Bu kadar emin adımlar ile hisseyi aşağı vuruyor mal kaptırma korkusu olmuyor diye düşünüyorum bu da tehlike çanı oluşturuyor bende ama birkere esir kaldık yaşayacağız ytdegil hakkımızda hayirlisi
Printable View
Bu kadar emin adımlar ile hisseyi aşağı vuruyor mal kaptırma korkusu olmuyor diye düşünüyorum bu da tehlike çanı oluşturuyor bende ama birkere esir kaldık yaşayacağız ytdegil hakkımızda hayirlisi
Haklisiniz enflasyon ve secim sonrasi gelecek vergi ortaminda mecbur ucuz urunlerde eregli sasa hektas vb malda kalmak zorundayiz. Adamlar seevet transferi yapiyor. Canlari istese nefessiz yukari gotururler
bir kişiyi şu bataklıktan kurturabildiysek ne mutlu bana...
içinizde aklı selim insanlarda varmış...
herkesin kızdıgı veya kızmadıgı umrumda değil...
pazarlamacıların ve patron paralı elemanlarının cirit attıgı hissede insanları dogru yola sevk etmeye çalışıyoruz...
normalde yazmıyormdum burda yazını görünce yazayım dedim...
biz 2030 masallarıyla hikayeden nağmeler anlatmıyoruz o yüzden sevilmeyiz...
biz günümüz f/k sı ve karlılıgıyla konusyoruz...
30 f/k sı olan 5 lira defter değeri olan bir şirket...
1,5 yılda 80 liradan 40 liraya düştü diye bakmak yerine 3 yılda 1 liradan 40 liraya gitti diye bakmadıkca dogru yolu bulamazsınız...
Genel olarak mevzu sasadan bağımsız olarak geleceğine güvendiğiniz bir şirkette çok uzun süreler durabilmek oluşacak kartopu etkisinden yararlanabilmektir. Becerebilen arada trade yapar, lotunu artırır vs. Atıyorum sasayı almazsın frotoyu alırsın,koç, sabancı,thy alırsın uzun süreler tutabilirsin. Ayrıca istersen bir de heyecan portföyü oluşturursun. Ama uzun vadede asıl kazanç sabırla beklediğin kaliteli iyi şirketlerde olur.
Hissenin teknik analizi şu anda Al vermiyor. Ancak temel analizi portföyde bulunması gereken hisse diyor. Yatırım biraz araştırma, biraz şirkete ve hisseye güven işi. Zaten asıl olan inandığın bir hissede sabırlı olabilmek. Şirkete ve hisseye güvenmeyenlere saygım sonsuz, borsada çok hisse var. Kim hangisine güvenip inanıyorsa ona yatırım yapmalı.
Herkesin borsa'da arayışı farklı. Kimisi günlük kazancı seviyor, kimisi parasını uzun vadeli garanti şirketlere yatırmak istiyor. Kimisi bir kaç ayda zengin olmak istiyor. Kimisi çocuklarının ileriki yıllardaki eğitimine yatırım yapıyor. Buradaki yorumlar çoğunlukla birbirimize zaten hitap etmiyor. Çünkü herkesin beklentileri farklı farklı.
Benim tahminim 46.72 1 olacak artık tersine dönüş başlaması lazım.