Boyner ailesinden birilerinin sanırım...
Printable View
Sonunda çağrı bitti. Şimdi ne olacak
Çağrıda verilen lot miktarı ölçülmüş biçilmiş hesaplanmış ve belirli bir plan dagilinde verilmiş.
Borsa fiyatı 4.80 civari iken bile 4.03 çağrı fiyatına 60.000 lot verenlerin bir hesabı vardır diye düşünüyorum.
Bekleyelim görelim bakalım neler olacak.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
************** Ortağımız*Mayhoola For Investments LLC tarafından kamuya duyurulmak üzere Şirketimize*iletilen açıklama aşağıda yer almaktadır: Boyner Perakende ve Tekstil Yatırımları A.Ş.'nin ("Boyner Perakende") sermayesinin*%11,27'sini temsil eden toplam 29.043.709 TL nominal değerli payların 15 Kasım*2018 tarihinde Mayhoola for Investments LLC ("Mayhoola") tarafından devralınması sonrasında, (i)**********Mayhoola'nın*Boyner Perakende'deki pay sahipliği ve oy hakkı oranı %42,68'den %53,95'e*yükselmiş, Boyner Perakende'nin yönetim kontrolü Mayhoola'ya geçmiş ve (ii)********Mayhoola*tarafından Pay Alım Teklifi Tebliği (II-26.1) hükümlerine uygun olarak 10 Ocak*2019 tarihleri ve 23 Ocak 2019 tarihleri arasında 10 iş günü süreyle pay alım*teklifi gerçekleştirilmiş olup zorunlu pay alım*teklifi süreci sonunda, teklife karşılık veren toplam 8 adet pay sahibi*olmuştur. Mayhoola tarafından toplam 3.833.718,48 TL tutarında 951.294,909 adet*1 TL nominal değerli pay satın alınmıştır. Mayhoola'nın Boyner*Perakende sermayesinde sahip olduğu paylar, pay alım teklifi ve sonrasında ekteki*şekildedir. Zorunlu pay alım*teklifi sürecinin tamamlanması sonucunda Boyner Perakende'nin ortaklık yapısı ekte*verilmektedir. 9 Ocak 2019*tarihinde İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından Kamuyu Aydınlatma*Platformu aracılığı ile kamuya açıklanan 8 Ocak 2019 tarihli "Boyner Perakende ve Tekstil Yatırımları A.Ş.*Paylarının Zorunlu Pay Alım Teklifi Yoluyla Mayhoola For Investments LLC*Tarafından Devralınmasına İlişkin Pay Alım Teklifi Bilgi Formu"nun (3)*numaralı maddesinde "Boyner Holding ve Mayhoola'nın, Boyner Perakende'nin oy*haklarının toplam %96.75'ine sahip olduğu belirtilmişti. İşbu özel durum*açıklaması tarihi itibariyle, Mayhoola'nın pay alım teklifi süreci boyunca*satın aldığı paylar ile birlikte, Boyner Holding ve Mayhoola'nın, Boyner*Perakende'nin oy haklarında sahip olduğu oran %96,89'a yükselmiştir.*
Muthis .. %96,89 beraber hareket ediyor ama kapali ve ailede olan %1.11 ne hikmetse farkli hareket ediyor ki sozlu olarak bile beraber demesi yeterli ..
Iki defa bedelliye izin veren spk artik buna izin vermeyecektir..
Sadece birdaha ky ile basi derde girmesin diye bile kottan cikmasi lazim.
Ben 1 hafta icinde bekliyorum, anca toplayip cikarlar..
YTD
Bu 1.1 ben ortak hareket etmiyorum derse ne olur ayrıca bu 1.1 bu açıklamayı yapmak zorunda mı belli bir süresi var mı ayrıca 1.1 sizi seviyorum
Malesef benim araştırdığım kadarıyla spk nın bu konuda bir duzenlemesi yok.
Yani 1.1 i elinde bulunduran aile fertlerinin birlikte hareket ediyoruz veya etmiyoruz şeklinde bir aciklama yapma zorunlulukları yok.
Ama çağrıdan önce ısrarla mal toplayan ve cagrida ince hesaplar yaparak mal verenlerin bir hesabı vardı muhakkak. Bu hesabın tutup tutmadığını zaman gösterecek.
O zaman yarın da açıklayabilirler 1 sene sonra da bu hoş bişey değil pazartesi spk yazalım bakalım
Evet en mantıklısı elinde hisse olanların spk ya yazması. Bu iş tam spk'lık oldu artık.
Bu konularda bizden çok daha deneyimli ve bilgili arkadaşlarımız mevcut ama nedense kenara çekilip yazmayı bıraktılar. Belki satıp çıktılar belki bıkıp yoruldular...Saygı duyuyoruz...Herneyse bekleyip görmekten başka yapılacak birşey yok şimdilik...
Pay Alım Tebliğine göre;
Birlikte hareket eden kişiler, Hedef ortaklığın yönetim kontrolünü ele geçirmek amacıyla teklifte bulunanla ya da bir teklifin başarılı bir şekilde sonuçlandırılmasını engellemek amacıyla hedef ortaklıkla açık ya da zımni, sözlü ya da yazılı bir anlaşmaya dayanarak işbirliği yapan gerçek ya da tüzel kişileri ifade etmektedir. Dolayısıyla birlikte hareket için yazılı bir anlaşma zorunlu olmayıp, zımni ve sözlü bir anlaşma da birlikte hareket için yeterli sayılabilecektir.
Gelinen noktada izhanamede Boyner Holding A.Ş. ile Mayhoola arasında yazılı bir anlaşmaya dayanarak birlikte hareket eden kişi olarak değerlendirildiklerini ve yazılı bir anlaşma olmadığı için Boyner aile fertlerinin Boyner Holding A.Ş. ve Mayhoola ile birlikte hareket eden kişiler olarak değerlendirilmedikleri belirtilmektedir.
BOYP paylarındaki küçük yatırımcının çok yakın sürede ard arda iki tane bedelli sermaye artırımına katıldığı görülmekte olup buna rağmen, küçük yatırımcıların Ortaklıktan Çıkarma ve Satma Hakları Tebliği (II-27.2) uyarınca elde edecekleri satma hakkının kullanılmasının hakim ortaklar tarafından önüne geçilmeye çalışıldığı anlaşılıyor.
İş SPK ya ve/veya Hukuk a taşınırsa Konuyu KY lehine karar çıkması muhtemel gibi duruyor. Aileden oluşan Holding'e ragmen, ailenin sadece Kottan çıkma tebliğinden kaçmak için ayrı hareket ediyoruz demeleri pek mümkün gözükmüyor. Zaten Holdingde aile..
Bu iş uzarsa sorumlulukları da ciddi artacaktır. SPK dan görüş aldılar mı bilmiyorum ama SPK ya ragmen hukuk bacağından da farklı sonuç çıkabilir.
YTD değildir. Sadece genel bilgi amacli yazıyorum.
Sadece spk degil. Mutlaka yatirimci iliskilerinide bilgilendirmek lazim. Hukuk gorusu mutlaka almalilar.
Izhanamede yazdik diye rahatlar ama hukuken gecerliligi sorgulanir.
Spk gorus vermis olsa bile mahkeme onunde tersi cikabilir.
[QUOTE=balıkadam;3092965]Evet en mantıklısı elinde hisse olanların spk ya yazması. Bu iş tam spk'lık oldu artık.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.[/QUOTE
Borsanın kanatlanıp uçtuğu dönemde, kuytu köşelere saklanan hissemiz iç açıcı bir seyir izliyor.
Yukarda yazdiklarim bununla alakali.
Izhanamede Aile ile Holding birbirinden bagimsiz hareket ediyor dedikleri icin hakim hisse nin 98 nin altinda gibi davraniyorlar. Aslinda teblig den kacmak icin kendilerince izledikleri bir yol. Bu yuzden de aciklama gelmiyor.
Normal sartlarda dediginiz gibi aciklama ve 1 ay surede degerleme raporu ve cagri baslamasi lazim.
Holding de Aile fertlerinden olusuyor zaten. Sanki farkli kisilermis gibi gostermeye calisiyorlar.
Benim en cok kizdigim kisimsa. Para disardan bulunup iki bedelli yapildi. Ayni sartlarda olmayan KY buna girmeye calisti. Giren de giremeyen de para kaybetti. Uzerine buyuk bir baligin lotlarina Istanbul portfoy uzerinden el konuldu.
Hala 3 kurusun pesinde kendi yatirimcisinin alehine oyun oynuyorlar
Hukuk ve spk ya yansirsa cezaya kadar yolu var bence. 3 hukuk firmasindan ayri ayri gorus aldim.
Adamlar belki borsada kalmak istiyor. O sebeple böyle davranıyor olabilirler.
Mümkün tabi ancak bu borçluluk ve eksi özsermaye ile yapılacak en akılcı iş kottan çıkıp beymeni halka arz etmek ve nakit yaratmak...Bedelli yeni yapıldı kısa vadede zor gibi kaldı ki olsa bile para kendi ceplerinden çıkacağı için akılcı olmaz...Bekleyip görelim bakalım ne planları var...
Oncelikle yorumlarinizi begenerek okuyorum. Elinize saglik.
Soylediklerinize ek olarak;
Boyp tarafindan dusunursek bu isten tek kazanci 5 yillik ort her gun dusuyor olmasi. Cok kabaca ayda 0.02 . Birde tabi para cepte kaliyor.
Cok sig bir dusunce ama gercek..
Bununla beraber tasidiklari hukuksal risk cok daha buyuk;
-ne kadar kabul etmeselerde suan zaten halihazirda teblige bagli zorunlu cagri yapmak zorunda olabilirler. Bu durumda cagri bir onceki cagrinin bittigi gundeki 5 yillik ort fiyattan yapilir. Buna mutlaka itiraz edilir
-ilerde 1 aylik ort devreye girme riskleri var.
Mayhoola nin usd bazinda zaten satin aldigi yerde 5 yillik fiyat. Bunlarla ugrascagina kottan cikar ve rahat hareket ederler kanisindayim. Kotta olmalarinin su asamada kendilerine yarardan cok zarari var..
2019 Ocak yabancı işlemleri :
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...ef06be4981.jpg
Neden düştü bugün fikri olan var mı
Düştükçe alıyorum,aldıkça da düşüyor😂
Kümese yakın yerde tavuk bipilmez . Horoz atasözü
sistemli bir şekilde çöküşe devam...:(
çık ziktir git artık...millette kurtulsun senden.:seyt:
YTD...
Hisse Sherlock Holmes gölge oyunlarına döndü
Herkes kottan çıkmasını beklerken feyk yedi, sonuç bu. 4,03 çağrı fiyatıydı. Bir ihtimal buralara değebilir.
Temerrüte bu hisse de ne diye düşersin
Bugün izlediğim ve anladığım kadarıyla ağalar mal istiyor..Burganın yazdığı 20 bini y kredi aldı.Sonra bir alt kademeye bu kez 10 bin satş girdi.Tiksinç hareketler bunlar...Amaçları ne ise artık bilemiyorum ama ben çok uzun bir süre buralardayım ellerini gördüm rest.!!!
Takas var mı , bu yapı kredi ne yapmaya çalışıyor
Hadi bakalım gençler
Yeni hafta yeni heyecan
Anketimiz de çok ilginç sonuçlar var
Bakmadan ve oy kullanmadan geçmeyin...
Hem oy verme bir vatandaşlık görevidir.....
http://www.hisse.net/topluluk/showth...96#post3173296
saygılar/başarılar
O kadar güçsüz ki yukarı bir kademe bile kıramıyor rezillik
Saydım 19 gündür bi üstten kapatamamış istisnasız çakmış
Al sana rest
Boyner sevgililer gününde fırsatlar sunuyor haberleri demek ki gerçekten de fırsatlar sunmuş
****** hasan, tahta üzerinde karakterin hiçbir zaman değişmedi ki...
puşt, puşt hareketler...yıllardır aynı kansızlık...
ziktir git oğlum...sadece BİST ten değil...ülkeden bile git...
uleyn, ne utanmazlıktır arkadaş yaaa...
günlerdir gömüyorlar, SPK görmüyor...
ama bir tavan çekse 50 kere tahtayı kapatırlar...
ytd...
O ne biçim takas la