ŞİMDİ BİR SİYASETE GİRSEK ÇIKAMAYIZ...her argumana cevap var..ama ne ben değişirim ne de BAŞKASI
Printable View
ŞİMDİ BİR SİYASETE GİRSEK ÇIKAMAYIZ...her argumana cevap var..ama ne ben değişirim ne de BAŞKASI
Güncel borsaları etkileyebilecek haberler:
-Döviz inceden artışa geçti yine
-Döviz artısı olan, ihracatçı şirketler önde
Döviz borcu/açığı olan şirketler geride dir
-Ukrayna sınırında, Ukrayna-Rusya savaşının yeniden çıkacağı bir çok haber kaynaklarında tekrardan yazılmaya başlandı
-Artan virüs vakaları
-Dünyada Aşı/İlaç savaşları
-Eli yüzü düzgün şirketler, ortalama %20 büyür, hızlı büyüyen şirketler %40-50 büyür
Büyüme ile F/K ilintilidir
Uluslararsı normlarda, F/K nın büyüme oranından fazla fiyatlanmaması beklenir
Yani ( F/K ) lar > 50 lerden ise NŞA da abartılı sayılabilir...
-Eli yüzü düzgün şirketler, ortalama %20-30 özsermaye karlılığı üretir
hızlı büyüyen çok kar lı şirketlerde özsermaye karlılığı %50 lere kadar çıkabilir..
Özsermaye karlılığı ile Hd/dd ile ilintilidir
Uluslararsı normlarda, Hd/dd nın ,
Özsermaye karlılığı oranından fazla fiyatlanmaması beklenir
Yani (Hd/Dd ) oranlar > 5 lerden ise NŞA da abartılı sayılabilir...
Yatırım tavsiyesi içermez..
2 gün sonra esamesi okunmaz bu mevzunun..2 hafta sonra, sorsan kimsenin aklına gelmez.
2-3 maaş konusu çok konuşulur olmuştu..başta fahrettin in aldığu maaş, huzur hakkı vs...adamlar beleşten yaşamaya öyle alışmış ki, ölümüne savunuyorlar mevcut düzeni.
eskiden, çalma çırpma elden altından yapılırdı...şimdi maaşlı, her şey kılıfına uydurulmuş..minariyi çalanlar, kılıfını da bulmuş.
bugün, ne kadar eski bakan, bürokrat vs...bu ülkede 10 binlerce avanta paralarla yaşayan akp elitleri var...ortalama aylık gelir 100 bin tl filan..ne güzel dünya..
bakın bir de kayyumlar var..bizzat tanıdığım 2-3 yıllık avukat, 3 yerden kayyum olarak maaş alıyordu...böyle de binlerce yiyici var.
ha, vatandaş yine de gider verirse..kendi bilir...benim tuzum kuru sonuçta.
eğer memleketin çıkarına gerçekten iyi bir şeyler yapılacaksa, rüşvet, adam kayırma, yolsuzluk, hukuksuzluk olmayacaksa ben hemen bugün değişirim. hiç de gocunmam. ama maalesef ufukta iyi şeyler yok.
zaten başımıza ne geldiyse toplumun sabit fikirli olmasından geldi.
BTK bilgileri çalındığı iddia edilen Türk kullanıcılar için Facebook'tan bilgi talep etti
https://sptnkne.ws/FRvA
bugün düşüncesini yazan pek olmayınca avcı larda işsiz kaldılar. şimdi pusuda yatıyorlar bi ekmek çıkar belki diye.. pandemi bunlarıda vurdu yazık..:) neyse ben bi pas atayımda işsiz kalmasınlar:) ben piyasanın yine olumlu tarafındayım. sonu (al) olur.