Boþ boþ konuþma tabela ya bak... ÝT davranýþ biçimini çocuklarýna vasiyet etmiþ. Bekle sen ulaþacak hak ettiði yere umarým sýpalarýndan daha genç bir arkadaþsýndýr :)
Printable View
Haticeye deðil neticeye bakacaksýn ben bu günleri ön görerek aldým onun için þuanki fiyatlar umurumda deðil en büyük piþmanlýðým bu fiyatlardan alacak imkanýmýn olamamasý madem hisseni sattýn git aldýðýn hissenin formuna düþüncelerini orada paylaþ, kendi hissene yoðunlaþ bizi düþünme, bizim için kendini üzüp heba etme biz halimizden memnunuz. :yahoo:
''Yatýrým tavsiyesi deðildir.''
Bu baþlýðý þu anda 21 kiþi okumaktadýr. (7 üye ve 14 ziyaretçi)
Kurtuluþ48, AYDAN NAZLI, ayyýldýx, hasan polat, sulzer, Tentirdiyot, whiningman
büyük ortaklar ve onun yönlendirdikleri spek ve avanileri hep iþbaþýnda olmasýndan dolayý güçlü yatýrýmcýlar pek hisseye bulaþmýyor ve gelmek isyetenide kovuyorlar..
neyse 2019 da güzel þeyler olacak diye düþünüyorum o zamanda zaten büyük ortaklar kendileri hisseyi alýp götürecekler..
pazar kuruldu alýcýlar sýrada fakat adam tuturmuþ ayva çok güzel diyor..
fk =4.98
pddd =1.03
çok güzel bir rasyo piyasa dengelendiðinde bu fiyatlarda tutamazlar kanýmca
Bu lafý çok kullanýyorum ama
Tek sýkýntý elimizdeki mallar sanýrým.þimdilik :cool:
Bucim de bilanço bu kadar güzel olduðu halde fiyatýna yansýmamsý çok ilginç. Cuma günü %2 artan btcým bilanço açýkladý. Borç miktarý 1,617 milyon TL. Dönen varlýklarý 476 milyon TL. Bu borç yapýsý ve faiz oranlarý ile Allah yardýmcýlar olsun. BUCÝM de toplam borç 265 milyon TL dönen varlýklar 599 milyon TL. Piyasa deðeri bir birine yakýn olan iki þirketin bilanço yapýlarý böyle. Bsoke yatýrým sonrasý bozulan finansal yapý belkide bucimin yatýrým yapamamasý ný sansa olarak düþündürüyor. Yatýrým bugün bitmiþ olsaydý finansallarda borç yükü ve artan kapasite talep yetersizliði nedeniyle fiyatlarý baskýlayacak iki sebepten zarar verecekti
Hayýrlý gördüðümüz þer þer gördüðümüz hayýrlý olabiliyor. Ytd
Roda özkaynak yöntemi ile bilanço deðeri 51.500₺den 9 aylýk son bilanço da 46,286milyn ₺ ye düþmüþ. Yani kabaca 9 milyon dolar. Çemtaþ dan biz bunun 84 milyon dolar fiyattan almadýk mý. Duran varlýklar ýn bilanço da nasýl yok hükmünde gösterildiði apaçýk ortada. Çemtaþ ýn organize sanayi de ki arsasý 100 dönüþmeden fazla bilanço da bütün duran varlýklar 2 milyon TL deðil. Yani arsa deðeri dönüm baþýna750/1 milyon dolar olan yerde bilanço da yarým dönüm fiyatý yansýyor. 30 - 40 yýl önce alýnan duran varlýklar ý anladýk da bari yeni ekspertiz deðeri üzerinden roda limaný ný bilanço da görelim de gerçek deðer üzerinden bir fikir sahibi olalým. Ytd
Deðerli arkadaþlar, bilanço sonrasý güzel yorumlar yapýldý BUCIM hakkýnda. Özelikle þirketin performansýný öteden beri takip eden kimi arkadaþlarýn yorumlarýndan epeyce istifade ettik. Herkese emekleri için teþekkür ederim. Görüldüðü gibi, þirketin çarpanlarý gayet güzel. Ancak, bir hatýrlatmayla bu rasyolarýn hesap edilenden daha iyi algýlanabilmesi mümkün diye düþünüyorum. 3. çeyrekte CEMTS'a Roda için yapýlan 3. taksit ödemesi vardý. Hatýrlayalým, yaklaþýk 30 milyon TL. Bir an için böyle bir ödemenin yapýlmadýðýný, paranýn cepte kaldýðýný hayal edelim. Þimdi de performansý BUCIM için yeniden hesaplayalým. Nasýl? Rasyolar daha da güzelleþti deðil mi? Üstelik 12 aylýkta Roda için ödeme yok. Yýl sonu bilançosu þýk olacaða benziyor. Piyasalar düzeltmesini nasýl olsa yapar. Faizler geri gelmeye baþlarsa, borsaya pozitif yansýr diye umuyoruz. Herkese iyi pazarlar... YTD.
yaþlý kurda bak sen bu bilanço ile fiyatý hala buralarda tutmakta, bu fiyatlardan vermekte ýsrarlý. napalým o veriyorsa bizde yavaþ yavaþ alýrýz. o mu yoksa biz mi haklýyýz zaman gösterecek.
5,17 üzerine attýðýnda herþeyin rengi deðiþir diye tahmin ediyorum
Alla allaaa
Kaç tane konuya yazdým, ettim burada bir sorun var.
Burada kimseye alýnda demedim, satýn da.
Aksine birþey yazýyorsam olasý çýkýþý da iniþi de kendimce yazmaya çalýþtým. Eðer bu hissenin benim yüzümden düþtüðünü düþünüyorsan ki ben buraya yazdýðýmda sanýrým hissenin fiyatý 4.80 civarýydý yine zarar etmemiþsin demektir.
Hadi diyelim bana aldanýp aldýn (ki al demedim) ama sana þimdi birþey diyeyim madem neyin var neyin yok sat ve borsadan çýk. Sana yüm iyi niyetimle bunu yazýyorum ister dikkate alýrsýn ister devam edersin. Yoksa bu kafayla borsada daha çoook zarar edersin.
Merak etme ben tarman deðilim. Ayrýca bilip bilmeden bu tarz konuþmalar hoþ deðil
bana göre alým fýrsatý veriyor, sen istersen sat (bana göre sat kurtul madem böyle bir durumdasýn) ve düdüklendiðin zaman alýrsýn.
hisseyi uçuracak haber düþmesi lazým ****** diye gazete ekonomi sayfalarýnda o zaman buralarda durmaz..
merhaba abi bende onu anlatmaya çalýþýyorum ama ne yazsam kötü oluyorum. bu güzel bilanço ile buralardan satýyorsa satsýn bende fýrsat buldukça alýrým kendi bileceði iþ diyorum. madem tarman satýyor elbet alýcýsý çýkar. sanki hisseyi ben düþürüyormuþum gibi algýlanýyor. ben çok eski deðilim ama en az 2 senelik bir geçmiþim var bucim ile çoðu zaman güzel bilançolar açýkladý ama bu sene bir farklý hele hele son çeyrek. güzelliðinden bahsetmeye çalýþýyorum ki bu bilançoya kötü diyen çarpýlýr :)
benim temelim çok iyi deðildir seninki gibi. ama az biraz bilgi ile bile bu bilançonun kötü olmadýðýný anlayamýyorsak zaten borsaya bulaþmamamýz lazým diye düþünüyorum. burasý maalesef kurtlar sofrasý. bende isterdim adil bir borsamýz olsun ama maalesef durum bu.
Aynen Sn. sulzer vampir lige devam diyor ÝT hazretleri ancak bazilarida yok azar azar topluyormuþ aman ne güzel firsat veriyormuþ felan fistik ile devam ediyor. Bana deseki ben BES yerine burdayim ozaman anlarim ancak uzun yillar insani yipratiyor diyecegim sudur ki sürücü varda sarhoþ sürücü taklidi yapiyor.(levent kýrca parodisi muhabbeti var)
olsun vampirlige ve hisseyi ilgisizleþtirmeye devam etsinler hiç sorun yok ..?
nasýlsa her su birgün yolunu bulur istedikleri kadar set çeksinler suyun önünü kesip dursunlar..
eskiler ne demiþler:ateþ,su ve ruzgar ile oyun olmaz ...? sonunda i.tarmanda birþeyleri bekliyor bunlar gerçek oldugunda yüzüne bakmayan ky veya by hissesi 5 katýndan almak için kuyrukta bekliyor olabilir..
yine zýrdelice düþünceler sardý..Y.T.D
Bursa Çimento hisselerini Tarman aldý
Duraner Turizm, Bursa Çimento hisselerini Ýsmail Tarman'a sattý
07 Mayýs 2013
**
Duraner Turizm, þirketi satma nedeni ile elinde bulunan 13.6 milyon adet Bursa Çimento hissesini, Bursa Çimento'nun ortaðý*Ýsmail Tarman'a sattý. Böylece Tarman'ýn Bursa Çimento'daki payý yüzde 39.82'ye yükselmiþ oldu.
Konuyla ilgili KAP'a yapýlan açýklamada þöyle denildi:
Duraner Turizm'den gelen satýþ açýklamasý:
07.05.2013 tarihinde sahibi olduðumuz Duraner Turizm Ýnþaat Pazarlama Sanayi ve Ticaret A.Þ. þirketini satmamýz sebebi ile þirketimizin sahip olduðu 13.649.790 adet Bursa Çimento Fabrikalarý A.Þ. hisse senetlerini de satmýþ olduðumuzu, iþlem sonrasý pay oranýmýzýn sýfýra düþtüðünü bilgilerinize sunarýz
Ýsmail Tarman'dan gelen alýþ açýklamasý:
07.05.2013 tarihi itibarý ile Duraner Turizm Ýnþaat Pazarlama ve Ticaret A.Þ. þirketi paylarýnýn tümünü tüm aktif pasifi ile birlikte devraldým. Adý geçen þirketin aktifinde 13.649.790, 75 adet bursa Çimento Fabrikalarý A.Þ. hisse senedine de dolaylý olarak sahip olmuþ bulunmaktayým. Bilindiði üzere daha önce 28.486.378 adet Bursa Çimento Fabrikalarý A.Þ. payýna sahip iken, devralma ile birlikte toplam 42.136.168,75 adet paya doðrudan ve dolaylý olarak sahip bulunmaktayým. Bu devir ile birlikte doðrudan veya dolaylý olarak sahibi bulunduðum Bursa Çimento Fabrikalarý A.Þ. paylarý toplam sermayenin %39.82’sine çýktýðýný kamuoyuna bildiririm..
Dolar Kuru 07/05/2013
4230 $$$
Dolar Kuru þu anda 13/11/2018 5500 $$$
Ödenen para 50 milyon $$$ hisse baþýna 3.66 $$$ gelmektedir..derin dondurucuda beklemedeyiz...[emoji4]
2013 yýlýnda bucim 31 milyon çemtaþ 13 milyon TL kar ettiði zamandý. ÞÝMDÝ bucim 3 çemtaþ 10 kat daha fazla karlýlýðý yakaladý. BUCÝM 5 yýllýk temettü çýkkýldýktan sonra bile 4,62 fiyatýna iþlem görüyor du. TL deki enflasyon kadar deðerlense en az 10 ₺ olurdu.
http://www.tcmb.gov.tr/kurlar/kurlar_tr.html
dolar kuru fiatý 4.230 degil yanlýþ bakmýsýnýz veya tarihi yanlýþ girmiþ olabilirsiniz..?
07.05.2013 tarihinde 1 $ 1.80 tl serbest piyasada ise 1.90 ve 2.00 tl arasýnda..?
13.6 milyon hisseyi 50 milyon $ alan Ý.T çok büyük zararda ..:bravo:
bucým tamamý þuan 92 milyon $ ..:kahkah:
ortalama %14 diyelim fazlaca ve hisse baþý verdigi fiat 3.67 $
3.67 X 5.50 =201.850.000 TL
peki piyasa degeri ne bucým,in:504 milyon tl
duraner iyi kazýk atmýþ kayserili cimentocuya Ý.T fakat bunun acýsýný her halde enaz 5 katý ile çýkarýr benim bildigim büyük ortak..
ky inim inim inim inletiyor ...? fakat çok seviyorlar tarmanýnda ky sevindirecegi zamaný bekliyorlar toplasan iki elin parmaklarýný geçmez ...bunlarda çok sabýrlý olanlarý günlük girip çýkanlar zaten bizi ilgilendirmiyor..
Güya elindeki hisseleri satýp SNGYO almýþtýn ama bakýyorum halen yazmadan duramýyorsun, eðer gözün kaldýysa zararýn neresinden dönersen kardýr, geri dön hisselerini yerine koy arkana yaslan gönül rahatlýðýyla Ýsmail TARMAN' dan gelecek haberi bekle mevcut fiyatlarý kafana takma eninde sonunda hak ettiði fiyata gelecek 2 yýldýr sabýrla bekliyorum :one: Bu arada 6,81-6,52-6,02-5,94-5,45 ve 5,35 maliyetlerden aldým bu fiyatlarda satacak kadar aptal biri deðilim. Bizler patronla ayný gemideyiz o geminin kaptaný ve ayný zamanda sahibi, bizleri yolcu olarak gemiye aldý nasýl olsa yol uzun bir þekilde bizlerin her hangi bir limanda ineceðimizi veya okyanusun dev dalgalarýna yenik düþüp, gemiden düþeceðimizi düþündü ama evdeki hesap çarþýya uymadý gemi limana yanaþana kadar dev dalgalarla boðuþmaya devam :yahoo:
''Yatýrým tavsiyesi deðildir.''
çimento firmalarý genellikle usd olarak alýnýp satýlýyor. Bucim 2005 yýlýndan bu yana en yüksek 4.61 endüþük 0.70 usd olmak üzere iþlem görmüþ. Aðýrlýklý ortalama 2.5 usd cývarýnda.þu an en iyi bilanço dönemine raðmen en dip fiyatlardan iþlem görüyor. Bu anomali bir þekilde nihayete erecek.
Ytd
10 tl bu hissenin matematiði o da olucak Allah ýn izniyle ama çilenin karþýlýðýmý hayýr... Bu hissenin tek sorunu ana ortaklýk karýnýn adil alýnmamasý ben öyle düþünüyorum nacizane
Lenovo P1a42 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hastalýk konusunda seninle hem fikirim bu hastalýktan kurtulmanýn tek yolu elinde bucim hissesini bulundurmak ve onunla birlikte yaþamaya alýþmaktýr. Daha önce yazmýþtým benim arkadaþým 10 yýl önce 6 tl civarýnda aldý 2016 yýlýnda satacak þekilde bir hedef koydu bu arada her yýl yaklaþýk olarak (1000-2000) lot arasý alacak þekilde tüketici kredisi çekip 12 taksit halinde krediyi ödedi, bu þekilde 2016 yýlýna kadar alýmlara devam etti. bende yýllarca devamlý (1500-3000) lot arasý alým satým yapardým. bazen sattýktan sonra piþman olurdum ertesi gün, hemen almaya çalýþýrdým , birkaç gün sonra tekrar sýkýlýr satardým bu yýllarca böyle devam etti en son 2 yýl önce 6,70 tl bir miktar aldým 7,05 tl civarý sattým galiba 2 gün sonra büyük bir heyecanla 6,81 tl geri aldým ayný akþam Çemtaþ elinde bulunan bucim hissesini satacaðý haberi geldi ve ertesi gün - 4 veya 5 kapattý iþte o gün bu amansýz hastalýða yakalandým çünkü satýþtan gelecek paranýn % 58 zaten bucimim kasasýna girecek düþüþ anlamsýz dedim ve daha önceki yazýlarýmda yazmýþ olduðum þekilde alýmlara devam ettim.:p
'Yatýrým tavsiyesi deðildir.''
it 2013 yýlýnda ekgyo ve thy de atakule gyo nun nakti ile yüklü alýmlar yaptý .havayollarýný 5 ekgyo yu 3.80 cývarýnda sattý.hemen hemen 1-1 kazandý.2016 yýlýnda bu kez 3.50 den ekgyo ve 2tl cývarýndan ýsgyo aldý .bu kez zataallerine 1-1 kaçtý.
çok da iyi oldu.çemtaþ yatýrýmcýlarý adamý nerede ise borsacýlar kýralý ilan edecekler.adam bu iþi çok iyi biliyordu da hadi bucim almadýn.neden çemtaþý almadýn.ozamanlar 2.15 cývarýnda idi.kendi hissene güvenemedinmi yoksa baþka tezgahlar peþinde mi idin.
Alma mazlumun ahýný çýkar aheste
ytd
geçmiþ yýl karý =265.230milyon tl
9 aylýk kar = 84.350 milyon tl kasada bekleyen 350 milyon tl
Bu parayý bedelsiz yapda ortalýk þenlensin
ytd
Bence adamý fazla abartýyorsunuz neye elini attýysa külliyen zarar fi tarihinde 2 baþarýlý satýþ yapýp voliyi vurmuþ sonra da temettüleri toplamýþ. Borsadaki fiyatlarla da bence artýk ilgilenmiyor ne olursa olsun modunda. Agyo da da durum rezalet yýllar geçmiþ dolar bazlý çöp durumda hisse
GT-I9500 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ýþte TAKVÝM
1- yeni bir ÇED raporu yapýlýr. 1 yýl sürer.
2- her türlü itirazlar davalar çözülür. 2 yýl sürer.
3- inþaat baþlar.biter. 2 yýl sürer
4- yeni üretim baþlar.bugünden ileriye 5. yýlda ancak.
2018 + 5 = 2023 yýlý....
iþte o zaman 5 $ hisse fiyatý görülebilebilirlik alanýnda olabilebiliriz.. diye düþünüyorum.... bea...!
Ha ha aynen öyle.Hala aktif bir fiil ekranýn baþýnda hatta kredi bile kullanýyor.Sen haksýz yere elde ettiði edinimlere bak.Bir de imkanýný bulabilse ............. patlatsa daha ne olsun.Nokta nokta çünkü burada dile getirmek istemiyorum.Yatýrým açýklandýðý gün hisse 5,80 lerde idi bence derdi zaten yatýrým deðildi.Eeee yatýrým iptal oldu kasadaki nakitte hala orada hissenin mali yapýsý da daha güçlendi bugün kaç 4,8.Açýklanan yatýrým kararý sadece hissenin üzerinde baský oluþturmak için yalandan yere alýnmýþ bir karardýr.Bir diðer konu bu saatten sonra izni alacak yatýrýmý tamamlayacak bakýn þöyle bir bazý geliþmelere atý alan zaten üsküdarý geçti çoktan.Ha bunlarý olumsuz mana içinde yazmýyorum.Zaten 4,8 hisse fiyatý saçmalýk ötesi.Pozisyonlarýmda burada çerez niteliðinde.Sonra birileri gelir baþka taraflara çeker.Þimdiden açýklayayým da ne olur ne olmaz.
Satýlýk fonlar üzerinden olmadý yurtdýþý kaynaklý maalesef her türlü manipülasyonun imkaný olan piyasamýz böyleleri için çiftlik.Bunlar görünen operasyonlarý ya görünmeyen 3. 4. tekil kiþiler üzerinden yaptýðý operasyonlar.Mesela ÝSGYO da iþ tutan bu arkadaþ sizce Ýþ grubundan ilgilendiði herhangi bir þirketle ilgili her türlü içeriden bilgiyi almaz mý?Ona göre bir aksiyon planý yapýp-uygulamaz mý?Hatta gerekirse kim böyle bir müþterinin bazý isteklerine hayýr diyebilir.Mesela ilgilenilen hissenin iþ grubu ile kredi idi deðerleme idi herhangi bir durumu olsa buna gerektiðinde müdahale edilmez mi?Zaten o grupta bir baþka çiftlik.
Karþýnýzda oyunu kurallarýna göre oynayan birinin olduðunu düþünüyorsanýz bu kötü sonuçlarý olabilecek çok büyük bir hata olur.Karþýnýzdakinden her türlü dümeni beklemek size tavsiyem ilk dikkate alacaðýnýz þey olsun.
Borsada KY düdüklemeye çalýþmak ve o düzeydeki küçük hesap ve pintilikle baþarý gelmiyor. Baþarýlý patronlar varlýk satýp dolara dönüp yurtdýþýna açýldý bu hala kule yapçam liman alcam diye uðraþýyo yýllardýr. Þimdi liman dolar bazlý taksitlerle ödeme planlanmýþ bu iþlemden karlý olan Cemts deðil mi? Liman ýn bilançosuna bakýn karlýlýk filan ortada.
GT-I9500 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.