katılımcı sayısı belırlenırse hep beraber kuralları belırleyelım dıyorum.
Printable View
katılımcı sayısı belırlenırse hep beraber kuralları belırleyelım dıyorum.
Piyasanın düşeceğini dusunuyorsam eğer
Hisse senedi modeliyle falan işim olmaz , ama piyasanın çıkacağını dusunuyorsam eğer
O zaman hisse senedi alırım yani benim bakış açım bundan ibaret
E bu arada da bir süreç gececek , o sürecte de dolar alırım çünkü günlük faiz hesabı zor olur
O zaman faiz değil dolar alırım
O günün dolar kurunda kimse için ikna edilemeyecek bir faktör olmaz
Sorun da çözülmüş olur
Sen topigi açtın mı
aptallık aynı şeyleri yapıp hep farklı sonuçlar beklemektir ....A. Einstein
Sayfayı açmadım daha bir karaları kuralları ve katılımcıları görelim.
Şimdi
1 aseliş
2 erhan
3 cennet yolu
4 viper
bunlar katılıyor.
şu dolar vesaire konusuna gelelim. bu yarışma yapma sebebimiz ne ? ben bu yarışmayı niye yapalım dedim veya aseliş bu yarısmayı niye yapalım dedi veya diğer arkadaslar niye yapalım dedi. çıkış sebebine bir bakalım.
denildiki temettü veya uzun vadeli yatırım vur kaç cıları sistemcileri al satcıları veya hangi x modelle trade eden olursa olsun uzun vadeci temettü hisselerine veyahutta sabredip bekleyen yatırımcılar diğer tüm modelleri geride bırakır denildi.
bizde bu böyle olmayabilir farklı modellerlede para kazanılabilir dedik. fakat kimin nasıl yatırım yaptıgı belirsiz oldugu için bunu gerçek zamanlı sanal bir yarısmaya dökelim ve bu sekılde bakalım kim kazanıyor görelim dedik.
yarısmanın ana cıkış amacı bu.
Bu amacı kavradı isek yarısma sonunda neyi açıklayacağız.
arkadalar bakın uvy yaparsanız şu getırıye ulsabilirsin bilanco odaklı gıdersenız bu getırıye f/k ile hareket ederseniz şu getiriye ulasabilirsiniz filan gibi bir çıkarımda bulunacagız.
yani önemli olan hisse senedi seçim kriterinin kazancımıza olan etkisi ölçmek. yani senın seçtiğin modelin riskleri getirileri götürüleri ölçülmüş olacak.
dolayısıyla endeks göçerken bakalım sana şu hisseyi seç diyen model endekse rağmen getiri sağlayacak mı ? Dolar lambır lumbur yukarı giderken seçtiğin hisse yukarı gıdebılecek mi ?
yani amaç hisse senetlerine yatırım yapan adam için hangi modeli kendıne baz alırsa daha iyi bir getiriye ulasır kısmına cevap bulmak.
yani analizinin başarı oranını ölçmek örnegın doların cıkacagını borsanın gocecegınımı düşünüyorsun öyle bir hisse seç ki buna rağmen yukarı gıdebılsın bu senın başarını gösterir ne bileyim yabancı para pozisyonu en yuksek lan hisseyi al mesela.
çünkü yarısmanın sonunda viper birinci oldu demyeceğiz!!!!!!!!
hisse senedi işlemlerinde en verimli model teknik analizi baz alarak işlem yapan viperin modeliymiş diyeceğiz veya bilancoya bakarak yatırım yapan erhanın modelıymıs veya uvy yapam aselışın modelıymış diyeceğiz.
sen ben nakıte geçince dolar alırım dersen hısse senedı seçmiş olmanın veya hisse senedi modelinin hiçbir anlamı kalmıyor.
getirinin büyük bir cogunlugunu dolardan elde edebılırsın.
ozman burayı okuyan yatırımcı bakacak viper 1. olmuş ne yapmış bu adam dolar almış parayı götürmüş ee bunun hisse senedi seçim modeliyle ne alakası var ? benim aradıgım hisse senedi seçim kriterlerinin başarı oranlarını görmekken viper burada resmen farklı pıyasalarda işlem yapıp en yüksek karı elde etmiş. ancak benim aradıgım hisse senediydi.
ben faizede dolarada karşıyım. hisse senedini öğremek model geliştirmek istiyorum diyen adam okuyacak burayı.
getiriler rasyonel olmaz sen dolar aldın sattın euro aldın sattın belirli bir getiri ürettin. diğer adam mecbur hısse senedınde kaldı senden az getiri elde etti. amacımız porfoy yarıstırmak değil. ozman herkese herşeyi alıp satma hakkı vermelıyız.
bende gideyim kaldıraçlı pıyasada şort olayım. mesela sen dolar alıyorsun da ben viopta şort olamıyormuyum yani adam bunu diyecek buda eşitsizlik ilkesini doğuracak 3 yıl böyle gidecek 3 yıl sonunda.
okuyucunun birisi gelecek 3 yıl boşa yapmışsınız bu yarışmayı adam gitti 1 e 8 veren kaldıraçlı viop piyasasında sanki 1000 TL değilde 8000 TL si varmış gibi endekste şort açtı endekste %10 düştü adam kafadan %80 kazandı bile bu haksız kazanç olmuş aseliş sadece hissede beklerken sen kaldıraçlı pğıyasada malı götürdün sonra ben kazandım dedin. aselişi haksızlık ettin. bu yarışmayı rasyonel bulmuyorum diyecek.
3 yıllık emeği heba etmiş olacak
bunlardan korkuyorum........
birde kural meselesı var satıyorum dediğin hisse senedini ertesi günün açılış fiyatından sattıgımızı varsayalım diyorum ben mesela.
adam gündüz saat 10:00 da elimdeki eregliyi satıyorum yazsa bile ben o gün değil ertesi günkü açılış fiyatında satmış olarak işleyeceğim yeni hisseyi alırkende bürgünün açılış fiyatından alım yapayım diyordum.
yani al sat yapan adam 1 gün nakitte sırf kural yüzünden bekleyecek. BU adam demeyecekmı benim 1 gun flatta beklerken viper nakite geçtiğinde dolar alacak bu haksızlık demyecek mi ? dolar 7/24 işlemde
hangi fiyattan almış kabul edecez. seni ?
yarısmacılar vereceğin öneriyi kabul etse bile izleyiciler bunu rasyonel eşit adaletlı bulacak mı ?
öyle kurallarımız olmalı kı hem yarısmacılar hemde okuyucu kıtle eşit şartlarda adaletlı rasyonel bir yarısma yapılmış. Burada cıkan performansları doğru buluyorum diyebilsin.
Yani bir kuşkuya olabıldıgınce yer vermemelıyız okuyucular ıtıraz edemesın birşeylere hakketten hepiniz eşit şartlarda yarışmışsın diyebilsin okuyucular.
başıma geleceği biliyorum biri çıkacak ben viperi geçerdim gider vioptan şort açardım şu kadar para kaldırırdım diyecek. saçma sapan bir yarısma olmuş bu viper hile yapmış diyecekler. rasyonel bulmayacaklar.
Sistemci yarısmasındada özelikle belli kurallar getirdik. tüm kuralları bellı acık ve net olmasına rağmen tartısma cıktı. birisi sistem resmini paylasırken sadece o günün resmini cekmış geçmişi göremeyecek sekılde.
hemen itirazlar geldi geçmiş sinyaller görülmüyor ya sistemini değiştirdiyse denildi. Haklıydıda sıstemı değiştirdiyse geçmiş sinyali göremediğimizden karşılaştıramıyoruz. Adam haklı olsun varsı oyle bırsey yapmamıstır demek tatmin edici bir cevap değil. Mecburen adamdan geçmiş sınyallerle beraber resım atmasını ıstedık.
Bu seferde o bozuldu e bana guvenmıonuzmu e ben hılemı yapacam cart curt
sen hile yapmayacan ama okuyucular ve yarısmacıların kafasına takılıyor cıkan getiriyide kuşku ile bakıyorlar.
İYİ BİR HİSSE SENEDİ AVCISI AYNI KOŞUL VE ŞARTLARLA HER TÜRLÜ DİĞER YARISMACILARI ALT EDEBİLİR.
ÖNEMLİ OLANDA BUDUR AYNI KOŞUL VE ŞARTLARLA REKABET EDİP ÜSTÜNLÜĞÜNÜ GÖSTERMEKTİR ÖNEMLİ OLAN.
BİRİNİN ALTINA FERARİ VERİP BİRİNİN ALTINA TOFAŞ VERECEKSİN E HADİ YARIŞIN DİYECEKSİN.
TÜM YARISMACILAR AYNI ARABAYA BİNECEK BAŞARI ŞOFÖRÜN SÜRÜŞ KABİLİYETİ OLACAK.
İyi o zaman nakitte dururum
Ne kıymetli doların varmış la
Hatta hep nakitte durup sizi gecicem , maksat cinslik değil mi :kahkah:
Yaz reisi de yaz ( yeni adı bozkurt )
Sen nakitte başlat o dayanamaz gelir :kahkah:
Onca dil doktum nihayet anlastik