Elinde dolar olanların veya borsdan ümidini kesenlerin uydurdukları bir haberdir.
Mayıs sonu önce stopaj gelecek.
Faiz indirimi daha sonra.
Printable View
Almanya bizi kıskanıyor diyenlerin en büyük hayali meğersem Almanya'ya gidip dönmemekmiş:
akp'li 43 kişinin almanya'dan geri dönmemesi
https://eksisozluk.com/akpli-43-kisi...a=popular&p=22
Valla çok aydınlatıcı oldu bu videolar.Blockchain üstüne abdullah çiftçinin videosu da vardı.O da gelecek blockchainde demişti özgür hocada aynı şeyi demiş.Özgür hoca bu kriptoların yüzde 90 ı batacak demiş videoda,ikincisi devletler fazla vergi koyup da bu kripto işini öldürmemeli demiş,işin anahtarı burda bence,devletlerin tekel olduğu pek çok konuyu bu kriptolar tehdit ediyor,buna sistem izin vermez,nasıl boğacağını da zaten özgür hoca da şifreli olarak söylemiş de boğmamalı demiş iyiniyetle.Benim kriptolarda karşı olduğum şeyin cevabı elbette videoda yok,bu sistemin arkasında hesap sorabileceğin bir merci yok ve devletlerin izin verdiği noktaya kadar sistem yürür,bir anda gameover denebilir kriptolara.
Sayın hkm, çoğu coin ya da token'in nasd**'daki herhangi bir şirketten çok farkı yok aslında. Blockchain altyapısını kullanmaları dışında, borsada işlem gören ve belirli bir hedefi olan şirketler bunlar. Tabi shitcoin olarak adlandırılıp, piyasaya çıkaran dışında kimseyi zengin etmeyecek coinler bu grubun dışında. İyi örneklerden biri VIDT Datalink (VIDT) isimli proje. İbm tarafından kullanılıyor ve temel özelliği belge ve orjinal ürün doğrulama. Yeni nesil şirketler, coin ve tokenler aracılığıyla hedeflerini gerçekleştirmek için küresel düzeyde sınırlama olmadan doğrudan yatırım alabiliyorlar. Mesela VİDT'de olduğu gibi o hizmeti kullanmak istiyorsanız onların tokeni ile ödeme yapmak zorundasınız. O token kullanıldıkça da değerleniyor ve bu tip projelere yatırım yapanlar da buradan para kazanıyor.
Coin piyasasının sorunu henüz bir mantık çerçevesine oturmamış olması. Bu durum da kolay manipüle edilebilmesini sağlıyor. Adamın biri bir twit atıp bir shitcoinin fiyatını yükseltebiliyor. Blockchain nedir, private key nedir bilmeyen insanlar kuaförde, kahvede coin önerisi alıp, yatırım yapıyor. Bir miktar kazandıkça da bu sisteme daha fazla gömülüyor. Durum bundan ibaret.
Benimde aklım yatmıyor ancak bir dostum bu işi bi incelesene bi şey mi atlıyoruz dediği için izliyorum..
(zamanında cep telefonları tutmaz demiştik!)
Coin kısmı değilde , chain kısmı için şöyle bir benzetme olabilir mi ?
Eskiden haberleşme için ptt'ye gidip mektubu zarfa koyup pul yapıştırıp alıcıya gönderirdik..
Şimdi email ile haberleşiyoruz..
Sn batukara az çok sistemi anladım da asıl para sisteminin sahipleri bu bitcoin işini vergisiz bırakmaz.Mutlak vergilendirir.Vergi işi işin içine girince de bildiğin borsa sisteminden farkı olmaz.Neticede borsada da artık elimizde fiziki olarak kağıtlar yok ki,kağıtlar takasbankta saklanıyor,takasbank dediğin ne ,elbet orda kağıt falan yok,borsa sistemi uzun süredir ilk icat edilen bitcoin olarak işlem görüyor biz borsacılar olarak zaten uzun süredir o sistemin içindeyiz Misal geçen hafta az bişi doğan holding coin aldım alır almaz dayağı yedim.:))))))))