Aynı şeyler
https://i.hizliresim.com/A9H0x3.jpg
Aynı şeyler
https://i.hizliresim.com/A9H0x3.jpg
MB'NİN FAİZİ ARTIRMA KARARI
Gerekirse bazı acı ilaçları içmemiz gerektiğini biliyoruz. Türkiye'yi kur, faiz sarmalından çıkarmak gerekiyor. Faiz sebeptir, enflasyon neticedir. Yastık altı neyimiz varsa bunları kayıt altına almamız yeni bir ufuk sağlayacaktır.
Yatırımcının güvenini kazanmak için her türlü adımı atacağız. Bunun için de gerekeni yapacağız.
Ekonomide ve demokraside ülkemizi yeni bir yükseliş dönemine sokmakta kararlıyız." diyen
Erdoğan, "Faiz sebeptir. Enflasyon neticedir. Bunu böyle bilelim.
BEYEFENDİ HAZRETLERİ YİNE KONUŞMUŞ
Görünen o ki MB nın faiz artışı dolar kuru üzerindeki etkisi çok az oldu. Zaten artış miktarı ancak piyasaya eşitlendi. Piyasa faiz artışını MB dan önce yaptığı için doların hareketi sınırlı kaldı. Görüşüm. dolar 7.50 yi destek yapar. Bir müddet sonra eski seviyelerine gelir.
Dün bu süreçten sonra, ilgili arkadaş da detaylı olarak mağduriyetimi dinleyip kayıt oluşturduktan ve gerekli yere aktaracağını söyledikten sonra, bugün tekrar aradım ve yeni başvuru yapılması gerektiğini duydum. İşin garibi, dün bu kayıt oluşturulduktan sonra müşteri yeni başvuru yapması lazım diye bilgi gelmiş ve öylece bırakmışlar, bir Allahın kulu da şu adamın gönlünü alalım, özür dileyelim, hemen başvuruyu işleme koyalım ve yeni başvuru süreci başlatalım diye düşünüp aramıyor. Şimdi tekrar aradım ve ben bu bilgilere ulaştım. Şu an ya lanet olsun diyeceğim ya da tekrar kiraz hesap başvurusu yapacağım ve sıfırdan kurye sürecini tekrar bekleyeceğim. Baştan aşağı rezillik. Online kiraz hesap başvurusu yapacak arkadaşların aklında olsun.
Arkadaşlar ben sabahtan beri çevremle ve bankalarla görüşüyorum 16 nın üstünü duymadım görmedim (milyon ve üstü hariç) duyan bilen var mı ? aldığım cevap herkes bir birini bekliyor.
Benim merak ettiğim bankalar 16 verirse dolar sabit kalacak mı veya aşağıya gelecek mi ? Ben hiç sanmıyorum tekrar 7,80 e gelir diye tahmin ediyorum.
Doları bilmiyorum ama tahvilin 1.5 - 2 puan üstü faiz genelde stabildir ve reel getiri vaat eder. Şu an kısa vade tahvil 13.90 yani 16 net faizle paranızı bağlamak mantikli bir hareket gibi duruyor.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.