Ülkemizin savunmasında yalnız bırakıldık
Rusya ile tarafsızlık statüsünü konuşmaktan korkmuyoruz
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy halka seslendi http://v.aa.com.tr/2513962
Printable View
Ülkemizin savunmasında yalnız bırakıldık
Rusya ile tarafsızlık statüsünü konuşmaktan korkmuyoruz
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy halka seslendi http://v.aa.com.tr/2513962
Dünyanın bugüne kadar devam etmesi bile mucize.
>>>>
KADINA
Eğer kral olsaydım! Çiğneyerek tahtımı
Memleketin halkını dizlerine sererdim.
O kuvvetli hükmümle, bütün tacı tahtımı
Bir tek bakışın için sana feda ederdim.
Eğer Allah olsaydım! O heybetli, o derin
Kainatın, semanın, denizlerin, her yerin
İrademin önünde eğilen meleklerin
Sevgilim, bir busene hepsi senindir derim...
Victor Hugo
( 1802 - 1885 )
( Fransa )
Çeviri: Tozan Alkan
Asya yeşil, vadeliler yeşil ,ABD yeşil kapatmış ,dolar gerilemeye başlamış
bu saatten sonra çok önemli bir gelişme olmazsa BİST Muhtemelen gaplı açacak ,dün tabandan almaya çekinen bu gün hiç alamaz yedirmezler
Mevcut iktidarı, parlamentoyu, batı yanlılarını hedefliyor, yönetimi/devleti Rus yanlılarına devredip bir miktar denetim için asker bırakıp çekilmek nihayi hedef, o yüzden alt yapıya ülkeye fazla zarar vermek istemiyor.
Psikolojik baskıyla ülkeyi terke zorlayarak veya Kiev'i direk ele geçirip şah mat yapmaya oynuyor, Zelensky ima ettiği gibi her meskun mahalde bağımsız direniş şeklinde bir savaş verirse, ülke kaçınılmaz şekilde yıkıma gidecektir.(Yakarım da vermem?)
İlk sinyaller Şaakaşvili psikolojisini nihayet tattığı yönünde. ABD AB ye Rus düşmanlığına yetecek kadar done done kazandırdı, yaptırımların alt yapısına kavuştu, Ukrayna da bu uğurda 'meze' oldu. Artık ABD Rusya ve Çin'e karşı birşeyler yapmamız lazım noktasında batı dünyasının karşısına rahatlıkla çıkabilir, ABD ekonomik anlamda patinaj yaptıkça yerden söktüğü çamur bütün dünyaya sıçrayacaktır, yeni bir evreye geçtik muhtemelen, bir kaç yıl sonra Rusya ekonomik anlamda çok ciddi sıkıntı yaşarsa anlarız şu anın bir dönü noktası olup olmadığını...
Gıda gıda.. perakende..para her zaman burdaM2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
höt zöt yapar o kadar...abd ve ab halkları rehaf içinde rahat hayat süren insanlar...sen bunları başka ülkeler için savaşa ikna edemezsin...hele ab yaşlı bir birlik...emekli insanlar bunlar savaş mavaş istemez olursa da zaten savaşamaz....tezgahı öyle bir kurmuşlar ki arkalarında abd ile yıllardır dünyadaki zayıf ülkelere parmak sallayıp istedikleri gibi at koşturuyorlar şimdi tabii bu son rusya olayı işin şeklini değiştirdi...şimdi millet gördü bunların gerçek yüzünü...artık küçük ülkelere söz geçirmeleri daha zor olacak...
güya ukrayna'ya hep destek tam destekti...zelenski de bunların gazına gelip horozlandı...olan masum halka oluyor...abd ve ab nin ipiyle kuyuya inilmez...bu hiç şaşmaz...
haa rusya'ya da asla güven olmaz...ne yapıp edip biz kendimiz ülke olarak güçlenmeliyiz...bir savaş durumunda kendi göbeğimizi kendimiz keseceğimizi bilmeli ve buna göre hazırlanmalıyız her anlamda...yoksa ne rusa ne bu abd ve avrupalılara asla güvenilmez...
bu beyinsiz abd ve avrupa hala anlayamamışlar...zannediyorlar ki yaptırımla hizaya getirecekler putin'i...aksine hem daha saldırganlaşacaktır hem de ülkesininin daha da gelişmesine güçlenmesine yol açacaktır...sscb sonrası bunları dışladılar akıllarınca zayıf düşürmek istediler ama rusya bu arada hem ekonomik anlamda hem tekonolojik anlamda hem savunma anlamında çok çok güçlendi...insan zora girince daha çok çabalar içinde bulunduğu durumdan kurtulmak için ruslarda bunu yaptı...çok çalıştılar ve bugün artık süper güçler...ama görünen o ki abd ve ab bunu hala anlayamamış...
putin salak mı? bu işe kalkışan adam ülkesine kol gibi ekonomik yaptırımlar uygulanacağını hesap etmemiş midir? elbette hesaplamıştır...olan ukrayna halkına olacak...bence...