Bu hiss için buralardan maliyetlenmek mantiklimi yoksa biraz daha bekleywlim mo
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Bu hiss için buralardan maliyetlenmek mantiklimi yoksa biraz daha bekleywlim mo
Ek 11968
Yabancılar satmaya devam ediyor. Son 7 günlük takas. toplam 3 milyon lot yabancı satışı var. ak, credit suisse, yatırım finans, citi, merril lync, deniz ve info üzerinden sattılar. bu satışlar yabancı takasından çıktı. adamlar yerli kurumlardan satıcı göstererek 4.50 li fiyatlardan bile mal veriyor. Üstelik hiç soluklanma yok. Yukarı çekip çekip, bir ümit kırıntısı ile aha çıkıyor diyenlere al sana mal diyor. Ne yorum yaparsak yapalım. satanın kararı değişmiyor. arrowstreet in bu şekilde satabileceği 25 milyon lot mal var. dile kolay 25 milyon lot...
Ek 11970
düşüş trendini kıracağına dair hiçbir işaret yok. Yabancı takasından mal satıldıkça düşüyor. düştükçe de satmaya devam ediyor adamlar.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Hiçte öyle bir görüntü yok. Tahta yapıcı yabancının mal çıktığını biliyor. Iyi okuyun lütfen yabancı alıcı olmadan elimdeki malı uygun fiyattan satması mümküm değil. Ha her fiyata satarım derse o başka. Ama bakıyorsunızki yabancı yukarı çekerek alıcı yaratmıyor. Aksine tahta yapıcı bu seviyelerde makul kontrolü miktarlarda alış girip bile bile yabancının sattığı malları alıyor. Yoksa bu satıcıya ortamda hiç bir küçük yatırımcı aldanıp mal alma cesareti gösteremez. Onun için satanın malını itinayla alıyorlar. Bu satışlar bittiğinde malı alan gereğini yapacaktı. Hatırlarsanız kozaa da bu yükseliş öncesi ciddi yabancı satışı vardı. Ne zaman yabancı fonlar elinde son mallarınıda verince kozaa da yukarı hareket başladı ve çıkış o çıkış. Şimdi aynı durum Ipekde oluyor. Kağıt son desteklerinde sabretmek lazım diye düşünüyorum. YTD
E5303 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
alıcı kurumlar
http://imageturko.com/?di=XRZI
satıcı kurumlar
http://imageturko.com/?di=VHL5
ilk 5 kurum genel
http://imageturko.com/?di=Q2HC
Yabancı elinde ki tüm malı çıkmayacaktır 43 milyon lot kolay değil zaten ortalamaları 0.9 dolar en fazla 4.20 ye düşer ordan tekrar şahlanır tabi endekste ters birşey olmazsa
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yabancıların mal çıkarması pek iyi değil..
Yatırım tavsiyesi değildir..
Bu cikarma aldatma olmasin
Tekfende de yabancı 6 dan 3 tl ye kadar delı gıbı mal çıkmıştı
Sonrası malummmm
Burda da inş benzer olur
1 OCAK 2018 kapıda. Bu hareketler boşuna değil. Bence bilanço satın alma hareketleri yakında. Ayrıca 7 lerden satılana mallar bu tür algı planlarıyla geri alınacaktır. Boş verin bunları. Yani yabancı 2-3 Milyon mal sattı diye her şey bittimi. Ipek 1-2 aydır düşüyor. Madem yabancı satıyorduda 2 aydır elindeki malları niye satmadı. Algı yaratarak sattıklarını geri alıyorlar. Hiç kimse kimin hangi malı kimden aldığını veya kime verdiğini anlayamaz. Bu takaslarında hepsi bir düzen içerisinde gerçekleşiyor. Yabancı satıyor yerli alıyor görüntüsü ne derece doğru bilinmez. Herkes malını sonucuna odaklanmalı bence. Maçın 2.devresi oynanıyor. Ipek ilk yarı 7 leri gördü ve maçı önde götürüyor. Maçın sonunada az kaldı. İnşaallah sonuçta galibiyet gelecek. Herkes Ipek firmasının önceki faaliyetlerini tekrardan bir gözden geçirsin. Ortaklık ve mali yapısını tekrar bir hatırlasın. Son dönemde ki ruhsat gelişmelerini de göz önüne koysun. Satılacağınıda unutmasın. O zaman bu hareketler bence boşuna değil. Neyi son günler de yabancı satıyormuş. Hah ha madem satacaktıda bu zamanımı bekledi. Işin sonunda. Ulan Herkes bu zamanı bekliyor. Hisse satmak bu zamanda yapılacak işmi. Bana garip geliyor. Ortada olumsuz bir şeymi var. Neyse bu benim değerlendirmem. Kimseye örnek olsun diye yazmadım. Beni bağlar. YTD.
E5303 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tşk acer .
Kuru dediğin ağaç bahar gelir çiçek açar
HUAWEI RIO-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Beklentiler alınır, gerçekler satılır diye de bir kural var...
Bilanço beklentisi alındı ve belki de birileri içeriden detayları öğrendi ve satışa geçti...
Sonuç olarak 7 TL'nin 3 TL'sini vermiş bir hisseden bahsediyoruz... Adamlar laf olsun diye %40 düşürmediler herhalde... Belli ki birileri karını realize etti...
Bunlar bizi kesin kekliyor anlayışından ziyade ciddi manada satış yedik dönüşe geçebiliriz mantığı daha makul bir beklenti... O da bilançolar bizi terse yatırmazsa...
Zaten grafiklerde de ya tamam ya devam denilebilecek noktalar etrafında geziniyoruz... Kırılırsa düşüşün hızlanacağına işaret eden noktalar haricinde tepkinin gelebileceğine işaret eden formasyonlar da var...
Umarım KY için hayırlısı olur...
Yok arkadaş bu mübarek günde adamı dinden imandan başlattı racak ulan ya sağlam düş ya çık bune ya sky böyle kağıdına
Ilk seans yabanci -600 bin
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Haklısın
Lenovo P1a42 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
29.60 kozal verdim 31.20 gitti 4.46 ikeplerde yeni sahibine hayırlı olsun herkez kazançla ayrılır inşallah. Biz saatikya çıkışa baslar kesin
Bu kadar baskı normal mi? Bir hata yaptık daldık kısa vadeli birşey alırız belki diye, aldığımıza pişman etti dip kazıyıp duruyor hiç yükselecekmiş hissi vermiyor.
7'lerden gelen hissenin bir şekilde de tepki vermesi gerekiyor bu seviyelerden, anlamak gerçekten zor.
Hisseyi bilen arkadaşlar yorumlayabilir mi bu hisse nasıl yükselir? Aniden mi, toplaya toplaya mı yoksa hiç yükselmez mi?
böyle bir günde bile eksideyiz vay be amk benim artık sabrım kalmadı bu nedir ya sizi yönetenleri de sizin gibi hisseyide
Yabanci bugun 1.2 milyon satti
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ek 12013
bu hsbc kimin Malini satmis?
acikmi yapmis?
digeri ayni sekilde...
Yorumu olan arkadaslar ?
HSBC kendine ait 537 bin lotu var.
Kendine ait lotumu satti yoksa taseronluk mu yapti 2 gün sonraki takaslarda belli olur..
Tahta iyi karsilamis...
Arkadaslar, 09/2015 bilancosu zaten elde var. Kalan 3 ayin kumule edilerek 2015 in aciklanmasinda ne zorluk olabilir? Ne kadar zor olabilir 24 aydir aciklayabilmek? Spk bu surecin neresinde?
[emoji122] [emoji122] [emoji122] [emoji122] [emoji106]
SM-N9005 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayin kafkafkaf, eylul ayindaki 26mil lotluk alima karsin yabancinin bu kadar cikmasi bize 2015 bilancosunun zarar gelecegi ve sirketin battigi anlamina mi geliyor?
Sayin TBZ, yazinizi sonuna kadar okudum. Oncelikle emeginiz icin tesekkur ederim. Maalesef yaziyi okurken icimi bir buhran kapladi, ben mi cok karamsarim bilmiyorum ama tespit etmis oldugunuz konularin aydinlatilmasi icin bu hesaplarin kimsenin yalan “SOYLEYEMEYECEGI” Mahkeme-i Kubra’da gorulmesi gerekiyor kanisindayim. Bunun altindan kalkacak adalet degil Turkiye’de Dunyada bile yok.
Yazmak yerine takip etmeyi seçenlerdenim. Son üç dört yılda yaşadıklarımı anlatayım aselsan 12 tl aldım gezi olayları sırasında 6 tl ye düştü takip etmediğim için stop olamadım sonra tavhl düşüşte 13 tl aldım 10 tl düştü pegasus aldım geçenki düşüşte 14tl ve aşağılara geldi şimdi bu kağıtlar nerelerde görüyoruz. Burada yorum yapan bazıları hisse çıkarken sat der düşerken bekle çıkacak der takip edemiyorsanız zarar varsa sadece zaman kaybedersiniz. Koza ve ipek gibi şirketler geleceği parlak bende zarardayım kimseye sat yada al demiyorum sadece kısa zamanda çok para kazanılmaz.ytd.
Gormezden geldigimiz diger bir soru da: 2 yildir bilanco aciklamayan bir sirket neden gozalti pzr alinmasin? Bu noktada Bimeks ile karsilastirabiliriz diye dusunuyorum.
Ayrica, sonumuzun cukurova-kepez gibi olmamasi icin ne farklilik var?
Fark uzanlar ile vatan haini olan akın ipek
Arkadaslar, spk nin bir yaptirimi - mueyyidesi yok mu iki yildir aciklanmayan bilancolar icin?
Aylardır forumu takip ediyorum. İyi veya kötü yönlendirme amaçlı yorum sahiplerinin yorumlarını takip ediyorum, bilgilenmeye çalışıyorum. Bence zurnanın zırt dediği bir dönüm noktasındayız. İpek ve kozada 23 bin lotum var, 2’lik fiyatlardan beri iyi kötü al satlarla para kazandım, Allah bereket versin, şimdi de 6.40 maliyetle bekliyorum, son dalgada satamadım ben de.
Bence çok kötümser olmaya gerek yok. Bu grup borsada en fazla beklentiye sahip grup. Doğru, son 2 - 3 yılı kapalı kutu, kasada ne kadar para var, ne kadarı boşaltılmış belli değil. Geçmişi belki de karanlık bir grup. Eski sahiplerinin mi yoksa dışardan mı ya da içerden mi birilerinin kağıtlar üZerinde baskı kurup çok yükselmesinin önüne geçmeye çalıştığını da bilmiyoruz. TMSF sonrasında şirketlerin nasıl işletildiği de ayrı bir soru işareti.
Ama, sonuçta Devlet ve Hükümet bu kadar değerli varlıkları ekonominin içinde olduğu bu zor ortamda Yok pahasına satmaz diye düşünüyorum. Yabancıların bu kadar para bağladığı bir grup da Kepez,Bankasya örneklerinde olan muameleyi görmez, aksi halde Türkiye’ye yatırım yapmak sorgulanır hale gelebilir, Hükümet böyle bir riski alamaz bence. geçmişte ne olmuş olursa olsun, bu şirketler ülke için çok kıymetli, niye Devlet ruhsat, işletme hakkı verme noktasında grubun önünü açıyor son zamanlarda sizce?.
Arkadaşlar, naçizane görüşüm hisselerimiz birer altın değerinde. 1.Mahkeme süreci şu veya bu şekilde sonuçlanacak, sonuçta bir haltlar yendi ise yiyenden hesap sorulacak, suç işlendi ise suçun şahsiliği gereği işleyenden tahsilat, vb yapılacak, sizden veya benden değil. 2.Sonra varlık fonuna devir veya satış kararı gelecek, belki arada 3 hisse birleştirilecek.
Şu dönem en kritik dönem bence, kimseyi yönlendirmek gibi bir amacım yok, herkes içgüdüsüne, varsa birinci kaynaklardan aldığı GERÇEK bilgilere göre basiretli yatırımcılar olarak hareket etsin, ortama ve kendine güvenmeyen kol bacak kessin, çekilsin kenara.
Ama hissesi olmayanlar kenara çekilip izlesin, gereksiz yorumlarla, yalan yanlış temelsiz bilgilerle ortalığı ve insanların kafasını bulandırmasın, bu işin sonunda inananlar veya vicdan sahipleri için VEBAL ALMAK da var, İnsanların binbir zorlukla kazandığı paraların heba olmasına neden olup, AH almak var ki, bunu yapanların kendisi bir yana çoluk çocuğuna da sirayet eder. Yorumlarda lütfen sorumlu davranalım.
Ha benim ne yapacağımı sorarsanız, gelişmeleri takip edip, süreçte, genel olarak borsada ve dünya genelinde çok olağandışı bir gelişme olmazsa en az şubat Mart’a kadar bekleyeceğim.
Herkese iyi günler, hayırlı ve helal kazançlar dilerim, hepimizin hakkında hayırlısı neyse o olsun, selametle kalın.
Arkadaslar sorun ve nuans cok tabiki.
Ancak arrow un neden iki ay boyunca 5-7 araliginda degilde 01.12 itibari ile 5 altinda (4.56) satmaya basladigi bence ciddi bir detay? Gorusu olan?