Onun yarısını da devlet karşılayacakmis :))))
DUB-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Onun yarısını da devlet karşılayacakmis :))))
DUB-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bir cepten bir başka cebe.. verginin topluma teşvik vb olarak geri dagıtımının esprisi bu yıllardır..
ancak son 20 yılda ekonomi yannış ayaklar üzeirnde duruyor.. desteklenen çok fazla kesim var.. yani adam çalışabileceği halde yardım alıyor.. veya yardım miktarı istanbul yerine kayseride yaşasa (tersine göç şartı sonucu) 2000 tl yardım yerine 1000 tl yardım ile yaşayabilir.. bu sayede o kişiye 2000 tl vermek için diğer bir kişden 5000 tl yerine 6000 tl vergi almanın gerekliği ortadan kalkar.. zira dengesiz biçimde surekli vergileri arttırırsan bir noktada sonra kimse vergi vermek istemeyecektir..
o nedenle.. zaruri durumlar haricinde yardımlar teşvikler vb kaldırılmalı.. ekonominin gereklere göre yeniden dizayn edilebilmesinin önü açılmalı.. gelişme mümkün mertebe organik olmalı, piyasa ihtiyaçlarına göre özel müteşşebislerin sunacağı çözümler ile halkın alım gücünün bir fonksiyonu olmalı..yapay refah bir yalandır..
halkı 10-15 yıl borç altına sokmak ve buradan hareketle "ekonomiyi düzeltiyoruz" sanmak sadece günü kurtarmaktır..
Birebir benzemiyor ama 1929 da önce emlak fiyatları artmıştı ardından hisseler yükselmişti. Abd avrupayı finanse ediyordu. Alacaklarini altin olarak istiyordu. Hisse senetlerinde başlayan düşüş finansal kriz olmaktan cıktı büyük bir ekonomik kriz hâline geldi. Milyonlarca insan abd ve avrupada açlık ve sefalar içindeydi. Insan ürperiyor. Küçük hisselerde muazzam bir yükseliş emlak piyasasında %40 lara varan artışlar. Otomobil piyasasında %50 ye varan artışlar. Sonumuz hayrolsun bir yıkim gelirse finansal yıkım olmayacak belli oldu.
Birileri demiş benzer şeyleri:
https://twitter.com/mmkubilay/status...643440129?s=20
mesela..dunyaya şirin gözükeceğim diye her yere yardım dağıtırsan..hatta nerdeyse eskimolara cami bile açacak noktaya gelmişsen.. dunyada bazılarına hoş görünürsün.. "dunya lideri" olarak anılırsın..
ama bu yardımları mümkün kılmak için ülkende zulüm vergileri topluyorsan..kendi vatandaşın zulüm ve agır vergiler altında eziliyor demektir.. benim verdiğim paralarla prim kazanıp bana zulüm yapıyorsun demektir.. bu doğru ve adaletli bir şey değil.. tamamen yannış..
Bakma sen bizde keyfimizden şirinlikten el uzatmıyoz dunyaya
Ya kapalı kapılar ardında feci köşeye sıkıştırdılarsa
naapacan burdan aklınca fikirmi yumurtluycan
Finansal bi el ense çekseler Allah muhafaza
Biz belki beşbin yıldır savaşan toplumuz
Tek bildiğimiz yada en iyi bildiğimiz şeyde bu
Savaşa ne zaman girecez ne zaman şirin gözükecez
Tek bunu iyi bildiğimize İnancım tam
Diğer herbişeyi belki yarım yamalak bilsekde bunda iddiacıyım Zorunda olmasak vermeyiz o kesin