Originally Posted by
discretus
mültecilik kavramı çok aşırı hassas bir tabu haline getirildi ki tamamen yannış..
istisnai durumlar vardır, ama genel bir hak değildir mültecilik.. hele hele dunyanın her bölgesinden canı sıkılanın iş bulamıyorum daha iyi yaşamak istiyorum filan diyip sınırlara yığılması bazı insanlar açısından dram gibi gözüküyor ancak dunya barışını ve güvenliğini de tehlikeye atan bir gelişme..
ülkelerin kendi vatandaşlarını ve geleceğini düşünmek hakkı vardır.. ben mesela almanya ya "beni mülteci olarak kabul edeceksin, ben sınıra yığılıyorum dram görüntüler ile insanlar acıyacak ve beni alacaksın" dersem bu gerçeğin bir ifadesimidir ?? hayır.. kendi ülkemde mücadele etmek daha güzele ulaşmak için çabalamak yerine hazıra konmak istiyorum demektir almanyaya giderek..
hatta mültecilerin bir kısmı mesela aşırı dindarsa almanyaya isveçe gittiğinde şeriatı savunarak politik duruş sergiliyor demokratik hakkımı vermiyorlar filan gibi abuk saçmalıklara imza atıyorlar.. oysa şeriatta demokrasi diye bir şey yok gücü eline geçirse milleti şeriata göre yönetmek isteyecek ama kalkmış haklarımı kısıtlıyorlar diyor..
batıda bu tür şımarıklıklara karşı bir reaksiyon oluştu.. bizde de açık kapı politikası denilen saçmalık ile bu ülke insanının sağlığı ve güvenliği tehlikeye atıldı.. mülteci meselesi yannış tartışılıyor.. esasen bir guvenlik meselesidir ve her ülke uygun gördüğü önlemleri almak konusunda sonuna kadar haklıdır..