Zaten 26 dolarla 36 dolar(kimi kurumlar 36 dolar üstü satıyor ) arasındaki yüzdesel fark dediğinizin çok üstünde yaklaşık yüzde 40 ila yüzde 50 arasında fazlalık sözkonusu.
Printable View
Zaten 26 dolarla 36 dolar(kimi kurumlar 36 dolar üstü satıyor ) arasındaki yüzdesel fark dediğinizin çok üstünde yaklaşık yüzde 40 ila yüzde 50 arasında fazlalık sözkonusu.
Ben teb den gümüş hesabı açıp gümüş alıyordum,teb son 3 aydır devletin zorlamasıyla gümüş hesabı açılmasını yasaklamış.Altın için sorun yok dediler.Sadece katılım bankaları gümüş hesabı açıyormuş,bir de malum bizim fon ziraatın gümüş fonu falan.Teb e yapılan bu zorlamayı ben anlamdıramadım,neden gümüşe devlet kıl kapmış ki.Eski hesaplardan alım satım devam onlarda sıkıntı yok,yeni hesap açılamıyor yani.
Sn Hkm
soyledigim gibi 12 16$ fiyatlarinda tanidigim cok kisi gumuslendi . bende dahil ama ben bunu daha oncede yazdim comex de jp nin registered ve eligible oranlarindaki degisimden dolayi $ bazinda %23 kar ile ciktim gumusten
Babam benimle ayni seviyelerden aldi o gram/try almisti 2.96 felandi ortalamasi
28$ lari gordu satmadi hatta 550k lik ekleme yapti onuda 5.30 seviyesinden yapti
o hesabini TL bazinda yaptigi icin bana gore yanlis gumusun fiyati 20 ye dusse $ 10 olsa TL olarak karli olacagi icin kendini karli olarak gorur
Ama ben yatirimlarimda $ hesabi yaparim . ve yatirim yaparken alis yapacagim fiyatin ilk once kisa vade icin uygun olmasini beklerim [ uzun vade yatirimcisi olsamda ]
ve bir mali alirken teknik olarak dayanagimin olmasi gerek . Dayanak felaket senaryolari olmamali
2016 yilindan beri gumus Icin full nakitte bekleyen bir insan olarak ben bu seviyelerden gumuse girmem ama bir onceki tepesinin uzerinde ornek 30$ uzerinde gunluk kapanislar yapara o zaman girerim
geri cekilme olacak olursa 22.8x seviyeleri benim normalde alim yapacagim noktalardi yalniz son tepeden sonra 22.8x seviyelerinden de %100 Gumuslenmem 22.80 seviyelerine dogru geri cekilme olursa o seviyeden normalde almak istedigim gumus miktarinin 5 de 1 i oraninda alim yapar 17.8 18 seviyelerini beklerim alim yapmak icin
ha geri cekilmez yukariya dogru giderse o zaman Yolu acik olsun ellerinde gumus olan arkadaslarimiz kazansin sevinirim yukselise katilamadim diye uzulmem
bar fiyatlarina bakin
google da arama yapabilirsiniz
asagidaki bir ornek
arama yaptiginizda 29 32$ arasinda satilan yerleride gorebilirsiniz ve stoklarinda var
https://www.providentmetals.com/sear...oduct_type:Bar
burada ilk defa gordugum ama piyasa dinamiklerini cok iyi ozunsemis bir arkadasin yorumunu zevkle okudum. hakli olabilir. bende onun gibi 22-23 dolar bekliyordum gelmedi. ama sisirne bir haberle 30 lara gittigi icin acaba mal yikma mi vardi fikri hep icimi kemirecek su saatten sonra. ha ben 22-23 gelirse yine fullerim ama korkarak ve asiri temkinli davranarak.
Gumus grafigim su sekilde
https://www.tradingview.com/chart/nMCgnpTJ/
cizgiler cok uzun zaman onceden cekilme
son kirmizi cizgiyi yeni cektim
Fiziki gumus icin alim yapacagim yer yesil cizgidir
Ben üzülürüm,bu kadar kafa yorduğum bir enstrumanın ekmeğini yiyemezsem çok üzülürüm,o yüzden bu fiyatlar bana uygun.Ben borsacıyım yönü kafamda kesin olarak belirlediysem fiyat önemli değil,trendin başındaysak 3 dolar yukarı 4 dolar aşağı faketmez,hedefim çok daha yüksek.
Gümüş için biraz araştırın,çıkışı için felaket senaryoları aklıma gelen son şey.Altın için dayanağım felaket senaryosu.Gümüşün hikayesi bambaşka gümüş baskılanamaz,o kadar çok neden var ki sıralamaya kalksam hakikaten kafa şişirmiş olurum.