Dostum DFI icin de benzeri konusmustum hep de ne goturu yaptigini ama simdi baksak belki pozitif olmustur
derken simdi kontrol ediyorum
dun 1.9+ yapmis ama aylik bakarsan -19%
Printable View
hocam emeklilik fonlarına borsa zorunluluğu getirilen 2017'den beri yıllık bazda zarar eden hisse bazlı fon yokki zaten, hepsi yıl sonunda güzel karlar yazıyor ama RIK rpd gibi sürekli 45 derece açı yapar diye tahmin yapmak için çok erken. bu yeni fon vioptan oluşuyor ve fon çıktığından beridir borsa düşüşte, şorttalar yani, endeks yukarı döndüğünde bunu hissedip zamanında longa dönebileceklermi? yukarı bir rallide de aynı başarıyı göstersin o zaman ufaktan övgüyü hakeder. şu an bırak övmeyi, tehlikeli, sadece takip edilmeli o kadar.
ha övmek isteyen de över yani hayrani arkadaşın dediği gibi buradaki her yorum ytd'dir, yazdıklarımı kimseyi suçlamak manasında söylemedim yanlış anlaşılmasın. sadece ben de kendi görüşümü ifade ettim.
RIK yabancı hisse ağırlıklı fon diye düşünüp ufak bir alım yaptım ama RPDnin biraz daha viop vb takılanıysa satarım RPDye dönerim doğrusu.
KUB un risk sevisyesi izahnamede yazmıyor. boş bırakılmış.SPK risk seviyesini belirlemeyen fonları kabul ediyor mu?
HJB %80 üstü ters repo ile performansı göz dolduruyor. Fona 4 günlük 300 milyonluk bir giriş çıkış olmuş bayram öncesi büyüklüğüne geri dönmüş tekrar.
20.-164
24.-467
25.-443
26.-387
27.-392
28.-149
Bu kadar kısa sürede 300 milyonluk hareketler.