli olan dolar tl paritesi ve navlunlar.Bu 3 aylıkta navlunlar iyi gidiyor kur da artıyor.Bankacılık ve faktöring zaten hep kar yazar.Şirketin geleceği iyi,zaten ucuzdu.Sanırım birileri bunu farketti bir haftadır fena değiliz.
9 gemi var.25 er milyonda hadi 20 diyelim 180 milyon dolar eder.Hadi 30 da ben iskonto yapayım 150 milyon dolar.Baskılanmış kurla bugünkü değerimiz 147 milyon dolar.Banka faktöring kasadaki para eşantiyon.En güzeli dolarla para kazanan türkiye batsa etkilenmeyecek bir sektörde iştigal eden bir holding.Beklemedeyiz bakalım neler olacak.
Takas nasıl arkadaşlar bilen gören var mı:))))))))))
74 kişi hep beraber GSDHO sayfasında bulunmaktalar,bilmediğimiz birşey mi var arkadaşlar.
Supramax hendysize coştu.Navlunlar zirvede ,böyle devam ederse denizcilik bu ara kendini baya gösterir.İzlemedeyiz
Eylül başından bu yana Supramax %100 e yakın yükseldi,bu mevsimde olağan dışı,GSD Supramax ağırlıklı,gemi sayısını da çoğalttı,taşıma ücretlerindeki yükseklik yıl sonuna kadar kalabilirse bilançoyu patlatabilir.
Faktöring GSD nin faaliyet bölümlerinden ve de bu sene çok karlı,nakit fazlası olan şirketin bünyesindeki karlı bölümleri güçlendirmesi doğrusudur,nakit çıkışı değildir.
Kuru yük taşımacılığında fiyat yükselişi tüm gemi tiplerine yayıldı,trend güçlenerek devam ediyor hala hız kesmedi hayırlısı..
Faktöring demek gsdhol demektir.Faktöringe para aktarması kadar akıllıca bir iş yok.Ekonomi böyle devam ettikçe faktöring kısmı para basar,o alanda ne kadar büyük olunsa o kadar iyi.Navlunlardaki artış ise inanılmaz.İnşallah pandemi zamanlarındaki gibi bir ralli yaşarız.Şirket giderek güzelleşiyor.
bu haftaki kırmızı bar çok güzel olmuş.. crln direnci 4.07 seviyesine kadar inmiş..2 hafta boyunca al sinyalini dövmüş durmuş ama icraat sıfır.. 7 Ağustostan bu yana sadece ana taşıyıcı olumlu bir görüntü vermiş diğerlerinde olumlu bir görüntü yok..günlükler kısa bir süre daha sopa yiyebilir.. ama taramalarda boy gösteren haftalıklar malsız çulsuz takipte.. günlükte 4.14 üzeri güzel altı üzer.. iyi çalışmalar..
Bence de sn rowıng yazmaya devam etmeli bizim gibi iyimserlere bir kötümser de lazım ki ortada fikir alışverişi olsun.Herkes iyimser veya herkes kötümser olursa forumda fikir alışverişi olmaz ki.Ben ak diyeceğim o kara diyecek ikimiz de kendimizi çek etme fırsatı bulacağız.Ben de sn rowıng in yazdığı bilgilerden çok faydalanıyordum.Umarım kağıtlarını satmamıştır.Kağıt artarsa en çok kazanmayı hakedenlerden biri o.
Her neyse bugün de navlunlar arttı.Artış ivmesi çok keskin,nedeni ne acaba.Zamanında sn chevron vardı işi gemi taşımacılığı ile ilgili bir işti.Sektörün içinden baya bilgi verirdi.O da yazmaz oldu demek o da kağıtda değil
geldi, kapı kuleye 4.21... üzeri kapanışlar olumlu olur.. 4.12 desteği önemli... yön bulmak için 4.01 4.21 aralığının dışına çıkmalı..
iyi çalışmalar..
Hadi hayırlısı iyi gidiyoruz
3 ayda 3 kata yakın muhteşem yükselişten sonra Capesize ve Panamaks endeksi 2 günde %20 civarı geri çekildi,Supramax ve Handysıze endeksi ise gücünü koruyor,GSD lerdeki beklenti de..
Bizimkiler supramax ve handysize şimdilik sıkıntı yok.Bakalım bugün ne olacak.
Bizim navlunlarda sıkıntı yok supramax ve handysize iyi gidiyor.Diğerleri sanırım çok uçtuğundan onlar düzeltmede.Son çeyreğin bitmesine az kaldı.Denizcilik kısmında 9 gemimiz faal ve bu sefer navkunlarda iyi dolar da yüksek.Yıl sonunda denizcilik karı da güzelleşirse bankacılık faktörring vs şirket baya baya ucuz kalacak.Beklemedeyiz
Şirket 140 milyon dolar.2024 sonu silopi konusu bitecek gibi.En kötüyü düşünelim kasaya 30 milyon dolar ordan gelecek.110 milyon dolara 9 gemi (bir gemi 25 milyon dolar ) banka ve faktöring :))))))))))) Buna bedava bile diyemeyiz.Tek kuruş borcu yok ve kasasındaki nakiti falan hiç hesaba katmıyorum.
İşin en güzel yanı da şirketin iç piyasa ile alakası yok.Uluslararası bir denizcilik şirketine ortak oluyoruz diye düşünün.Bunun benzeri rasyolara sahip bir taşıma şirketi s and p de veya shangay borsasında var gelin para koyun desem yüzlerce kişi para koyar da bist oldu mu millet para koymaz.Bizim halkımız ucuzu kaliteliyi sevmez.Bakın seçil erzan bakın kastelli bakın jet fadıl vs