Dostum ben sallayarak yazmıyorum :)
Bizim borsa orta da hiç bir sebep yokken sürekli çıkıyor. Ve bu çıkışın da düşüşü mutlaka olacak. Ha bir de eski zirvenin civarında yada aşağılarında düşmeli desem yazı turaya döner bu iş. Ama herkesin gördüğü gibi çok hızlı geldik buralara. Dow a, bizim göstergelere ve son 3-4 gündür vatandaşa yapılan kitlemeyi gördükten sonra düşmeme ihtimali daha az diyorum sadece.
Viop tarafında dün bile 270 milyon küsur teminat tamamlaması istenmiş. Doğru dürüst düşmedik bile. Pazartesi sabahı FDow u 500-600 puan aşağıda görürsek Dow un kapanışına göre -1200 puan demek bu. Bakalım o zaman bizim bademler kaçtan açar görelim :)
Artık alıştık bizim bademlere. İşlerini bitirdikleri zaman durduk yere Dow u takmaya başlarlar. Bir bakmışsın onlar 1 düşerken biz 5 düşeriz.
Ayrıca vade sonu ayarlaması diyor herkes. Geçen ki büyük düşüşte de Aralığın 20 sinde başladı düşüş. Orada vade ayarlaması yapmıyorlarmıydı? Tabi ki yapacaklar. Adamların işi bu :)
Önümüzde 5 gün var. Bir kaç gün daha sert basarak son 2 gün de diğer vadeye geçerler. Ayrıca bir arkadaş yazmıştı. Tacirler perşembe ve cuma ilk önce viop tarafında sonra hisse senetlerinde sağlam çaktı demişti. Mantık yürüttüğümüzde bu düşüş devam eder mi etmez mi?
Aslında fazla şöyle yapar böyle yapar demeye gerekte yok. Saatlik macd al vermeden düşüş bitti diyemeyiz. Bugüne kadar düşüşlerde saatlik macd ın şaştığını görmedim :)