Yumoşta anında 34 e vurdu az çekti ama çıkarmadı
Printable View
Yumoşta anında 34 e vurdu az çekti ama çıkarmadı
Graliçede 39.6931 e sokup çıkarıyor
Merkezin nöbetçileri fena girişti
Ne lan o 31.3169 dediler
Benim bildiğim bu dolar kuru bankaların kendi aralarında yaptıkları dolar alım satımları ile oluşuyor.Misal A bankasının dolar ihtiyacı var B bankasından bu 31.31 ile dolar işlemi geçiyor kur artıveriyor.Merkez de bu işleme kızıyor alın size 31.1 den dolar diyor ve elindeki dövizi satıyor.E ihtiyaç hasıl olmuş sen üç haftada 17 milyar dolar satarak ancak bu ihtiyacı karşılamışsın,kasan belli ,tüm sistem senin kasanı görüyor nereye kadar satabilirsin ki.Cidden anlıyamadım seçime daha bir ay var,dolar talebi bu şekilde hatta artarak devam edecek o belli,üç haftada 17 milyar dolar sattıysan bir ayda 20 25 satarsın kasan bildiğin dımdızlak kalır.E o zaman vatandaş bankaya gidip ver dövizimi derse ne olacak.Hayır bunun yaşanmışı lübnanda var,nasıl olacak bu işler.Cübbelinin dediği gibi manyak manyak işler.
Hayır saat dokuza kadar tut ben son parti gavur parasını da alayım da ondan sonra baskıyı kaldır bir şey demiyorum.Kendim için değil genel anlamda yazdım,yoksa baskılasın tabi yüksek döviz iyi bir şey değil ki,hatta saat dokuzda aşağı doğru bir iğne de yollasın şöyle bir on dakikalık iğne bana yeter:))))))))))))
Şimdi baktım da cidden 17 milyar dolarlık düşüşe dair bir şey bulamadım.Benim bilgi you tube videolarında şimdi hatırlayamadığım birinin söylemi idi.O tarz bilgiler demek ki çok sağlıklı değil çek etmek lazım.Bu ara diş tedavisi ile uüraşıyorum o nedenle piyasayı çok yakından takip edemiyorum.Sizin verdiğiniz bilgi doğrudur bence.Yarattığım bilgi kirliliği için forum ahalisi kusuruma bakmasın.Genel içeriği ile yazdıklarımın mantığı doğru olmakla beraber rezervlerdeki erime daha az olmuş.Yarın gene bakarız ama entry de yazdığım içerik pek değişmez ivme belki daha az olur ama bu gidişat bu şekilde devam ederse sonumuz lübnan olur.