Kaç dolar ediyor ?
5.30/31= 17sent
Kaçtan geldi?
2 dolardan.
Hangi sene 2 dolardı?
2010...
Üzerine kaç yılın faizini , cds'ini ekleyeceğiz?
2024-2010=14sene
Hadi ben borcun faizini sildim.
2 doları versin, fazlası onun olsun.
Printable View
548den verdik hamdolsun
Bakalım yarın kaç kademe aşagıdan geri verecek
20 kademeden aşağısına hakkımı helal etmem. Ytd
5.48 de satayımmı satmayayımmı cesaret edemedim eşeğin canı yandımmı atı geçermiş nede olsa yaşlandı şimdiye canı yanmış olmalıydı az yatırım yapmadılar tl cikleri 2 dolar etmiyor. Zurnanın zırt dediği yerde piyasası uçtu gitti buda talih kuşunu bekliyor olmalı ya düşerse diye.
Peruklunun eşeğinin peşine takıldı.
Başka da bir şey olduğu yok.
Gri listeden çıkmamız için son bir kanun çıkaracaklar güya, kasımdan beri bekliyoruz. Seçimden önce çıkarmayacakları gayet net anlaşıldı.
Halka arzlardan seçimi finanse edecekler.
Gri liste de öyle bir liste ki...
G7 diyor ki kendilerinden başka kimse para aklamasin, kendilerinden başka kimse "özğürlük savaşçısı gerillaları" finanse etmesin... en güzel demokrasiyi biz getiririz diyor amerika... yersen!
Peruklu eşeğin peşine takıldıysa niyeti bozmuş demektir 12 yıldır icraatı yok.
Kimsenin bir şey yediği yok aslında sadece yemiş gibi yutkunuyoruz. Gelişmekte olan ülkelerin hazımsızlığı amerikaya gaz yapıyor kendilerine rakip istemiyorlar dünyayı bukadar kaosa sokarak kendi paçalarını kurtaracaklarını sanıyorlarsa yanılıyorlar her taraftan baskı altında olmamız Türkiye yüzyılını hazmedemeyen ülkelerin bu gelişimini durdurmak için ellerinde geleni yapıyor yapmayada devam edecekler rus gazı ve diğer enerji kaynakları Türkiyenin enerji üssü olma yolunda hedeflerinden döndürmez bugün yapılan yatırımlar yağrının geleceği için önemli günü kurtarma derdine düşersek yağrın geldiğinde yapılması gereken yatırımlar neden yapılmadı diye çok düşünür suçlu arar dururuz.
Artık dünyanın 5ten büyük olduğunu her devlet düşünüyorsada sesleri çıkmıyor
ekonomik olarak bağımlılar. Demokrasiden adaletten bahseden gelişmiş zengin ama ahlak ve vicdan fakiri ülkeler kurdukları teörist devletlere silah yığarak diyet ödettiriyorlar israile silah satan amerka filistinede silah satabilir roketlerden israilin haberi bile olmadı bunlar tesadüf olamaz amerikanın ne israil nede filistin nede pyd umrunda bile değil afganistanıda unutmadık kimin öldüğü kimin yaşadığı onların umrunda değil. Sadece çıkarları için daha fazlası için varlar.
5.09'u da gösterdi
iyi aile çocuklarının metres masrafları arttı demek ki
5.14ten tekrar girdik bakalım
Bugün 30 kuruş marj veriyor. Yarın bir gün içinde 3tl kazanmak bile mümkün olabilir.
Ölme eşeğim ölme...
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nun gündeminde bu hafta enerji ve sağlık alanında yapılacak düzenlemeler bulunuyor.
6 Şubat’ta Kahramanmaraş depremlerinin yıldönümü nedeniyle çalışmayan Genel Kurul, 7 Şubat Çarşamba ve 8 Şubat Perşembe günleri, karar yeter sayısı bulunamadığı için çalışamamış ve gündemdeki teklifin görüşmelerine başlayamamıştı.
10 sene önce 2 dolardı.......
Eeeee kim verdi sana böyle bir garanti ? Öyle bir kural mı var ?
İlla ki oraları görecek diye. Ona bakarsan kottan çıkan bir sürü hisse var.
Ah be ihtiyar....
En fazla 2 ay bekler yine alttan alırız Mike
10 sene önce de şirket 2 dolar etmiyordu, vatandaşın gözünü boyayıp hisseyi 2 dolardan çaktılar.
Birilerini görüp Çağrı muafiyeti almasalardı bugün %50-%50 ortaklardı cez ile. Herkes şirkete çakacaktı, hesap tutmadı, şirket halka çaktı.
Haa ben 2 dolardan almadım, belki unutmuşsundur hatirlatayım.
Çüş artık...
Meclis’te görüşülmesi beklenen Maden Kanunu teklifi şimdilik ertelendi
Geçen hafta “karar yeter sayısı” bulunamadığından Genel Kurul’da görüşülemeyen Maden Kanunu’nda değişiklik teklifine ilişkin görüşmelerin dün başlaması bekleniyordu. Ancak İliç’teki Çöpler Altın Madeni’nde meydana gelen toprak kayması sonrası görüşmelere geçilemedi.
Aferin sana Mike 15 kuruş güzel para bu uyuz eşşek için.
Ayrıca senin 2 dolardan almayacak kadar akıllı ! olduğunu biliyorum. Sen ELLİ kuruştan almıştın.
Not : Eşek 'te tek "ş" var . Bizim uyuz 2 ş yi hak ediyor. :-)
Bu arada bilmeyenler için..
https://www.youtube.com/watch?v=wHqcMJ44-Fw
2024 1.çeyrek Uluabat'ın maşallahı var.
250-290 milyon ciro sadece Uluabat'tan gelecek gibi.
4 tane ş ile yazılır
Bilmeyenler için
https://youtu.be/ZDoLID8feBU?feature=shared
Al sana ek bilgi
Opet reklaminda gordugun tum arabalar o tarihte kendi arabalariydi. Gitt'i ise sonra koç müzesine koydular. Hala orada mi bilmiyorum.
Sanırsın ENKA enerji satılıyor. 30-40MW santralin satisina dahi Rekabet Kurumu bakiyorsa vah halimize...
İş Enerji Yatırımları AŞ ve Göktekin Enerji AŞ; Göktekin Enerji’ye ait Metafor Yenilenebilir Enerji ve Elektrik Üretim AŞ ile Knot Enerji Elektrik Üretim AŞ’nin İş Enerji’ye devri işlemi için Rekabet Kurumu’na başvuru yaptılar.*
Metafor Yenilenebilir Enerji, Bingöl ilinin Karlıova ilçesinde, 49,7MW kurulu güç sahibi Metafor Rüzgar Enerjisi Santrali’nin (RES) tek ortağı.*Knot Enerji ise Ağrı Taşlıçay’da 33,6MW kurulu güce sahip olan Yakaağzı RES’i işletiyor.
Her iki santralin de hibrit santrale dönüşmek üzere; güneş enerjisine dayalı yardımcı kaynak tesisi projesi bulunuyor.*İş Enerji Yatırımları AŞ de yüzde 85 hissedarı olduğu İş Yenilenebilir Enerji Proje Yönetim Danışmanlık AŞ üzerinden toplam 77MW’lık kurulu gücün de ortağı konumunda.
Metafor Yenilenebilir ve Knot Enerji’nin devri gerçekleşirse İş Enerji’nin toplam kurulu gücü 160,3MW’a yükselecek.
akenerjinin basvurusu var mi,nereden takip edebiliyoruz bilen var mi?
Kap'a falan göndermez bunlar
Rekabet kurumuna baş vurmuşlar
Tarih : 8.2.2024 Dosya No : 2024-2-013
Niteliği : Devralma Pazar :
Metafor Yenilenebilir Enerji ve Elektrik Üretim Anonim Şirketi Knot Enerji Elektrik Üretim Anonim Şirketi’nin Göktekin Enerji Anonim Şirketi İş Enerji Yatırımları Anonim Şirketi
Metafor Yenilenebilir Enerji ve Elektrik Üretim Anonim Şirketi’nin Knot Enerji Elektrik Üretim Anonim Şirketi’nin Göktekin Enerji Anonim Şirketi (“Göktekin Enerji†veya “Satıcıâ€) tarafından İş Enerji Yatırımları Anonim Şirketi’ne devredilmesi
Ayni haber o.
Akenerjinin de var mi boyle bir basvurusu onu merak ettim
Çünkü bizim şaban oğlu şabanlar alir satar , 2 sene sonra haber verir.
Hibrit başvurusu yaptilar mi mesela?
Aksa akrilik bilançosunu açıklamış:
enflasyon muhasebesi muhabbetine 2022 ve 2023 yılını öyle bir şişirmişler ki botokslu magazincilere benzemiş.
Bizim defterleri de aynı tipler tutuyorsa işimiz iş.
Akenerjide birleşme yok göremedim akasya avm ve akbatı avmnin güneş enerjisi işleri ve bakımı ile ilgili oldumu yapacaklarmı bi yazı okumuştum erzinde ve baraj göllerinde proje çalışmaları yanılmıyorsam yapıyorlar başvuru yaptıklarıyla ilgili yazı göremedim
Aksanın blançosu botoksumudur bilmem ama makyaj güzel harika olmuş görücüleri hesap yapmaya başlamışlardır.
Aynı ailenin laciverdi...
Gitti yine peruklu eşeeğin peşine takıldı
Pek ümidim yoktu 5.65e yazmıştım , gitmiş
Bakalım kim haklı çıkacak
Mike mı, ben mi?
Keşke gerçekte de onlara uysak. Akenerji yenilebiliri ayri arz etsek,akenerji ticareti ayri arz etsek...üretimi satisi komple ayirsak...
Zoren'in her allahın günü bedelli sermaye artirimi yapip yatirimciyi soyduklari yetmedi,
Şimdi de tavuğun suyunun suyunu halka arz edecekler.
Zorlu Enerji CEO’su Sinan Ak "Zorlu Yenilenebilir Enerji halka arzı için 10 gün içinde başvuracağız. Proje bazlı ortaklıklar planlıyoruz” ifadelerini kullandı.
Zorlu Enerji’nin Trakya ve Gaziantep’de doğalgaz iştiraklerini devretmesi ile ilgili de açıklamalarda bulunan Ak “Bizim şu an önceliğimiz rasyolarımızı düzeltmek. Doğalgaz varlık satışı sonrası borçluluğumuz 1 milyar dolarlar civarına yaklaşacak. Halka arz da yaparsak 1 milyar doların da altına çekeceğimizi net bir şekilde söyleyebilirim. Bir yandan yatırım da yapmak istiyoruz. Ciddi anlamda piyasada fırsatlar var” şeklinde konuştu.
Bilmeyenler için zoren sermaye artirım hızı...
15eylül2009'da 81milyontl olan sermaye 2023'e kadar peyderpey 5milyar tl'ye BEDELLİ olarak çıkarıldı.
Icraat da ortada. Hurdası çıkmış santraller. Yekdeme Jeotermal satıp ondan bile zarar eden bir şirket.
Sermaye artirim tarihleri burada.
O günün dolar kuruna bölün, bugünkü borca , bugünkü piyasa degerine bakın, soygunun boyutunu anlayın
https://i.hizliresim.com/4o1year.jpg
Biz de fena değiliz üstad. Şunun şurasında 2032'de borçlar bitiyor.
Sık dişini biraz. :-)
830 milyon dolar yolmuş 2009'dan bu yana..
Yekdeme 13sentten satti elektrigi yanilmiyorsam.. o yillardaki piyasa fiyatinin 2-3kati bir fiyat bu.
"Doğalgaz varlık satışı sonrası borçluluğumuz 1 milyar dolarlar civarına yaklaşacak. " da demiş ceo..
Ayni akenerji hesabi... dipsiz kuyu
2009'da 200milyon dolar
2012'de 200milyon dolar daha BEDELLİ basmış dinçkokler.
Şu anda kaç para ediyoruz?
5.60tan hesaplayalim
132 milyon dolar
Şaban oğlu şabanlara şirketi emanet edersen olacağı budur.
Sahi neden bunlar dededen toruna , torunun cocuguna kadar hepsinin adını şaban koyuyorlar?
Başka isim mi yok
İspanyol bazen güzel sallıyon ha.
2009 değil 2010.
https://i.hizliresim.com/h1211lf.jpg
Mike senin matematik de kötü bayağı.
Neden % 100 den hesaplıyorsun ? Dinçkökler % 100'üne mi sahip şirketin ?
% 37,36 sı değil mi ?
Dedim ya sen yaşlandın iyice . Torun bakma vaktin gelmiş senin ...
Şaban ne alaka ?
Buna mı takıldın Mike ?
Mike sen de nelere takılıyorsun be arkadaş. Ne var yani ben de oğluma rahmetli babamın adını koydum.
Oğlumun oğlu olursa adını ne koyar kendi bilir.
Takılma böyle şeylere.
Sen para kazanmana bak.
Bugün sattıklarını yerine kaçtan koyacaksın onu düşün.