Soğan maliyeti arttırabilir.. :he:
Şaka bir yana.. Günlük 150 Kg (en az) döner demektir bu..
150 Kg olsa.. 1500 dürüm yapar.. 12k TL ciro..
Dürüm başı 1 TL (kemiksiz) kar kalsa 1500 TL/gün...
İyi para.. :)
Printable View
Tekel 2000 sigarası içiyordum 1994 de. Bir kriz oldu, önce uzun samsuna düşürdüm, yine de çok geldi parası, birinci sigarasına indim. 2 ay sonra baktım yine Tekel iki bin içiyorum. İki ayda alışmışım. İnsan her şeye alışıyor.
Paris’te bir binada şiddetli bir patlama meydana geldi , Danimarka’da da silahla saldırı olayı var
Sudan’da darbe girişimi olduğu bildiriliyor. Asker sokağa indi. Başkanlık sarayı ordu tarafından kuşatılmış durumda. / Son dakika
Kalp damar hastalığı olanlar sigara içerse damar dahada sertleşeceğinden plakların hareket etmesine sebebiyet verebilir.
Plak kopması kalp damarlarını tıkayabilir,boyutu küçük ise beyinde damar tıkanıklığına(inmeye)sebep olabilir.
Özellikle şeker hastası olup ta damar sorunu olanlarda sigara çok daha risklidir.
Alkol şekeri yükseltir risk dahada artar.
(3 stent sahibi olduğumdan biliyorum yani damdan düşen kişiyim.)
Stent takıldıktan sonraki ilk 6 ay çok önemlidir,bu 6 ayda damar stentlerin üzerini yeni bir doku ile kaplar.
Kan sulandırıcı bu dönemde ihmal edilememelidir(dozu azaltılarak hayat boyu kullanılacaktır) mümkünse sigara hiç içilmemeli alkol azaltılmalı,şeker kontrol altına alınmalı,stresten uzak kalınmalıdır.
ben de perşembe günü beylikdüzünden yeni havalimanına yolcu almaya gidip geldim. toplam 45tl hgs düşmüş. gelen yolcum 1100kmlik yola bilet olarak 80tl ödedi. ben 50 km gidiş 50 km dönüşe yakıt hariç bu parayı ödedim. yuh diyorum. ne köprü ne de tünel olan düz bildiğin otoyol bu.