O yoncali bankanin degil kartini almak, onunden bile gecmem.
Printable View
O yoncali bankanin degil kartini almak, onunden bile gecmem.
Bu ABD kanallarindan iki intiba edindim.
1. Asi takvimini secim takvimine gore ayarliyorlar.
2. Asi bulundu haberi, altin'i fena vuracak.
Kisisel izlenimimdir.
TCMB : Likidite yönetimi kapsamında atılan sıkılaştırma adımları çerçevesinde, 10 milyar TL tutarında geleneksel yöntemli repo ihalesi düzenlenmiştir. Repo ihalesinin vadesi 9 Eylül 2020 olarak belirlenmiştir.
Sayın Tınaz 2 inci seçeneğiniz ile ilgili fikir beyan etmek isterim.
Altın için Aşı Haberi kötü olacak buna katılıyorum, fakat uzun vade altın yatırımcısı iseniz bundan sonra altın 2-3 yıl ralliyi bozmaz ya da bozamaz demek daha doğru;
Sebeplerine gelir isek;
** Altın ilk zıplamasını ticareti savaşlarında ABD-ÇİN üretim ve ihracat ithalat anlaşmasında veya benim gördüğüm anlaşamamasında başladı. Bu savaş bence küresel anlamda daha çok su kaldırır.
Ayrıca yarın sabah uyandığımızda her şey normale döndüğünü düşünelim, her ülke özelik ile ABD bu pandeminin faturasını birilerine kesmekte ısrarcı, kısaca bu sürecin nasıl sonlanacağına değil, sonlanacağı zaman yeni nelerin başlayacağına odaklandığımızda ilerde piyasaları bekleyen problemlerin daha net görebiliriz diye düşünüyorum.
** Tüm ülkelerin parasal genişleme kısmında biraz olayın suyunu çıkardığını düşünüyorum, ABD vatandaşı iseniz hiçbirşey yapmadan elinize işsizlik maaşı ile birlikte yaklaşık 4000 Dolar (Pandemi sürecinde) elinize para geçiyor. Bu sürdürülemez bir durum diye düşünüyorum, Ekonomistler tam tersini söylese de ben ABD ciddi bir enflasyon bekliyorum önümüzdeki yıllarda. Salınan paranın geri toplanması belki bir daha hiç bir zaman gerçekleşmeyecek ama her denemesinde hem Dolar hem de Euro piyasalar için ciddi sıkıntı çıkaracak diye okuyorum
Çok uzatmadan şahsi fikrim, Sanal Paralar, Altın, Hisse Senedi ve Sınırlı Kaynaklar ile üretilen tüm emtialar için ilerleyen zamanlarda bu günler anlatılır iken bir şeylerin yıkımının başlangıcı olarak kabul edileceğini düşünüyorum.
Şahsi fikrimdir, Sevgiler
Simdi benim sahsen bilgi sahibi oldugum Altin Royalty sirketleri var, TSX'te kote edilmis.
( Bunun gibi ; https://www.elementalroyalties.com/i...ing-royalties/ )
Bu sirketler, bir altin madeni sirketinin, mesela uretiminin %1 'ini belli bir fiyattan aliyorlar.
Yani altin cikaran sirket, isletme masraflarinin yuksek oldugu donemde, uretim hedefi 900.000 ons, bunun %1 ini su fiyattan satarim diyor, mesela.
Is'te bu royalty sirketlerinin, bir madeni degerleme yaparken, ons uretim maaliyeti 1.300 USD filan diye methederek yaziyor.
Uzatmayim, edindigim intiba, onsu 1.300 - 1.500 dolar fiyatlar iyi kabul ediliyor.
Asidan sonra zaten bir duzeltme olursa, en kotu onsu 1.500 dolar seviyesine geriler.
Aman umalim ki oralara dusmesin, bende yok ama altin alan cok dostum arkadasim var, ben daha cok bu Royalty sirketlerini alirim.
Ilgi duyanlar icin yazdim..:)
https://www.youtube.com/watch?v=PpSS...ature=youtu.be
adam iki yolunda nereye çıkacağını anlatmış..