EGGUB sermayesi ile DOCO sermayesi karşılaştırılmış ancak Ege’nin sermayesi 10 mio TL, DOCO’nun 9,7 mio Euro .. yaklaşık 9 katı [emoji3526]
Printable View
EGGUB sermayesi ile DOCO sermayesi karşılaştırılmış ancak Ege’nin sermayesi 10 mio TL, DOCO’nun 9,7 mio Euro .. yaklaşık 9 katı [emoji3526]
Sermayenin öyle olduğunu sanmıyorum. 2010 kasımda ana sermayenin 3.9 milyon euro olan kısmı türkiyede halka arz edildi. Kur 2 tl
15 ocak tarihinde olağanüstü genel kurul toplantısı var.
gündem
1. dönüştürülebilir tahvil ihracı için yetki
2. tahvil ihracı nedeniyle koşullu sermaye artırımı kararı alınmasıEk 26576
sayın arkadaşlar: doco türkiye yatırımcı masası ( özge Hanım) ile yaptığım görüsmede sanırım 10 gün olmuştur. 15 ocak tarihinde yapılacak olan olağan üstü gn kurul toplantısındaki gündem maddelerinde bedelsiz; bedelli sermaye artışı olmadığı sadece hisseye dönüşe bilen fiyat garantili tahvil ihracı için yetki isteneceğini bununla şirkete mevcut ortaklardan farklı yeni ortakların geleceğini anlattı.
bizi ilgilendiren kısım şu garanti edilen sürede belirlenen hisse fiyatı ne ? eğer hisse fiyatı atıyorum 1 yıl sonunda 150 euro yada karsılığında dolar olursa bunun mevcut fiyat üzerinde ne kadar etkisi olur. yani ihrac edilecek tahvilin süresi ve ve o süre sonunda belirlenen hisse bedeli ne olur. acaba tahvil ihrac ederken şirketin kendisi benim hisse fiyatım şuanda piyasada 62 euro ama ben bunu kabul etmiyorum 90 euro olarak alıyorum ve 1 yıl sonunda da 130 euro olucak derse hisse o zaman hızlı hareket edecektir. nereye kadar 90 euroya kadar hızlı hareket eder. ondan sonrası blancolara ve temettülere kalır. ayrıca şirketin 9 aylık blanço gönderme tarıhi 18 şubat 2021 bilgilerinize.
Genel Kurul Bildirimi KAP haberi GÜNDEM başlıklı 2. Madde de:
Alacaklılara finansal araçlar (pay senetleri ile değiştirilebilir tahviller) ("Şartlı Sermaye 2021") ihracı için, 10. Olağan Genel Kurulun 8. gündem maddesinde alınan karar uyarınca ve 15. Olağan Genel Kurulun 8. gündem maddesi uyarınca "2008/2013 Şartlı Sermaye"nin iptal edilmesi suretiyle ortaklığın sermayesinin Avusturya Anonim Şirketler Kanunu'nun 159. maddesi 2. fıkrası 1. satırı uyarınca şartlı olarak artırılması hakkında karar alınması ve esas sözleşmenin 5. maddesi 4. fıkrasında bununla ilgili değişikliğin yapılması hakkında karar alınması.
Ortaklığın sermayenin şartlı artırılmasından bahsediyor.
Ytd.
Yönetim kurulu, 100 milyon euro tahvil ihracı ve tahvilin garantisi için nominal değeri olmayan ama paya dönüştürülebilen 1.350.000 yeni pay tahsisini gündeme teklif olarak getirecekmiş. Doğru anladıysam
İlgilisine
https://www.doco.com/extraordinary-g...eholders-2021/
kırmızıdan gelen direnç 646..
maviden gelen direnç 690...
649 ise 2020 zirve değeri olarak önemli dirençtir.
kırmızı üstünde maviye dokunmak isteyebilir.altında ise kısa vadeli destek çalışması izleyebiliriz.
https://tvc-invdn-com.akamaized.net/...adcbc29bae.png
viyana fiyatı 68,2 euro=618 tl
10 tl aşağıdan fiyatlıyor burası.
viyana doco haftalık...
burada euronun değer kaybı sonucu fiyatlar zirveden yüzde 8 aşağı işlem görüyor.viyanada ise zirve seviyelerini koruyor.
anlık 68,25 euro fiyat var viyanada.
69,40 seviyesinde yatay direnç görünüyor.2016 senesinden gelen düşen trendin direnç değeri de 78 euro'dur.
https://tvc-invdn-com.akamaized.net/...7263969ce0.png
viyana :69,35 euro=627 anlık fiyat...
bist doco :612,5...
15 tl makas attılar.ilginç...
doco viyana...
kutu içleri çok benzer,hatta aynı diyebilirim.
kutu sonrası da benzeyecek mi ,izleyelim bakalım.
bir yada iki gün içinde bir tepki gelebilir.
https://tvc-invdn-com.akamaized.net/...7629407ec1.png
Alcar ın jantsa nın 400 lerin üzerinde olduğu pazarda Doco nun bu fiyatlarda olması bana inandırıcı gelmiyor. Ytd
SM-J810F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Genel kurul toplantısında gündem dışı iyi bir karar çıkarmı
SM-J810F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İyi marj yapıyorlar bu aralar.660'tan 585'lere,585'ten 640'lara,yine 590 seviyelerine.kurul haftası hareketli geçecek , belli etti.
Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Buralardan yukarı dönüş olsun. YTD.
https://www.doco.com/extraordinary-g...-webcast-2021/
GENEL KURUL CANLI YAYIN
Şirketimizin, 15.01.2021 tarihinde, "Mahlerstraße 9, 1010 Viyana" adresinde, hissedarların fiziki mevcudiyeti olmaksızın sanal ortamda saat 12.00'de (VIE) gerçekleştirilen Olağanüstü Genel Kurulu Toplantısı Oylama Sonuçları aşağıda yer almaktadır;
15 Ocak 2021 Tarihli DO & CO Aktiengesellschaft Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı Oylama Sonuçları
Gündem maddesi 1:
Yönetim Kurulu'nun, Avusturya Anonim Şirketler Kanunu'nun 174. maddesi uyarınca, ortaklığa ait hisse senetleri üzerinde satın alma ve/veya takas hakkının bağlı bulunduğu pay senetleri ile değiştirilebilir tahviller çıkarmakla yetkili kılınması ile birlikte, hissedarların işbu değiştirilebilir tahvilleri satın alma haklarından hariç kılınmaları hakkında karar alınması.
Mevcudiyet: 174 hissedar, 5.462.606 oy
Geçerli oy hisse sayisi: 5.462.451
Geçerli oy sayisinin kayitlilara orani: 56,06 %
Toplam geçerli oy sayisi: 5.462.451
Evet oylari: 4.945.912
Hayir oylari: 516.539
Çekimser: 155
Gündem maddesi 2:
Alacaklılara finansal araçlar (pay senetleri ile değiştirilebilir tahviller) ("Şartlı Sermaye 2021") ihracı için, 10. Olağan Genel Kurulun 8. gündem maddesinde alınan karar uyarınca ve 15. Olağan Genel Kurulun 8. gündem maddesi uyarınca "2008/2013 Şartlı Sermaye"nin iptal edilmesi suretiyle ortaklığın sermayesinin Avusturya Anonim Şirketler Kanunu'nun 159. maddesi 2. fıkrası 1. satırı uyarınca şartlı olarak artırılması hakkında karar alınması ve esas sözleşmenin 5. maddesi 4. fıkrasında bununla ilgili değişikliğin yapılması hakkında karar alınması.
Mevcudiyet: 174 hissedar, 5.462.606 oy
Geçerli oy hisse sayisi: 5.462.451
Geçerli oy sayisinin kayitlilara orani: 56,06 %
Toplam geçerli oy sayisi: 5.462.451
Evet oylari: 4.945.912
Hayir oylari: 516.539
Çekimser: 155
Ayrıca; Hazirun Cetveli ek'te pdf dosyası olarak yer almaktadır.
ne karar almış ağalar?
kararlara karşı çıkanlar acaba neden karşı çıkmıştır?
böyle şeylere benim kafa basmıyo :)
Sezgin abi :)
https://i.hizliresim.com/kBds1b.jpg
geri çekilmelere dikkat
Babacan çok değil ama biraz küçük yatırımcı ilgisi var. Bu hafta onu dağıtmak için uğraştı. Senet verecek ipotek gibi para alacak. Uçuşlar aşı sonrası açılır sanırım Mart Nisan ama bu tarihler senet satmak için daha iyi olur. Sektör hareketi önemli. Borsa sos veriyor bu net. Ama birden paldır küldür düşmez. THY ters hareket ediyor kritik yerde ve THY devam ederse doco da takılır. Diğer bir hayal ise doco senet teminatı yada tahsisi yaparak kredi alıyorsa senet fiyat gücü şirket için önemli görülüyor yani düşük rakamda tutmak malum para kaynağını negatif etkiler düşüncesi ile güçlendirmeli . 575 sınır 4 saatden fazla 570 altında kalmamalı. Tekrar 603 üzerine giderse güvene kavuşur . 623 rakamına kadar bir trend hareketi makul görünüyoru ama 574,999 dahi 4 saatlik bekleme için uygun yer değil.
Kazanç kısmı,karar alma kısmı sende olduğu icin sana ait dostum.ben doco ve yan hissederde hâlâ devam ediyorum.maalt 95 TL'den beri portföyde.teknik olarak bir hedef belirledim aslında.biraz da tahtacısina bağlı,olur yada olmaz. :).Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
BIST saatlik RSI dip ve dönüyor gibi.bunu yakın zamanda 2 kez daha yaptılar.ilkinde 1280-1400 hareketi geldi.digerinde ise 1360-1560 hareketi geldi.benzer bir alım gelirse bu seviyeden yüzde 10 yukarı gider.1100-1560 trendinde düzeltme hareketleri hep 100 saatlikler ve 200 saatlikler arasında RSI dip yapınca gelmiş.benzer bir durum var yine.200 saatlikler üzerinde kaldığı sürece endeks devam eder bence.Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
trend harici teknik falan hikayeden şeylerdir , bakılacak olan ne teknik ne de temel , aşı olayı işe yarıyor mu yaramıyor mu ,işe yarıyorsa insanların gezme ,tozma ,eğlenme isteği neredeyse temel ihtiyaç durumuna geldi hisse gider diye düşünüyorum , aşı olanlar virüse yakalandıklarında hastaneye yatıyor veya ölüyorsa işte o zaman kötü senaryo devreye girer
bir tutam alındı takip edilecek şey avrupadaki aşının etkileri gerisi şimdilik hikayedir benim için
yatırım tavsiyesi değil görüşüm kendimi bağlar
Pandemi de yerdeki Demir çok düştü. Yani fiyat olarak. Sonra yaz aylarında ertelenen üretim başladı ama Demir yok. Bahar aylarında fabrikalar üretmemiş yatmış. 450 dolardan Kasım ayında Demir 900 dolara geldi ve tabi Ereğli’de 8 liradan 15 oldu. Hala Demir fiyatları yüksek. Aşı tutarsa ilk tepki seyahate gelecektir. Ama zaman lazım. Belki 1 ay belki 3 ay. Mart ayının yarısı kış yarısı yaz derler. Gözümüz 15 martta.
Bir kahvesini içeriz DOCO'nun ama kahve daha yolda; gelecek, bisecek sonra ikram. sonrasında 40 yıllık bir hatır bırakır zannımca :)
525 haftalık bazda kırmış olduğu mavi trendin destek değeri.1 adet 10 haftalık ortalama 559 seviyesinde ,2 adet 10 haftalık ortalama da (525-533) mavi trendin hemen üstünde.buralara kadar belki iner fiyatlar ama buraların aşağı geçilmesini şahsen beklemiyorum.
https://tvc-invdn-com.akamaized.net/...b330b34a0e.png
Bu gün ,Avusturya karantinasının 8 şubata kadar uzatılmasını da fiyatladı .Fiyatlayacak daha kötü bir senaryo aşının bir işe yaramaması olur ,onun haricinde fiyatlanmadık olumsuz pek bir şey kalmadı gibi
Bir kağıdın takası hep mi böyle karışıktır arkadaş ? :oleyo: Geçen senelerde de hep böyleydi...
Nerede şimdi o 149.832 lot ? :whistling:
https://i.hizliresim.com/zgYlzW.png
trend desteğinde.hemen altında 50 günlük ağırlıklı ortalama var.
https://tvc-invdn-com.akamaized.net/...a42f0237ae.png
Hsbc, doco için hedef fiyatını 350,0 tl'den 600 tl'ye yükseltti, tavsiyesini 'tut 'olarak sürdürdü...
HSBC, bazı aracı kurumlar gibi hedef verip satışa geçmemiş bu gün 262 lot almış ama 1197 lira zarar etmiş
Hoş geldin ortak:)
Hissenin yarınki durumu aşağı yukarı kestirilebiliyor ,muhtemelen saat 11 e kadar yatay gider avusturya borsası açılmasıyla şekil alır ,ama orada da endeksleri yeşil olmasına rağmen avusturya karantinası açıklandığından beri düşüş trendinde ,belki düşüş yarın son bulabilir diye temennide bulunalım