ziraatle çalıştığım zamanlar fon alışlarım hafta sonu 3 gün repoyla nemalanıyordu
Printable View
Evet, neredeyse kafamdakilerin özeti olmuş. Tkf'deki gerilemenin portföyünün büyüklüğü ve artık manevra yapmasının çok zor olması ile çok ilişkili olduğunu düşünüyorum ve kademeli olarak azaltıyorum , 2 -3 ay içinde sıfırlayacağım.
Belki elimdeki sepetteki hsyf'lerin yarısını değiştirip yeni döneme ayak uydurmaya çalışacağım ben de.
Ama bir yandan da bunlar geçmişte kendilerini uzun yıllar fazlası ile kanıtlamış fonlar. Soru işareti ve belirsizlik çok kafamda şimdilik.
Bende dağılımı mac,tkf,nnf,gmr,oph 2 şer birim, tcd 1 birim şeklinde yaptım. Bist yüz dışı çok şişti diye Idh sıcak bakmadım. Ama mac ve tkf den 0,5 birim satıp 1 birim Idh almayı planlıyorum. Geç kalmamışımdır inşallah
Idh ile ilgili 3 aylık periyotlarla değerlendirildiği ve aktif yönetildiği şeklinde açıklama olmuştu işbanktan.
Öğleden önce alınan ppz öğleden sonra hesaba geçer ve hafta sonu 3 günlük ppz getirisi alınır.Çünkü T sıfırdır ppz.
Ama osd gibi T1 fon öğleden önce alınırsa ertesi gün öğleden sonra hesaba geçer(hafta sonuysa pazartesi öğleden sonra)alım emri verilen gün (eğer hafta sonuysa da Cuma, cumartesi ve pazar günü )nemalanma meselesi tamamen işlem yaptığınız kurumla ilgili,
O 3 gün repo yapan da var , kendi ppf'sini alan da var, belki de hiçbirşey yapmayıp parayı boşta yatıran uyanık kurumlarda vardır.
Bankanin kendi ppf si yoksa repo yapiyor.
burgan ve ing'in ppf si yok mesela.
Ppz nin dağılımı yayınlamış %19 osb var .tam 43 adet bono var.