Menderesi meclise sokan milletvekili yapan Ataturk tu.
Printable View
Ataturk 1938'de vefat etti, Menderes 1950-60 yillari arasinda Basbakanlik yapti.
Turkiye'de meclise giren vekilleri secen millettir.
Benim yazdiklarimi alintilama diye yuz kere yazdik.
Ama uslanmazsin bilirim.
Simdi benim yazdiklarimi bir kere daha oku bir de yazdigina bak, amacin nedir ?
Sana bosun Got demiyor bu millet.
Hakikaten kor cahil bir gotsun.
Celal Bayar, Menderes ve şurekasının en büyük kabahati, cumhuriyetin halk tarafından benimsendiğini zannetmeleriydi.
Aradan 100 yıl geçti ve hala bu ahali cumhuriyetin ne olduğunu biliyor, ne de kıymetini.
Atabarı, Artvin halk oyunlarından bar türü bir oyun. Atabarı, eskiden Artvin barı adıyla bilinirdi. Artvin barı adı, 1936 da Artvin barı (Atabarı) olarak değiştirildi ve yeni adı eski adını unutturduğu gibi, bu oyun Atabarı adıyla zaman içerisinde ilin simgelerinden biri durumuna geldi.
1936 da Balkan Oyunları Festivali'ne katılan Artvin mahalli halk oyunları ekibi, Atatürk ün huzurunda Artvin Barı nı oynarlar. Oyun, Atatürk ün çok hoşuna gider ve tekrar oynanmasını isteyerek kendisi de barbaşı olarak oyuna katılır, sonuna kadar oynar. Bunun üzerine, bu anıyı yaşatmak için yazışmalar yoluyla oyunun adı Atabarı olarak değiştirilir.
Promtersiz siyasetçiler dönemi.
Nede yazısını danışmanlar hazırlıyor.
Demirel, Türkiye'nin elektrifikasyon tarihi hakkında ANAP'a ders veriyor | 1987 Bütçe Görüşmesi
https://www.youtube.com/watch?v=0smEVTk7VVw
İsmet İnönü 2. Dünya Savaşı başlayınca general üniforması giyecek, İspanya Franco gibi 1970'li yıllara kadar da çıkartmayacaktı.
İlla sivil olsun diyorsa Portekiz Salazar gibi, 1970 yılına kadar halkın tepesinden hiç inmeyecektin.
Efendim NATO için çok partiyi zorlamışlar, ulan Portekiz kurucu üyeydi çok partili bir rejimmiydi?
Velhasıl İnönü, Salazar ve Franco 1970'li yıllarda bu Dünyayı terk-i diyar ettiler, tek fark Portekiz ve İspanya AB üyesi biz ise 3+1'in değişmez üyesiyiz.