Oturmak için alıyorsanız, aslında hesap yapmanın çok bir anlamı yok.
Şuan kredi oranları biraz yüksek.
Düşündüğünüz evin kira çarpanı nedir ?
Printable View
2 yıl çıkaramaz. Bankadan düzenli ödeme yapın ve EFT/Havale yaparken mutlaka KİRA seçeceğini seçin! Mülk sahibi kira gelir vergisini tam ödesin! Siz de kayıtlı olarak kiranızı eksiksiz ödediğinizi ispat etmiş olursunuz.
Buradan tüm kiracı arkadaşlara ders olsun. Aniden evden atılmak istemiyorsanız, kirayı mutlaka bankadan ETF/HAVALE ödeyin ve ödeme tipinde mutlaka KİRA yı seçin!
Ayrıca herkes böyle yaparsa ev fiyatlarında ciddi düşüş olur. Çünkü ev sahipleri kira vergisini tam ödese kimse artık yatırım amaçlı ikinci ev almaz!
Evi Almak zorunda değilsin. 2 yıl çıkaramaz.
Kira Ödemelerini düzenli olarak banka üzerinden ETF/HAVALE yaparak ödeyin, ve ödeme tipinde mutlaka KİRA seçeceğini seçin!
2 yıla kim öle kim kala!
TL Faizler hergün artıyor. Eurobond iyi getiriyor. Paranızı 3 e bölün.
1/3 TL özel TL borçlanma araçları 3 adet fonu, 1/3 eurobond 3 adet fonu, 1/3 altın fonu 3 adet fonu şeklinde 9 fon alın.
TEFAS tan riski en az olacak şekilde böyle bir portföy yapın. Evin artış fiyatını yenme ihtimaliniz yüksek olur. O arada ev fiyatları düşerse kelepir fiyattan anında gider evi tiko para nakite alırsınız.
Kredili satışa bakarsak, eskiden 100 bin TL için 180 ay 1000 TL ödeyecek kişi pazartesi günü en düşük olarak açıklanması beklenen oran olan %1,29'dan 1640TL 120 ay ödemek durumunda kalacak.
Aylık kredi taksitlerinde %64'lük artış artık bu işin belini büker.
180 ay içinse bankaların bir çoğu artık teklifi dahi vermiyor, verenler de 120 ayla aynı aylık ödeme çıkardığı için bir anlamı kalmadı 180 ay ödemenin.
Mevduat faizi artışı , kredi faizi artışı, döviz artışları ve corona ev satışlarını olumsuz etkileyen etkenlerin başında. Haliyle talep azalacak, bir kaç ay içerisinde, ucuz kredi sebebiyle patlayan talep karşısında fiyatları %50 lere kadar artmış konutların fiyatlarında geri çekilmeleri göreceğiz.
O kısmı da videoda söylüyor "tepeleri ve dipleri kimse tam olarak bilemez" diye.
O yüzden vasatın üzerinde bir kar elde edildiği zaman kademeli olarak kar realizasyonu yapılmalı.
"Ben ev sattıktan sonra ya evler daha da pahalanırsa" diyen adam daha pahalıdan bir ev daha satar olur biter
Veya "Ben aldıktan sonra ya evler daha da ucuzlarsa" diyen adam daha ucuzdan bir ev daha alır olur biter.
Kademeli satış ve kademeli alış bu yüzden en ideal yöntem.
Böyle dediğime bakmayın. Kendim yapamadım aynısını.
İnsan her gün değerlenen bir şeyi açgözlülüğü yüzünden satamıyor malesef. :)