Vakıfbank dolara 4.90 dedi 60k için. Oranlar bu kadar düştü mü gerçekten?
Printable View
Vakıfbank dolara 4.90 dedi 60k için. Oranlar bu kadar düştü mü gerçekten?
....
Yok hükmündedir.
Finansal piyasalar karışık. Piyasa üzerindeki devlet baskısından kaynaklanıyor. Reel faiz -1.24. Kırılgan beşlinin diğer dört üyesinin ortalaması + 2.30 ki bizim hikayemiz +4-5 puan reel faiz vermekti daima. Buna rağmen dolar düşüyor ve gösterge faiz 21 küsürlerde.
MB son projeksiyonunda bu yıl için bir faiz indirimi öngörmüyor, 2019 un ilk çeyreğinde planlıyordu. Ama şu şartlarda acilen toplanıp en az 3 puan faiz indirmeli. Görelim bakalım ne oluyor:)
Aktifbank bono oranları şu sıralar ne durumda acaba? nkolay bono dan daha fazla veriyordu sanırım, bir miktarı ile oraya mı geçsem diyorum, yoksa 26 veren olursa uzun vadeli mi bağlasam. Faizler her bağladığımda bir öncekinden düşük olmaya başladı bu durum böyle gider mi yoksa bir yerden sonra tekrar çıkar mı kestirmek çok zor şu sıralar.
Aslında ben de 3 yıl sonra gayrimenkul fiyatlarının artabileceğini düşünüyorum ama söylediğiniz gibi 500bin liralık ev 3 yıl sonra 1milyon olsa dahi bugünki enflasyon ve faiz oranlarına göre zararda olursunuz.
500binTL ye 36 ay boyunca ortalama aylık %24 Net faiz alırsanız bileşik faiz hesabıyla paranız 3 yılın sonunda 1milyon 154bin ediyor.
Tabi daha kısa vadede 2 katına çıkar derseniz karlı çıkabilirsiniz...
350K için 182 gün 27 den bağlasan 45.706 TL getirisi olacak. Bugün dolara dönsen 5,40 dan 64,8K USD yapar bu getiri için doların 182 gün sonra 6.10 kura gelmesi lazım. Bunu da 182 gün USD faizine koyalım hadi kur 5,95 gelmesi gerekiyor. Hadi şimdi düşünüp karar verelim.