Originally Posted by
syılmaz
Kendi sektörüm için konuşayım, kariyer.net gibi siteler ile iş bulma şansı pek yok. Bizim sektör çevre işi mesela ben eskiden Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü'ne (Antalya) iş yapan bir firmada şantiye şefi olarak çalışıyordum. Hakedişler için olsun, sahada ki problemlerin çözümü için olsun sık sık daireye gidersiniz, orada diğer müteahhitler/şantiye şefleri ile tanışırsınız. Zamanla bu şekilde tanıdığım müteahhitlerden gel bize geç diye iş teklifi aldığımda oldu. Veya tanıdığım müteahhitin başka bir müteahhit arkadaşı mühendis arıyordur, bana sormuştur arkadaşın var mı yönlendirelim vs diye. Veya arkadaşın gider büyük bir projede çalışır, orda başka mühendislere ihtiyaç vardır, seni arar. Eski patronlarım arar, iş var gelmez misin diye, birkaç ay önce eski çalıştığım şirkete kardeşimi (o da inşaat müh) yönlendirdim, orda çalışıyor şimdi.
Bahsettiğiniz gençlerde şöyle bir durum var adam İstanbul'da yada hangi şehirde yaşıyorsa evinden ayrılmak istemiyor. Akşam oldu mu kızarkadaşı ile görüşmezse dünyanın bir anlamı yok onun için. Şantiyecilik öyle değil ama iş neredeyse oraya gideceksin. Şartlarına katlandıktan sonra (Ben şu an Cezayir'deyim mesela) her türlü düzgün para kazanırsın. Hayatımız rezil ayrı konu ama para kazanılıyor.
Not: Sıradan bir üniversiteden mezun, yarım yamalak ingilizcesi olan biriyim. Odtü'lü, Boğaziçi'li anadil gibi ingilizce bilmeden bile oluyor bu işler.