Bilgi için teşekkürler sn. onurbey, günün tek tesellisi oldu benim için. Zarar öyle böyle değil çok büyük oldu :(:(
Printable View
Vay be.. 1 puan fazla faiz için banka banka koşturduğumuz günlerden bir gecede %25 eksi yazdığımız günlere :)
Benim portföy de tam 1 ay önceki değerine düştü. Bu ay yerimizde saydık...şimdilik tabi
MJB bugün -%19 geldi ben daha fazla bir götürü bekliyordum.
Şimdi bu MJB nin içinde; AFS, AOY, IPJ yabancı fonlar var ve bunlarda ortalama -%25 yazdılar.
MJB nin bugünkü -%19 hesabı içine dahil oldu mu acaba bu 3 fonun ortalama -%25 i, yoksa yarınki hesaba mı dahil olacaklar, yani 1 gün geriden geliyor olabilir mi?
Kafamda deli sorular....
Yarın kavala davasında tutukluluk durumu incelemesi var, çıkacak karar dolara aşağı yönlü etki edebilir.
Banka faizleri %20'leri bulmuş.
DÇM'lerde %17 veren varmış.
Bist daha da düşebilir.
Dengeli portföyün ve risk kontrolünün önemi saatlerce anlatılsa şu iki gün kadar iyi ders çıkarılamazdı. Bir musibet bin nasihatten evladır.
Getirilen sistemin çarpıklıkları ortada ilk olarak sanki bir hale etkisi gibi insanları sarstilar ama orta uzun vade de dünyada ve bizde hiper enflasyon gerçeğini değiştirmez ve çözüm değil bu arka kapı çözümler. Uzun vadeli tahviller bize piyasanın fikrini ve gerçeği söyler. Hisse fiyatlarına da girer.
Sütbiyik dahil artık yazmayan bir cok arkadaşın fikirleri değerlidir. Anlaşılması kolay olmasa da. Onlarca sayfa goygoy okumaktan iyidir.