İYİ DE VATANDAŞ çok MEMNUN
yine koşarak gidiyor destekliyor
ve
bu düzen çok güzel devam etsin diyor
Printable View
İYİ DE VATANDAŞ çok MEMNUN
yine koşarak gidiyor destekliyor
ve
bu düzen çok güzel devam etsin diyor
VATANDAŞ memnuniyetinden mi destekledi , koalisyon dönemini hatırladığı 9 başkan yardımcısı aynı şey diye mi desteklemedi....
vatandaş yine yalana inandı
ÇÖZÜM üretemeyen muhalefete bir öneri.... KAPATIN DÖVİZ bürolarını.... vatandaşın beyinsizce DOLARA yatırım yapıyorum demesini engelleyin...dolar işlemini devlet bankaları üzerinden yapın. emekli, işsiz, öğrenci, ev kadını kısacası ticari ilişkisi olmayana dolar aldırmayın...(örnek: polis arkadaşımın lise öğrencisi oğlunun 1000 doları varmış biraz önce bahsetti keyifli halde) kendiside maaşla geçinmeye çalışıyor, herşeye zam geldi gene diyerek....EVET kapitalist emperyalizmle savaş için çözüm üretemeyen muhalefet böyle bir söz konuşabilir mi...
bir öğrenci 1000 dolar,,,,,,, kaç milyon öğrenci , ev kadını , emekli , işsiz var sizce dolar aldım bırakın yükselsin diyen......
üstelik ayfoonnn bilmem kaça para harcayan(Türkiye telefon çöplüğü 25 milyar dolarlık telefon var bu ülkede) ülkemizdeki yabancı sermayeye para kazandırıp, karıyla dolar almasını gidip ülkesinde keyif yapmasını sağlayan, TÜRK parası TL götürüp orda harcayacak değil ya.....
ne erdoğan aşkıymış be arkadaş
muhalefet suçlu
vatandaş suçlu
ülkeye yanlış politikalar ve liyayatsız kadrolara teslim edip
batma noktasına getiren erdoğanın hiç bir kabahatı yine yok
Senin desteklediklerin terör sevicilerle dolaşıp ülkeyi kutuplaşmaya mahkum ederse olacağı bu. Başka ne bekliyorsun? Alternatif oluşmadığı için insanlar mevcut istikrarla devam etti. Bunu göremeyecek kadar kör olmamalısınız. Türkiye de 2 yer çöplük altında. Biri siyaset, diğeri futbol. İkisinde de çok aşağı tabakalardayız. Senin desteklediklerin bu ülkeye bir şey katacak olabilseydi sadece vatanını seven insanlar olsa bile desteklerdik.
Eskiden jet fadıl mağdurları vardı.
Admin bey forumun adını multi jack mağdurları olarak değiştirseniz daha iyi olur. :)
Binlerce kişiyi teknik tuzaklarla, beklentilerle senelerce dolandıran adamlar diye tarihe geçecekler..
Birde forumda ülkeyi adaleti getireceğiz diye teröristlerle yürüyenleri destekleyenler var. Onlarda farkında olmadan sizlere hizmet ediyorlar. Kediler bile sizden şanslı değil. Vallahi bravo.
Tarihe tanıklık ediyoruz. Geniş komedi!
Elbet dinsizin hakkından imansız gelir.
Bakacaz kim yürüyor teröristlerle göreceğiz.
Ama daha şimdiden dikkatimi çeken küçük minicik Ortağınız var ya Twitter’da bir açıklaması vardı Selahattin Demirtaşta flört yapıyorlar
Kendileri ellerini yıkadılar. Şimdi Demirtaş’a yıkılanda gel diyor
https://twitter.com/hurdavapartisi/s...OZTQAWqdB6nh2w
Anlayana sivrisinek saz….
Amerika çok yaşa.......!!!!!!!!!!!!!!
@mustafaturedi239
6 dakika önce (düzenlendi)
sn.özgür ,vidionuzu sonuna kadar izledim . ülkemizde uygulanan ekonomi, nas ekonomisi degil. önerdiginiz ekonomi modeli üzeri çok acı soslu ortodoks ekonomi modeli . bu modeli yeni bir şey bulmuş gibi çok ajite bir biçimde sunmanıza gerek yok. son 53 yıldır emperyalist ve vahşi kapitalist ülkelerin ,geri ve gelişmekte olan ülkelere sundugu yeni ,bir çok parametrelerle desteklenen bir sömürü aracıdır. batı denen şeytanlar bu sömürü estrümanını legal hale getirmek için , bu yöntemi ciddi verilerle besliyerek BİLİMSEL bir cilayla parlattılar. ve ona göre ekonomi bilmi formatladılar. ona uygun üniversiteler kurdular ona göre konuşan ,onun SESİ olan akademisyenler yetişdirler , bazılarını çok ama çok parlattılar. niçin buna gerek gördüler acaba ? israrla o sömürü çarkının sürekliligi için. AMA DÜNYADA PARADİGMA DEGİŞTİ. YENİ BİR DÜNYA DÜZENİ KURULUYOR. SN.ÖZGÜR , TÜRKİYEDEKİ ÖZEL ,TÜZEL KAMU DAKİ BÜTÜN DOLARLARI LÜTFEN TOPLAYINIZ VARLIKLARI TOPLAYINIZ ,GÖZÜNÜZ FALTAŞI GİBİ AÇILACAK VE ÖNERDİGİNİZ EKONOMİ MODEL DESTEKÇİLERİNİN DİPSİZ BİR BOŞ LAKIRDI OLDUGUNU GÖRECEKSİNİZ. YENİ BİR DÜNYA DÜZENİ KURULUYOR VE MERKEZİ TÜRKİYE . bu düzenin sistematiginin algoritmasını anlamaya çalışın . sizi ilk defa izledim .heyecanınıza hayran kaldım ama bilimsel formatlanmanız fermuarın tek tarafına sabitlenmişsiniz . sizden önceki ekonomistler aynı hatayı yaptılar. ortodosk ekonomi modelini tekrar inceleyiniz KAOS YARATIR FAŞİZMİ GETİRİR (son 70 yıldır ekonomi siyasetini inceleyiniz) VE BU MODELİN TEK AMACI VARDIR TEFECİNİN PARASINI TAHSİL ETMEKTİR. 74 YAŞINDA HACETTEPE ÜNİ. YETİŞEN HALK SAGLIGI UZMANIYIM. ŞİMDİ EMEKLİYİM. MESLEGİMDE ENÇOK EFOR SARFETTİGİM ALAN SIVI VE ELEKTROLİT KAYIPLARINA BAGLI GELİŞEN HYPOVOLEMİK ŞOKLARDIR. BUNU EN ÇOK YAZ İSHALLERİ VE KOLERA SALGINLARINDA GÖRÜRSÜNÜZ. BUNA EKONOMİDE LİKİDİTE KRİZİ DENİR. VE SONUÇ OLARAK İKİSİNİN SONUCUDA EKS ... YANİ DEMEK İSTEDİGİM İSTER SIVI EKSİKLİGİ ,İSTER LİKİDİTE SIKIŞIKLIGI OLSUN SONUÇ EKS VE SERVET TRANSVERLERİ İÇİN BİR SÖMÜRÜ ARACI OLMA VASITASINA DÖNÜŞMEKTEDİR.
SN.ÖZGÜR ,gerek insan saglıgı gerekse toplum saglıgı için sonsuza yakın degişkenler ve bunların algoritmasını oluşturan bilimsel parametreler var. bunlar o kadar dinamik süreçte ilerlerler ve birbirlerinden beslenirlerki; emin olun kurgulanan yapay çözümler etkili sonuç üretmez. bir ip ucu vereyim , YENİ DÜNYA DÜZENİ KURULUYOR bu düzen 100 sene önceki sosyalizim diye yutturulan oligardların tasarladıgı DEVLET KAPİTALİZMİ OLMUYACAKTIR. EMPERYALİZİM VE KAİTALİZİM ÇÖKÜYOR . bu düzenlerin yetiştirdigi sözde bilim insanları ,sözde entellektüel ,sözde sanatçı ve aydınların karşı çıglıkları bu nedenledir. bu hepinizin savundugu düzenler ve formatladıkları bilimsel yöntemlerde ÇÖKÜYOR. HALBUKİ BİLİM , BİR SÖMÜRÜ DÜZENİ ÇERÇEVESİNE SIKIŞTIRILMAYACAK KADAR SONSUZ VERİ SETLERİ SUNAR. SN.ÖZGÜR hiç huyum degildir herşeye maydonoz olmak ama daha dün bir bugün iki. nedir bu aceleniz. bırakınız bu ekipler çözüm yolları için sonsuz alternatiflerden bir çözüm yolu üretsinler ,dogru yolu bulacaklardır. bak ne diyor halk daha dün seçim oldu bilmem anlatabildimmi ? uzm.dr.mustafa türedi 1949/mersin .not : bu yazı bir alttaki youtube de videodaki PROF.DR. ÖZGÜR DEMİRTAŞ ın önerilerini biraz olsun açıklıga kavuşturmak için kaleme alınmıştır . belki borsa yatırımcılarınada yol gösterici olur. hepinize saygılar .ilk kez bu sayfalarda 11 seneden beri bahsettigim paradigma degişiyor ve yeni dünya düzeni kuruluyor derken ŞUŞA beyannemesinin nerelere evrilecegini büyük bir memnuniyetimle bahsetmiştim. daha nice güzel günlere. ok yaydan çıktı. hoşça kalınız.
Melasis aynen katılıyorum
Zaten amaç terör falan değildi
Terör bahaneydi
Amaç terörü göstererek büyük ekonomik
yıkımı gizlemekti
Ha bunda başarılı okundu mu kesinlikle evet.
Gelinen nokta ne
Muhalefetin önerdiği ekonomik çözümü uygulamaktan geçiyordu.
Uygulanmaya başlandı mı köküne evet
Muhalefet İngiltere'den para getireceğim dediginde
halka tefeci parası getirecekler dendi
Ne hikmetse bırakın tefeci parasını
O parayı ülkeye getirebilmek için
Ülkede hiç ekonomist kalmamış gibi
İngiltere de yaşayan Mehmet Şimşek i
yetmezmiş gibi bir de yanına Amerika da yaşayan
Hafize hanımı monte ettiler.
Bu olay bana 2000 yılında bize para vermek
için dayatılan Kemal Derviş ve onun politikaları aklıma geldi.
Yani demek istiyorlar ki biz parayı verecegiz
ama o parayı da biz kontrol edeceğimiz belirlediğimiz
politikaları bizim yöneticilere bu işi bırakacaksınız dediler.
Biz de kabul ettik
Hani dış güçler bize savaş açmıştı
Aslında her şey büyük bir algıydı
:) nasıl anlatayım bilemedim abinin biri yazmışda yazmış. En sonunda hırsız dediği Mehmet şimşeğe ekonomiyi teslim edecek kadar çaresiz kalmışsa. Hala gözlerin içine bakmakta ısrar edenler kalmadıysa ve rasyonel değerlere geri dönmekten başka birşey kalmadı diyorsa. Hatta ve hatta merkez bankasının başına bile bu Ortodoksluk eğitim sisteminin yetiştirdiği iki ismi Mehmet Şimşek ve Gaye Erkanı getiriyorsa sen kime ne anlatıyorsun:)
kesinlikle haklısın
Bu forumu takip eden ruhsal sağlığı bozuk olmayan, sağlıklı insanlara sesleniyorum. Geç olmadan buradan uzaklaşın. Finansal piyasalarla alakalı merakınız varsa, yatırım yapıp para kazanmayı düşünüyorsanız ilgili kitapları okuyun. Bilgilenin. Siyasi tartışma yapılan ve tüyo verdiğini iddia eden içeriklerden, gruplardan uzak durun.
Gelelim asıl meselelere;
Sn. özgür derken? Sayın derken?? Sayın kim?!
Devlet aklıyla alay edenler?? Planları bilemezsiniz! Belki birileri tuzağa çekiliyor! Siz kimsiniz?! Önce b.klu izmirinizi düzeltin, yönetin!
Diyorum ya komedi bu forum!
Bu ülkenin Devlet aklını alçaltıcı kelimeler kullanamaz kimse. Onlar ‘siz’ oluyor. Devlet kendini bölmek isteyenlerle masaya oturmaz! Sadece tuzak kurar! Bu forumun cıvkı çıkmaya başladı!
Türk Devlet aklını anlamak için 2000 seneyi aşkın bilgi birikimi yüzlerce kaynaktan okuyup araştırmak lazım. Bunu da burada sana anlatmamın imkanı yok. Merak ediyorsanız okuyup öğreneceksiniz. Size kalsa devlet çetelerin elinde.
Üstüne basa basa söylüyorum. Emperyalizme bilerek ya da bilmeyerek hizmet eden kim varsa babamın oğlu olsa canı cehenneme!
Adın karındeşen s.k deşen .m deşen her neyse!
Veya bu ismi kullanarak kamufle edilen bir başkası..
Burayı senin ya da çakallarının okuduğunu biliyorum.
Emek verenlerin sırtından kazandığın haksız serveti sana yedirmezler. Bir gün senden daha büyük olan balığın ya arkasına saklanırsın köpek ederler ya da bir yerlerinden sana yedirirler o pastayı.
Yaktığın paralardan önce biz kefenimizi yaktık!
Filmin sonunu mutlaka göstereceksin!
sevgili Hekimoğlu kardeşim
ülkeyi bölmek isteyen kim
o borçları (450 milyar $) ben almadım ki emperyalistler
ülkenin taşını toprağını
fabrikalarını
bankalarını
yetmedi para ile vatandaşlığını
emperyalistlere kim satıyor
şimdi de yine emperyalistlerden tekrar borç almak için
yurt dışından iki transfer yapan kim.
lütfen adil olalım haksızlık yapmayalım
bu ülke hepimizin
hiç birimizin ülkenin bütünlüğünden yana kuşkusu yok olamaz da
Arkadaşlar! Yazılan konularda önemli , ancak bizleri bu tuzağa düşüren , Eplas tahtasını bu hale getiren ( Kitabın ortasından direkt yazıyorum) Borsanın gelmiş geçmiş en süzme Or.spu çocuğu için bir şeyler yazalım!Eplas hissesi ile ilgili bir bilgi, haber ve beklenti paylaşalım!.......
komodor ne paylaşalım şirket ile ilgili
hiç bir açıklama yapılmıyor ki
yapılsa da tüm açıklamaları okuyan
farklı bir anlam çıkarıyor
Mzhld ,adı holding.Zira % 28.17 Eplas ve % 7.44 Ege Yıldız iştirakinden başka dişe dokunur bir şeyi olmayan Mzhld %8.29 artı 8.44 TL fiyattan tavana yakın işlem görüyor.Ve piyasa değeri 850.000.000 TL.
Yan tarafta Eplas 34.34 TL fiyatla 955.000.000 TL piyasa değeri ile ısrarla işlem gördürülüyor.Bu ters korelasyonu, büyük iskontoyu bizden başka gören yatırımcı yok mu acaba??????
Sana diyecek hiçbir şey bulamıyorum yazık benim milliyetçiliğimi devlete olan bağlılığımı sorgulamaya kalkabiliyorsun.
Bu çok onur kırıcı,küstahça kabul edilemez bir hal.
Tek umudum memleket iyi olsunda
Bizim canımız cehenemde olsun. İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifem; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarımdaki asil kanda mevcuttur.
Umutların tükenmemesi dileğiyle
Not: kırıcı olsanda, sen bize lazımsın cehenneme göndermem seni :)
Bir gün ne demek istediğimi bana anti yaklaşan herkes görecek. Ben düşünce olarak babama bile cephe alabilen bir insanım. Devlet aklı başka çalışır. Bunun tartışmaları açılacaksa buraya destanlar yazarım. Türk Aklı başka bir şeydir. Devletin karşısında kim olursa olsun ben dimdik dururum. Devlet Erdoğan’dan ibaret değildir. Siz Erdoğan’ı sevmiyor olabilirsiniz.
Kimsenin onuruna dil uzatmam. Sadece vatanımı savunurum. Beni tanımadığınız için bu şekilde anlamışsınız.
Kose Bey, bana bir tane satılan yer örneği verin. Size açıklamasını yapayım. Kime satılmış kim satmış? Sizin para yatırdığınız borsa kurumunda her şey satılık. Herkes her yere ortak olabiliyor küresel sermayede. Yap işlet devret i kast ediyorsanız açıkça belirtin sebepleriyle açıklayayım. Devlet hiçbir şeyi satmaz! Tam aksine satın alır! Girdiği yerden de bir daha çıkmaz!
Para için itlik yapanlara sesleniyorum. Komodorun söylediği gibi izmir kaşınıyor! Hemde ciddi şekilde! Bu saatten sonra kim olursa olsun bana iyi niyet anlatmasın bu hisseyle alakalı. Tamamen kötü niyetli yatırımcı karşıtı bir mekanizma var karşımızda.
İcraat olacak şeylerden yanayım. Küfür herkesin dilinde. Teknik desen ? Her şey hazır! Temel desen tarihinin en iyi durumunda! O zaman sorun ne .m hastası deşen!? Sorun insanların 3-5 kuruş enflasyona ezdiğiniz paraları geri almaları mı? Sen adam mısın? Sen baba mısın?
Sen ve çakalların paranın köpeğisiniz!
Burdan bir çift lafımda peder beye..!
Teröristin kardeşi ne zamandan beri sayın olmuş?!
Sen önce bunun cevabını ver bakalım!
Bir şey açıklık bulsun. Siz ideolojik oy verdiniz. Ben Devlet ve beka için oy veririm. Teröristlerle yol alan birisine oy veremem. Ülkeyi bu şekilde kutuplaşmaya iten benim düşüncemle adam gibi bir lider çıkaramayan muhalefettir. Desteklediğiniz zatın karşısına teneke kutuyu koysanız ona oy verirdim.
Umarım her şey nettir.
Multi milyonersen dünyayı bile yönetirsin.
Ben cebime milyon dolarları koyup Amerikada Pensilvanya da hektarlarca büyüklükte çiftlik alabilirim. Hatta devlet koruması bile alırım. Bunu diğer avrupa ülkelerinde de yapabilirim. Yeter ki paradan haber ver. Küreselleşmiş bir dünyada buna engel olamazsın. Devlet nereyi satmış hangi kurumu? Bana örnek göster bunu istedim. Devletten aldığın tapuyu devlet istediği zaman iptal eder milli güvenlik sorunu bulunduğunda. Bunlar risk değildir. Toprak satmak demek değildir. Ülkeye döviz girişi demektir. Bunları çok detaylı uzatırım.
Ayrıca paylaştığın kurum fetö sevici. Bil istedim.
Önce en iyi teklifi ver ardından alım satıma alışan kullanıcıları pişman et ve satmaya yönlendir. Ve sürekli daha az ve aşağıya teklif yap, pişman et. Makinelerin insan üzerinde yarattıkları psikolojik baskı. Senin için yeni bir ansiklopedi yaratılır eplas. Ama yinede iktisat ve psikoloji biliminden daha ileride değilsin.
Merhaba,
Tahtayı bu hale getiren ortada, orada...
Karın ağrıtan, karın deşen işin icraatcisi. En masumu o. İş adamı sipariş aldı, siparişi yerine getiriyor.
----------------------------------------------------------
Tahtayı bu hale getiren, "Hepsi beniiiiim" diye senelerce yatırımcısını aldatan, senelerce şirketleri masraf ve indirim kalemleri soyan Kemal Z. ve şimdiki mirasçıları.
Kemal Z. eminim öbür tarafta hesabını veriyordur. Öyle insanları Araf'ta falan bekletmezler.
Eşi ve kızı.., oğlundan bir haber yok,
onlar da Kemal Z'nin kazanına kamyon kamyon odun, mizanına da sayfa sayfa günah ve kul hakkı gönderiyorlar.
Baş suçlu O!
Bunlar da ne aç gözlü, Allah, kitap, hukuk bilmez çoook aşağılardan çıktılar, şahit oluyoruz.
Belli ki, yazılı vasiyet almışlar " 30 senelik yatırımcı dahil, bütün yatırımcıların aaazına edin, inim inim inletin, dünya borsa tarihine hiç bir patron ve şirketin yatırımcısına yapmadığı zulümleri yapın.., yoksa hakkımı helal etmem." demiş olmalı.
Şaka değil, böyle düşünüyorum.
Zira, Kemal Z.'nin yaptığı hata ve zulümleri sürdürmenin, daha da fazlasını yapmanın bir mantığı yok. Veriler ortada ve çok açık.
Şirketin senelerdir yaptığı işlerle ilgili bir açıklama ve duyuru yok. Bir iş ilişkisi Kap'ı, ihracat vs bildirimi yok.
Kancık...
Çok esaslı bir kelimedir. Jokerdir. Vurgulu ve anlamlıdır.
Bundan sonra, patrona bu şekilde hitap edeceğim.
Kancık patron.
Ama ben bütün anlamları içerisinde, "Dişi" anlamında kullanacağım. Bir hanımefendi olduğuna göre, yanlış anlaşılmasın.
Hanımefendiyi de, "dişi" anlamında kullandım.
Yoksa "kancık"ın bir hanımefendiliğini daha görmedik.
--------------------------------------------------------------
Belki, belki bir gün.., kısa zaman içerisinde utanırsınız diye dürtüyorum ama...
Belki biraz empati yaparsınız diye, dürtüyorum ama...
35 senelik yatırımcınızdan utanın.
Hisseyi 1000 lira yapsanız da, onun zamanını ve zararını karşılayamazsınız.
Hele ki, son 3 senede kaybettiklerini.
Sizi inanmadığınız ve umurunuzda olmayan Allah'a havale ediyorum...
O her şeyi hakkıyla bilen, hakkıyla işiten ve hakkıyla görendir.
Saygı ve selamlarımla,
"Kaçık" çok hoşuma gitti. Tam yerinde kelime...
Şirketi batırsana s(o)rosun çocuğu!
Güçlüsün ya mesela 5 liraya indir hisseyi!
Ya da Memati gibi üç beş milyon dolar para yakta adamlığını görelim!
Mutlaka senin bilmemneni laciverte boyayan biri çıkacak!
Kancık Patron,
Millete 49 liradan hisse kakaladığınız 2 sene önce;
Bist 100 1500 seviyesinde...
Bist 100 5429 seviyesinde şimdi.
Fiyat 33.42 Tl
Ailecek utanmalısınız!
Utanmıyorsunuz da...
Utanmalısınız!
Her Allah'ın kulunu gördüğünüzde başınızı yere eğmelisiniz.
Çünkü, sizi her gören, yanında durduğunuz her kişi, yanından geçtiğiniz her kişi, bir toplantıda konuştuğunuzda, sizi dinleyen her kişi;
Benim düşündüğümü ve benden daha kötü düşünenlerin düşündüğünü düşünüyor.
Ve bundan utanmıyorsunuz...
Evden çıkmaya, hizmetçinin yüzüne bakmaya utanmalısınız... Yüzünüze bakarken tebessüm ediyorsa, inanmayın.
İçinden, yüzünüze karşı, herkesin dediğini diyor.
Emin olun öyle.
Bunu bilmiyorsanız, ben bir hatırlatma yapayım dedim...
----------------------------------------------------------------
Herkes size sövüyor.
Ölmüşünüze bile sövdürdünüz.
Utanmadınız...
---------------------------------------
Sahi, çocukların yüzüne nasıl bakıyorsunuz?
Yatırımcı arkadaşlara iyi bir gece diliyorum.
Saygılarımla,
batık BEŞİKTAŞ'a GEL... batık batık gerisi HİKAYE....
Kendisini boş avuntularla avutan insanlara veya kendisini kandırabilen insanlara oldum olası hep hayran olmuşumdur.
Türlü türlü bahaneler, başka çarem yoktu herkes böyle, düzen böyle, yaşamak istiyorsan başka şansın yok, kapitalist sistem, merhametsiz dünya, babana bile güvenmeyeceksin söylemleri gibi sayısız bahaneler ve söylemler ile dolu insan topluluğu haline dönüştük.
İnsanın namussuz olması için, hırsız olabilmesi için, yapacağı ahlaksızlığın üstünü örtebilmesi için türlü türlü kendisini kandırabileceği bir iç sesi olabilir.
Şunu her nefis taşıyana hatırlatmakta fayda var.
Kork o mahkemeden ki, hâkimin kendisi şahittir.†İmâm-ı Caferi Sâdık (h.z)
Ne kadar korkutucu geliyor değil mi. Hakim karşısına çıkıyorsunuz, sizi yargılayacak olan aynı zamanda görgü tanığı ve şahit. Var mı kaçışınız. İtiraz etme şansınız yok ;
“Biz kıyamet günü için doğru teraziler kurarız; hiçbir kimse hiçbir haksızlığa uğratılmaz. Yapılan amel, bir hardal tanesi ağırlığınca da olsa, onu getirir (tartıya koyarız). Yaradan Allah Enbiya Suresi 47.ayette
Bakmayın siz dünyanın binlerce senelik yaşına, dünya ancak sizin yaşınızda. Kıyamet ölünce kopuyor aslında. Konduktan sonra mezara.
Müslümanın imanı para ile olan münasebetinde belli olur. Ne zaman ki ; kendi menfaatin söz konusu olduğunda namuslu olabiliyorsan, bahanelere sığınmadan bu benim hakkım değil diyebiliyorsan "insansındır".
Yılın 2023 veya 5000 olmasının bir önemi yok. Herkes ölecek ve bu oyundan çıkacak. Birileri kalkıpta hayırdır fetva veriyor kafasına girmesin biz hayattan bahsediyoruz, mutlaktan bahsediyoruz.
Kur'an-ı Kerim, 29/64; 47/36. Dünya hayatı oyun ve eğlenceden başka bir şey değildir. Ahiret yurdu ise takva sahipleri için daha hayırlıdır.
Bu dünya hayatı bir oyundur. 5 duyu organı ile hissedilen ve gerçekliğine herkesin yüzde 100 inanıp kandığı bir ortamdır.
Allah bize kaç bölüm daha rol yazmışsa o kadar süre daha yaşayıp gideceğiz. Taş devrinden bugün modern dünyalar, gelecekte bilimin geleceği yerden bahsediliyor. Ancak bir nüans es geçiliyor. Ölüm olduğu yerde sabit ve değişmeden duruyor. Var mı ölümden kurtulan veya kurtulacağına inanan ? Gelecekte bilim ölümsüzlüğü getirecekmiş. Bunlar hikaye, bu dünyada 100 değil 200 sene yaşasan ne fark eder, koca bir avuntudan başka bir şey değil sonuçta ölüm gideceksin.
Eee bunca telaş ? Bunda gayret niye ? Etrafında dönüp baktığın objelere dikkat etsene, saat, telefon, masa, çöp kutusu, gördüğün her şeyin bir koyanı yok mu? kendi kendisine buraya geldi dediğimiz bir şey yok etrafta, mutlaka bir koyanı bir getireni var, en önemlisi gördüğümüz her şey bir amaç için orada. Sebepsiz hiç bir şey yok, baktığımız her şey bir sebeple orada.
İnsan peki ? Bir oluşu bir duruşu ve bir burada oluşunun bir anlamı elbet var. Başlangıç ve bitiş. Doğ ve öl.
Bir sebep için insan burada. Bu sebebini doğru bulmayan veya bilmeyen veya anlamayan veya kendisini kandıranların ölümden sonra ışıklar altında uyku hayallerini gördükçe yandan gülmenin ötesine geçemiyorum.
Bunca insan, bunca aile, bunca çocuk bunca zaman. Buradaki bu insanların bunca duygusu, hissiyatı, geleceği, geçmişi ve hayalleri.
Bunları çalan ve bu hırsızlığı yaparken de ; burası borsa, burası şu burası bu gibi kendi vicdanına yalanlar söyleyerek insanların haklarını gaspetmeyi masumlaştıran sizler ? Hakkın hukukun gerçeği sanalı olmaz. Hak haktır. Birilerinin hakkını umutlarını çalarken ölmüş gitmişlerinizin bir şey götüremeyişini görürken halen bu insanların bedduasını almak cehennemi hazırlamaktan başka bir şey değil.
Kendinize gelin.
Namuslu insanlar olun.
Ölüp gideceksiniz arkanızdan bunca vebali götürmeyin.
Bunca insanın umudu ve hayallerini çalıpta buna çeşitli kılıflar uydurmayın.
Birilerini soymak için adamlar tutmayın.
Allah sizi görüyor ve şah damarınızdan daha yakın, o içinizden geçenleri en iyi bilen.
Küfrün ihsanı olmaz.
Eğer ki halen içinizdeki şeytan sizi ele geçiripte akıllanmayacaksanız, ateşiniz bol olsun.
Ancak şunu unutmayın, insanı yaradan Allah, onu en iyi bilendir. Ve o kulunun mutluluğu ve huzuru için hatırlatıyor.
Çünkü bilin ki kalpler, gerçekten de, ancak Allah'ı anarak huzura erişir. Ra'd Suresi 28. Ayet
Dünyalar sizin olsun mutlu olamayacaksınız, kendinize gelin, para ile hırsızlık ile ancak kendinize huzursuzluk toplarsınız. Kocaman evlerinizde iç sıkıntılarınız, huzursuzluklarınızda boğulursunuz. Cebinizde paranız ama eksik bir gönül ile tatsız tutsuz yaşarsınız. Kendinize gelin.
"Haramda huzur ararsan, huzur sana haram olur.
Aslında çok büyük operasyonlar çektiler ve biz sadece izlemekle yetindik. Sürekli beklenti aşılandı. Bir sürü sosyal medya ve çakal kullanılarak beklenti oluşturulup satışlar engellendi. Mazharda çok güzel hortumlama yaptılar. Eplasta kaç kere 10-15-20-30 liralık marjlar yapıp aylarca süründürdüler milleti. Uyutma taktikleri üst düzey çalışıyor. Belkide eplası satış fiyatları mazharın zirvesini geçmiştir bu süre zarfında. Evet dışarıda milletin kucağına verdiğiniz bir sürü mal var. Onlarda sizin gibi inat edip satmıyor. Parası enflasyon karşısında pul olan insanlar yakarda satmaz o lotlarını bu fiyatlara. Dolar bazında grafiği açın bakın kardeşim. Hiç bir hisse çok uzun süre bu şekilde devam edemez. Satmayın lotlarınızı! En azından macera arayıp zararına vermeyin! Ne kadar sinir olursanız olun onlarında kudurduğunu aklınızdan çıkarmayın! Şirketin borcu yok. Tarihinin en iyi durumunda. Tek yapmanız gereken dolar bazında grafiği açmak…
Karındeşen insanlar bilinçlenirse hiçbir şey yapamaz. Elinizdeki tüm doneleri tüm çakallarına inat her platformda paylaşın. Bilimsel veri paylaşımı çok önemli. Bu karaktersiz ordusunun insanları kandırmalarına izin vermeyin!
Senelerdir beklenti hatrına sabrediyoruz. Eninde sonunda teknik çalışacak. Bunun olmaması için ya şirketi batırmalısınız ya da izmirde şöyle 7,5-8 lik bir depremle yıkılmalısınız.
Kancık Patron! (Dişi anlamında...Eylemlerin başka anlamlar ifade ediyor ama şimdilik)
Bir daha hatırlatayım;
Bist 100 1500 seviyesinde... Fiyat 49.00 Tl
Bist 100 5425 seviyesinde Fiyat 33.38 Tl
Ve 3 seneye girmişiz. Önceki 12-13 seneyi saymıyorum bile.
Poh yemeyi bırak da artık, hisseyi olması gereken rakama getir.
Gerçek ederi de demiyorum...
Bistle paralel yükselse 225-250 olması lazımdı.
---------------------------------------------------------------------
Yukarıdaki verilere bakın da, utanmıyorsanız da biraz yüzünüz kızarsın.
Haram para yiyorsunuz ve çocuklarınıza haram , göz yaşı ve kan parası yediriyorsunuz.
Çocuklarınız da burayı okur inşallah.
İnsanların, zamanını, umutlarını ve geleceğini çaldınız.
---------------------------------------------------------------------
Her yerinizden fitil fitil gelecektir.
Bekliyoruz...
Akıl hocanız gitti, ders bile çıkarmadınız.
Ders alacağınız zaman da gelir de,
Hem sizin, hem de bizim için geç olur.
Hadi bakalım.
Yatırımcı arkadaşlara, selam ve saygılarımla,