Originally Posted by
hep kazan
cebirci bey merhaba , evet yanlis bilmiyorsunuz , soylediginiz dogru , mesajiniz icin tesekkurler ,kar sermayeye bolunerek temettu orani hesaplanir ,
yukaridaki mesajimda benim hesaplamamda aynen bu sekilde idi ; 3 ceyrek kari su anda %88 oraninda bedelsiz verebilme potansiyeli var demisim yukaridaki bir diger mesajimda , oradaki hesaplamamda aynen sizin dediginiz gibi sekilde , sermayeye bolerek cikardigim sonuc buydu %88 cikarmistim bedelsiz oranini bu sekilde hesaplayarak
dedim ya sabah 5 te yaptim o hesaplamayi o saatte demek dikkatimi tam verememisim aritmetik hatasi olmus orada , ama sizin hesaptada bi kucuk yanlislik var , cunku ;
3 milyar dolar tl ye carptigimizda su anki kurda dolar 30 tl ise 90 milyar tl yapar, sermayesi 4milyar 900 milyon bunu yuvarlak hesap 5 milyar alalim , 90 bolu 5 =18 cikar ,buda %1800 temettu oranidir
yani hisse sayinizi 18 tl ile carparsaniz yillik alacaginiz temettu fiyatinizi elde edersiniz , bunuda 12 ye bolerseniz aylik temettu kazancini elde etmis olursunuz ...