https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/a...px?hisse=TTKOM
İş Yatırım 30.27 hedef fiyat vermiş, bilançoyu bekleseydin bari.
Printable View
https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/a...px?hisse=TTKOM
İş Yatırım 30.27 hedef fiyat vermiş, bilançoyu bekleseydin bari.
Bir kaç öncesine kadar benim için bist100 un en ucuz şirketleri ülker ve telekom du. Ülker güzel bir hareket yaptı, artık tek ucuz telekom kaldı. Daha ucuz olabilir mi, tabi olabilir ama bunun gibi hisseleri shortlayanları dün olduğu gibi hiç beklemedikleri bir anda fena carparlar. 🤣🤣
2012 zirvesi kaç dolardı. 3.75 felandi. Dibide 45 cent. Bugün kaç cent 70 cent. Varlığın 3.75 ten 0.45 e düşmesini normalse 0.45 altına düşmesi de normaldir. Sıfır olacak demiyorum sıfıra yakinsayacak diyorum. TL olarak değil tabiki dolar olarak. Yoksa TL olarak illaki bir sene sonra 23 25 lira olur. Bir sene sonra dolar 48 lira olsa sıfıra yakinsamaya devam eder.
TL olarak kağıda bakarsak 20 günlük ortalama 50 günlük ortalamayı yukardan asağiya kesmiş. Endekste 8250 8400 arasına bir yükseliş hareketi olursa 20 günlük ortalamaya pull back yapabilir. 21.80 civarı bir rakam. Belki çıkacakları mal varsa küçük ihtimal ama 23.50 ye tepki yapabilir. Bu bölgeler bana göre köprüden önceki son çıkış. Kagidin ucuz olmasından başka bir espirisi yok. Ucuzun kelime anlamlari aşağıda.
sf. 1. Fiyatı yüksek olmayan, pahası az, düşük fiyatlı, pahalı karşıtı: 2. mec. Az emekle elde edilen: 3. mec. Adi, bozuk
Bugüne kadar teknik analizle milyon $ kazanan görmedim ben.
Teknikciler her zaman daha düşüğünü bekler ve hisse alamaz ya da iki silkeleme de malları stop loss ile kaptırır.
Türkiye cumhuriyeti hazinesine ve Varlık fonuna ait olan, 10 milyar dolar üstü yatırımlarını tamamlamış bir şirketin, 50 Milyon abonesi ve tekel sayılabilecek pazarda 2.2 milyar $ dan işlem görmesi anomolidir.
Grafiğe bakıp pahallı, şuradan döner gibi falciliğa varan söylemler beni hep güldürmüstur.
Yabancının sattığı, takaslarda Yabancının kalmadığı söylemleri bile illüzyon olabilir.
Ortada tek bir gerçek vardir.
Turkiye cumhuriyetine ait olan bir değer eninde sonunda hakkettiği değeri görecektir
Altın çamura düşse de Altındır.
Inşallah bütün yabancılar satar ve Türkiyeye güvenen Türk yatırımcıları kazanır
Bu rallide de yine bizi yarı yolda bıraktı, 21 bile yapamadı rezil, endeks %4 oldu be, ah telekom vah telekom, temelci ortak nerdesin, sattın mı yoksa.
2012 zirvesi 3.75 dolar değil. 2008de halka arzı 4 dolardan oldu bu çöp kağıdın. o zaman 14 milyar dolar civarında değer biçmişlerdi. grafikte gözükenler temettü düzeltmesi yapıldıktan sonra kalan maliyet.
bu fiyatlama olağan dışı.. sadece fiyat olarak değil. diğer herşeye göre de değer kaybetti. misal ekmek.. misal su. misal kum. herşey artışta buna göre katladı. çok ama çok garip.
Normalde takas takip eden biri değilim
Ama Deutsche ve Citibank takasinda 80 milyon lot kalmışti.
Bügün 4 milyon daha Bank of america satti.
Kalan mal 55 milyon $
Yaklasik olarak Turk telekomun sadece %2'si yabancılarda kaldı.
4 $ dan alanlar %80 zarardalar.
Dediğim gibi büyük bir anomali oldu
2 yıllık taahhütler sebebi ile 100-125 lira gibi komik rakamlara internet kullananlar vardı, artık fiyatlar kademeli olarak 200-250 lira oluyor.
Mehmet Şimşek, enflasyonu düşürecek hamlelere devam edebilirse ve enflasyon orta vadeli plandaki hedeflere inerse bu gelir anomalisi düzelecek.
Ttkom, yaklaşık 500 megawatt günes enerji yatırımı yaparak maliyetleri iyice aşağı cekecek
Ttkom seçimler dolayısıyle hükümet internete zam yapmadığından kar edemiyor. Benim evdeki fiber hatta 100 mbiyt hızda ödediğim rakam 156 liraydı bu ay. yani 5 dolar bişey.
Ama yeni aboneler bu hızda ev internetini 450 liraya alıyor.
eski aboneler süresi bitince TTKOM'da kar etmeye başlıyacak.
Bu arada çok fazla yatırım yapıyor. Her yere kablo döşeyip duruyorlar.
İlerde çok kar eden bir şirket olacak. Şu anda fragmanları oynuyor.
Sahibi Varlık fonu. Şirketi heder etmez.
2023 son çeyrek telekom için ısınma turları olacak ancak 2024 ile birlikte uzun bir maratona başlayacak..
Tcell harekete başladı, bugün de telekom şirketleri tavan olsa keşke, olsun artık.
Sen gülmeye devam et. Biz bu filmi darlık fonunun hisselerini izleyip unutali çok oldu. Tamam mükemmel bir şirket bedava. Alan süper zeka satan aptal Oldu mu. Tepkileri bile yapamiyor. Endeks 6500 7000 arasında bakalım bu mükemmel şirket kaç cent olacak. İzleyelim hemde fazla değil 1.5 ay içinde neler olacak. Hep birlikte gorecegiz.
Klasik bir teknik analizci yorumu:)) Değer yatırımcısı fiyata, endekse bakmaz, hissenin ucuzlamasına daha da sevinir çünkü alımlarını zamana yayarak yapar ve trendin dibini bulmak gibi bir iddiası yoktur.
Günün sonunda trend başladığında üstad teknik analizci ilk fake harekette dökülüp kazandığı belki bir 0,5x ile sevinirken, değer yatırımcısı daha az stres ile tüm trendi sürer ve fiyat aşırılaşmaya başlamadan sensiz sedasız 10 x kazançla ellindeki hisseleri başka bir teknik analizciye devreder:)))
Suanda da 24 aylik abone yapiyorlar . 6 ay 18 ay 1w ay 12 ay vs fiyatlamalar belli sekilde . Seneye dolar 60 olsa yine ayni tezgah 500 liraya 2 sene kullanacak abonelerin keyfi beklenecek .
Acilen kap lazim . Lisans uzatimi olur satis ile.ilgili olabilir . Gsm in baska yapiya burunup halka arzi yada sadece gsm.satisi ile ilgili olabilir .
Yoksa 16 ya kdr uzayacagiz . Her senede zamlara sevinip.24 aylik abonelerin keyfine kalacagz gibi
15 senedir hep kotu ayrisiyor kagit bir kere iyi bir fiyatlama olmayacakmi gercekten cok ilginc .
24 ay sabit fiyarli olmasından cok daha iyi.
Mehmet Şimşek ne yapacak, en önemli soru bu?
Enflasyonla mücadele edebilmek için faiz artırımı yapmaya devam edecekse ve Erdoğan karismayacaksa sorun yok
Ama Erdoğan faizlerin artmasına engel olursa, hiperenflasyon olabilir. O zaman gelirler ve karlılık çakılır.
endeksin 7219.16 desteği mevcut.. dönse de rahatlasak..
telekom dökülen döküldü kalan saglar bizimdir, dermiyiz:))
Ttkom un donmesi icin kap lazim . 15 yillik dongusunu kirmasi icin pozitif ayristirici bir haber lazim . Hep yaziyorum 2011 de 9.5 lira idi bu kagt bolunme vs olmadi . 2024 e geldik 19 lira .
Bu dongunun kirilmasi icin pozitif bir haber lazim . Bilancoda kurtarmaz nekdr iyi gelsede . 19 larda karsiladigina gore bilancoyu siradan bir bilanco olmasi muhtemel zaten .
Endeksin 7400 altinda 6800 lere kdr gelmesi bizide 15 16 lara surukleyecek gibi .
Haber degil simsesgn bazi sirketlerin satisinu dusunmek zorundayz demeside ayristirr . Ayrismazsa yapack birsey yok . 6 ay daha kayip olur bence
Borsanin 3 yillik furyasindan bile yararlanamadi sirket . Yazik oldu bunun gibi tkfen ttkom tcell belki eregli gibi sirketler batirdi herkesi . Sise 1 e 17 yapti 3 senede . Thy , bankalar bile 4 5 liraradan 55 liraya gitti . Gitmemis hallerinde bile .
Bazen bilmemek sans da lazim .
Tahta yapici asagi basarak kime ne sattiracak merk ediyorum . Ya 20 ha 16 15 ha 10 ne olacak . Cantaci yapti vakit kaybettirdi . Aslinda tm zamani bu karisik kaotik ortam da satan satti satmayanda zaten %10 15 20 yapsan kimse kalmayack .
Ama iste demek ki gelecek haber yok bilancoyada tm guvenemiyor heralde ki buralarda surunuyor
Cumhuriyetimizin 100. yılını hepimiz kutladık... ama o, bunu zirveye taşidi..
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE..............
https://x.com/fatihalagoz01/status/1...tPVzJctJg&s=08
gördüğüm kadarıyla 1,45 dolar ana direnci. burayı kırması lazım. ama daha 1 dolar üzerine bile atamadı. bence 2024 iyi bir yıl olacak telekom için. hadi hayırlısı
Vade sonu kapanışı aldıkları pozdan kaynaklı olabilir mi bu düşüş acaba, Tcell ile birlikte gömüyorlar, endeksi bunlarla düşürüyorlar sanki.
Bu vadeli işlemlerden fazla anlamıyorum, bilen varsa memnun oluruz.
Tcell in u100 e etkisi -6.5 point
TTKOM un u100 e etkisi -1 point bile degil
https://prnt.sc/j81NGaDuiyUg
En iyi satici 4 milyon ile Bofa 19.95 den beri tahtada gelene gecene veriyor
https://share.matriksdata.com/shareM...10301632563740
Buranin dip olmasi icin kap lazim . Endeks guven vermiyor buyuk ihtimal 6xxx leri ziyarete gidecek bana gore 4xxx ler bile olası artık . Burdanmi yoksa 9000 10000 civarimi bilemiyorum .
Ben eski kafayim yeniler gibi degilim . Ama bu ayrismazsa isimiz iş bunun dibi 13 lira . Amma velakin ne gerek var . 19 dn 13 e de gelirse yapck birsey yok . Kap lazm kap bilancoda kurtarmayack bizi super gelse 20 21 olur heralde sonra vermeye devam
Yillik dolar bazli bakin . Umarim ters bayrak calismaz yoksa 20 cent i kucaga alir . Biran evvel 1.5 2 dolarlara atarsa 2 3 senede 5 6 dolarlari gorebilir . Bakalim
Buralar dip felan değil kimse kendini kandırmasın. 50 centte duracak mı ona bir bakalım. Sonrası sonra. Yok öyle 3 dolar 5 dolar hayalleri hayırdır Avrupa birliğine felan girdikte haberimiz mi yok. Dolar 32 ttkom 16 tutunacak mi?
Enflasyon muhasebesine geçiş ttkom için ne ifade eder? Bilgili arkadaşlar açıklama yaparsa iyi olur. Saygılar
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ben prensip olarak başkalarının kaybından nemalanmayı red eden ve hayatım boyunca dediğiniz işlere tevessül etmeyen uzun vadeli bir son mohikanım.
Ttkom berbat yönetilen hatta yönetilmeyen bir şirket. Şimdi mesela Gazze savaşı biraz durulduğunda göreceksiniz yardım kampanyaları başlayacak, dün bunu reyiz söyledi. Ttkom ve Tcell bir kamu hizmeti kuruluşu olarak anında birkaç milyar yardım ateşleyecekler...Hooop bu senenin karları da güme gidecek..Seneye başka bir mevzu çıkar yine yardım ederler bundan şüphe dahi duymayın zira bu şirketler artık bir partinin siyasi ikbalini fonlayan şirketler haline geldiler.
Yabancı arkasına bile bakmadan bu yüzden kalıcı olarak kaçıyor.
Uyduracak bir şey kalmayınca, olmamış olma ihtimali çok düşük uydurma öngörülere başvurmuya başlamışsıniz.
Varlık fonu şirketlerinin yok olacağını iddia etmek ayrı bir komedi
Trcas siz kotuledikten sonra, 1 ayda %100 yapmıştı. Sonra ortadan kaybolmuştunuz
Bakalım burda ne zaman ortadan kaybolacaksiniz?
:)